Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Dziękuje;] Bardzo interesujące, ale nie ma nic o sojuszach Polaków, nic o wojnie Polski oraz Hiszpanii vs Reszta. Trochę szperałem po zakładkach eRepubliki ale jednak mój angielski ma spore braki(nawet bardzo);/
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#42 Wysłany: 9 Styczeń 2010, 09:17
SD_Konrad napisał/a:
Dziękuje;] Bardzo interesujące, ale nie ma nic o sojuszach Polaków, nic o wojnie Polski oraz Hiszpanii vs Reszta. Trochę szperałem po zakładkach eRepubliki ale jednak mój angielski ma spore braki(nawet bardzo);/
Tak jak napisałem - historia obecnego konfliktu jest pisana na bieżąco - nie ma podsumowania / historii tych walk. Dodatkowo nie ma mechanizmu wyszukiwania artykułów gazet (przypomina to udanie się do kilku redakcji i wertowanie artykuł po artykule historycznych artykułów w poszukiwaniu pewnego tekstu, bez znajomości daty, autora i miejsca publikacji).
Z tego co zdążyłem się zorientować to Polacy wykorzystali taktyczny błąd Niemiec - brak podpisanych sojuszy co pozwoliło niemal bezkarnie zaatakować Niemiaszków.
#43 Wysłany: 9 Styczeń 2010, 10:24
UWAGA
Wyciekł zapis wideo z ostatniej narady e-Niemcow...
Film jest skrajnie interpretowany, od wysokich pochwał za dowcip i perfekcyjne ujęcie aktualnego tematu w grze do słów potępienia za sposób wykorzystania materiału video i podanie filmu do wglądu na da facto cały świat graczy.
Moim zdaniem warto obejrzeć, szczególnie przez osoby zainteresowany bieżącym konfliktem polsko-niemieckim.
Jedno wyjaśnienie:
"bezgłowy kurczak" symbolizuje problemy z wyświetleniem strony z grą bądź problem z połączeniem się do serwera gry.
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
Andrev a możesz opisać co widzę na tabelce? te minusy, plusy, o co tu chodzi?
http://www.fotosik.pl/pok...4b496369e5.html
PS nie działa mi opcja [img] albo to ja coś źle robię.
Ostatnio zmieniony przez SD_Konrad 9 Styczeń 2010, 14:29, w całości zmieniany 2 razy
#48 Wysłany: 9 Styczeń 2010, 21:24
Używasz firefoxa? Użyj: Kopiuj adres obrazka
Musisz mieć format pliku na końcu, w tym wypadku JPG
To jest aktualny obraz bitwy - prawdopodobnie Saarland (Kraj Saary).
Rysunek w środku obrazuje miasto - od całkowitego podbicia (Conquer) do granicy (Secure) ma ono 140tys punktów (własnej siły obrony). Czerwone pole jest NAD miastem, to jest dodatkowa pula punktów obrony miasta, generowana przez graczy na chwilę obecną. Aby było podbite liczba pubnktów musi zejść poniżej zera (poniżej Secure i poniżej Conquer).
Niemiaszki się bronią - i oni poprzez walkę dodają punktów do obrony (wyniki na plus), Polacy atakują zbijając mur (dodają punktów na minus). W tej chwili wysokośc muru wynosi:
Podstawowa: 140tys (siła obrony miasta)
Obrony 223500 (siła obrońców)
Aby zdobyć miasto / region Polacy muszą zadać tyle punktów, aby liczba ta (liczba obrony) spadła poniżej zera (i tak to jest mało, wczoraj Niemcy stworzyli mur o wysokości ponad 2 milionów punktów...
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 9 Styczeń 2010, 21:25, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#50 Wysłany: 12 Styczeń 2010, 17:52
PL_jaruzelski, dzięki za gifty, wreszcie wskoczyłem powyżęj 40 z wellness, czas na walkę, tylko najpierw poczytam jak się to robi.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
hej Panowie, w pracy mam poziom 4 i niby mogę zapraszać znajomych. A więc czy mogę zmienić prace na lepszą? czy po prostu mam przepracować w tej jednej firmie(za 1 zł) jeszcze 24 dni? Doświadczenia w branży mam 2pkt
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#58 Wysłany: 13 Styczeń 2010, 21:45
zależy bo większość pracodawców wymaga wellness na poziomie 90, radziłbym ci jeśli mieszkasz w rejonie ze szpitalem na Q5 żebyś wziął udział w jakiejś bitwie i po bitwie poszedł do szpitala, Q5 = 50 wellness i mógłbyś może liczyć że pracodawca cię nie wywali.
To zależy, ja przy 2.3 Manufaktury pracuje w firmie która ma 2 gwiazdki i minimum 90 wellness do roboty (już w 3 takich pracowałem i przy wellness 50 wywalali mnie z roboty) i zarabiam 3.81 zł, zarobki (tak sądzę) że przy 0 gwiazdek wynoszą 1.10 zł, przy 1 gwiazdce 1.5 zł, przy 2 gwiazdkach 3.52zł, przy 3 gwiazdkach 6.05zł, przy 4 gwiazdkach 10.6 zł, przy 5 gwiazdkach 14.02, 6 - 17zł a +7 - 23.60zł*
Musisz pamiętać że te stawki są ruchome, po prostu jednego dnia zarabiasz więcej innego mniej
*-wszystkie wyniki są z firm dających największe wynagrodzenie w godzinie 12:43 z 785 dnia (czyli sprzed chwili)
_________________ Uważam Edge'a za najlepszego Wrestlera w całym WWE Jedenastokrotny World Champion
1 Lipca 1992r. - 11 Kwietnia 2011r.
Zakończył karierę.
Właśnie czytałeś podpis człowieka piszącego bez sensu, powinieneś się wstydzić
Ostatnio zmieniony przez Adiq 13 Styczeń 2010, 21:46, w całości zmieniany 1 raz
#60 Wysłany: 13 Styczeń 2010, 22:24
1. Aby walczyć musisz mieć LVL5
2. Aby walczyć musisz mieć wellness powyżej 40
3. Jeśli oba te warunki są spełnione to bierzesz udział w walce, potem klikasz w swój profil -> region w którym mieszkasz i obok szpitala (o ile jest) będzie HEAL, to CI da +50 wellness
4. Trening -> Praca -> Walka -> Leczenie
5. Zatrudnisz się w firmie z jedną gwiazdką. Najlepiej zawsze. Dlaczego? Bo musisz kupować taki chlebek ile ma gwiazdek firma. A jak dużo gwiazdek to większa cena takiego chlebka.
6. Jak przepracujesz tydzień w firmie z wellness 80+ możesz wysłać maila do pracodawcy z prośbą o podwyżkę (bo przecież pracujesz z wyższą wydajnością). Być może będziesz miał podwyżkę.
7. Co ciekawe, najnudniejsze i najbardziej monotonne to zdobyć 5 LVL, a potem idzie już z górki (kasa od 6 lvl + doświadczenie za walki)...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum