Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Typowe podejście prawnicze. Zrobić tak, aby tylko prawnik się połapał, a zwykły użytkownik nawet nie chciał przeczytać.
Znasz pojęcie "Proste"?
Mówię ci. Możemy zrobić w 3 miesiące regulamin na 30 stron (bo o kolejny punkt w międzyczasie się przyczepisz, potem o kolejny, potem o kolejny), w których tylko prawnik się połapie, a potem aby dawać ostrzeżenia Przemek będzie musiał cię wynająć, aby je uzasadniać, bo sam się zgubi. Można, ale po co?
Proste = Funkcjonalne.
Ale dla ciebie proste = Nie spełnia wymogów prawniczych. Bo nie ma furtki pewnie/można różnie interpretować. Regulamin powinien być prosty i czytelny, aby user MIAŁ ochotę go przeczytać.
Nie no Finek, nie dobijaj. Przeczytaj moją propozycję raz jeszcze, nawet się nie zagłębiając. I powiedz, czy jest coś, czego nie rozumiesz? Cokolwiek? Jakkolwiek?
Mój post powyżej, fragment, który cytujesz. A zwłaszcza o OSTATNIE zdanie.
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#42 Wysłany: 16 Styczeń 2010, 13:24
Na zdrowy rozsądek, i tak nie czytają. Komu się chce? A jak już czytają, to nie dowiadują się z niego co tak naprawdę można a co nie, prawda? Czytając obecny dowiadujemy się, by nie wykorzystywać forum, do wymiany nielegalnych plików.
Ja tego nie zrobiłem i z obacz jaka się mała burza już na 3 stronę rozpętuje. Tak jak napisałem, nie podoba się, trudno. Nie ciągnijmy tego wątku.
Ale jak ci mówię. Jak uda ci się to podać krótko i treściwie, to ja nie mam nic przeciwko zmianie. Ale nie chcę rozbudowywania regulaminu na 30 stron A4 ze spisem treści.
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#44 Wysłany: 16 Styczeń 2010, 16:03
To może tak, wersja absolutne minimum:
13. Zabrania się wykorzystywania forum PS w jakikolwiek sposób do nielegalnej wymiany materiałów chronionych prawem autorskim (bądź naruszających to prawo), takich jak oprogramowanie, gry, filmy, muzyka, książki, klucze seryjne czy pliki służące łamaniu zabezpieczeń programów. Zabrania się również wypowiedzi zachwalających bądź sugerujących rzekome korzyści płynące z piractwa komputerowego.
Ale to ostatnie co proponuję, dalej róbta z tym co chceta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum