Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Kociol Czarownic"
U-BOOTY: VIIB (1939) CZAS MISJI: 2 godz
11/11/1940 g. 6:00
POGODA: pochmurnie, lagodny wiatr
Ataki niemieckich okretow podwodnych wokol wysp brytyjskich z miesiaca na miesiac stawaly sie coraz smielsze, a niedoskonaly jeszcze system konwojowania i niedostatek okretow eskorty dodatkowo zachecal kapitanow U-Bootow...
---ODPRAWA---
Musimy zaciskac petle na szyji Anglikow, odciecie ich od dostaw waznych surowcow zmusi w szybkim czasie do kapitulacji. Uwazajcie jednak, na tych wodach ruch stakow jest bardzo nasilony i nie chodzi tu tylko o statki wroga, ale o jednostki panstw neutralnych.
-------------
Kamil
Jestem juz b. zmeczony i opis zobowiazal sie zamiescic Jacek.
Lista stracencow:
U-129_von_Harpe - KIA
PL_Cmd_Jacek - SURV
Laurentian Valey - Empire - 7000 BRT
Sea Fisher - Large Cargo - 8873 BRT
HMS Exmoor - Hunt I - 1000 BRT
HMS Mendip - Hunt I - 1000BRT
-------------------------------------------
Razem: 17873 BRT
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#2 Wysłany: 26 Styczeń 2010, 00:01
taaaa opis
Jak zwykle musiałem przejąć dowództwo, bo mój Pierwszy wariował trzymając okręt na 22m. Zarządziłem wynurzenie i kurs na NE w kierunku namiarów z hydro.
Wkrótce z mgły wyłoniły się dwa eskortowce, a za nimi frachtowce - nareszcie. Chłopcy bezbłędnie sprowadzili uboota na głębokość peryskopową, a ja mogłem zając się identyfikacją celów. Gdy pierwszy eskortowiec - korweta typu Flower przepłynęła, odpaliłem torpedę w kierunku najbliższego handlowca. Torpeda po 55 sekundach spowodowała ogromną eksplozję i statek szybko pogrążył się w odmętach oceanu.
Brytyjczycy się ocknęli i zaatakowali. Kwiatuszek wykrył mnie i sprowadził kolejne niszczyciele. Nie było czasu na zanurzenie, a załoga ufna w swojego dowódcę, sprawnie wypełniała polecenia, czego efektem było dziesięciokrotne uniknięcie ataku bombami oraz zatopienie 2 niszczycieli typu Hunt.
W trakcie tego tańca ze śmiercią udało się jeszcze zatopić Sea Fisher oraz uszkodzić Lismorie, która jednak odpłynęła, by stać się łupem kapitana Tesa.
Tymczasem dochodzi do nas wiadomość o zatopieniu kapitana von Harpe. Morale spada, strach zaczyna być coraz większy, tym bardziej, że odnieśliśmy już lekkie uszkodzenia, a w oddali pojawia się więcej okrętów eskorty.
Zatem po kolejnym ataku bombami, zanurzamy się na 130m i unikając kolejnych ładunków, przy samym dnie wycofujemy się z walki.
Cel misji został osiągnięty, udało się zatopić 2 statki oraz odciągnąć eskortę, umożliwiając kolejnym ubootom skuteczny atak.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#4 Wysłany: 26 Styczeń 2010, 09:45
Jak dla mnie paradoksalnie mniej graczy to latwiej. Mniejsze ryzyko, ze ktos bedzie halasowac, ze ktos odpali torpede, ktora akurat zlapie ciebie pod/obok eskortowca no i wiecej celow dla siebie Jak jeszcze ktos z dobrym skillem zlapie eskorte (Jacek ) to na kilkanascie minut ma sie blogi spokoj.
W tym patrolu eskorta byla naprawde wymagajaca. Tylko wysokie umiejetnosci Jacka pozwolily mu przezyc.
Widzę rozbieżności po kilka ton..... Zaokrąglenia pomijam...
Ale 12 ton u Jacka, 4 u Tesa, 3 u Gregorego... Ale tak małe? Coś mi nie pasuje... Jutro podliczę jeszcze raz te 3 osoby
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#8 Wysłany: 26 Styczeń 2010, 22:16
Andrev, dlaczego Finek ma miejsce zerowe ?????
Testnięcia, mój drogi było Proszę nie zmieniać moich wypowiedzi.
A na serio. Andrev. Przydałaby się jeszcze kolumna, gdzie te 3 najlepsze patrole oraz aktualny by się pokazywały. Dałoby radę to zrobić? Coś, jak w tym, co ja ci pokazuję.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#14 Wysłany: 27 Styczeń 2010, 15:45
PL_CMDR Blue R napisał/a:
A na serio. Andrev. Przydałaby się jeszcze kolumna, gdzie te 3 najlepsze patrole oraz aktualny by się pokazywały. Dałoby radę to zrobić? Coś, jak w tym, co ja ci pokazuję.
Testy zakończono. Skrypt działa poprawnie. Jeśli są wymagane zmiany to tylko kosmetyczne.
A tak na serio. Finek. Czy naprawdę jest to potrzebne?
W mojej tabeli masz wyraźnie napisane ile Ci brakuje do kolejnego miejsca w ranku. Dzięki temu widać, czy aby pokonać "następnego" w kolejce gracza musisz zatopić 100 tys, 10 tys, czy może tylko 1 000 BRT. Co komu innemu po wyniku że zatopił w sumie 600.000 BRT, jego najlepsze kariery to 300.000, 200.000 i 100.000, a jego aktualna kariera to 50.000 BRT? Według mnie - mnóstwo nic nie znaczących liczb.
Jestem zwolennikiem minimalizacji. I tak już średnia z zatopień i SURV jest już podawane "na wyrost" po to tylko, aby zaspokoić niezdrowe podniety niektórych.
Mogę coś takiego zrobić, ale naprawdę nie widzę potrzeby takiej modyfikacji (ale to może ja jestem dziwny). Znajdą się jeszcze dwie osoby które uważają że przydałyby się bieżące statystyki z trzech najlepszych karier plus wynik aktualnej?
#15 Wysłany: 27 Styczeń 2010, 16:23
PL_Andrev napisał/a:
Jestem zwolennikiem minimalizacji. I tak już średnia z zatopień i SURV jest już podawane "na wyrost" po to tylko, aby zaspokoić niezdrowe podniety niektórych.
Jestem w takim razie niezdrowo podniecony
Gracz ma chyba prawo znać swoje składowe? Niby wiem np. że teraz mogę zatopić dowolnie... Ale ile potem muszę pobić po śmierci? W starym wzorze gracze mieli pogląd nie tylko na punkty, ale też na składowe (średnia zatopień na patrol, przeżywalność, średni tonaż na patrol, itd). Mieli też całkowity tonaż, liczbę patroli, dobrą passę. Ogólnie te dane, które gracza mogą interesować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum