Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Marek
Ulubiona Gra: życie
#29 Wysłany: 6 Luty 2010, 14:12
Wiecie, przez te rozmowy na temat modów, kolorów i wersji chmur zagubil sie głowny wątek tematów w tych wszystkich naszych archiwalnych. Może by to jakis moderator podczyscil zeby zostaly tylko wpisy zwiazane z opisem wojny?
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 38 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#32 Wysłany: 8 Luty 2010, 11:33
PL_CMDR Blue R napisał/a:
Więc wybór:
Kolor / Pofalowanie
Gruntownie sobie ten wybór przemyślałem Finku i wiesz co mi wyszło? Nie podoba mi się on.
Ponieważ zaistniała potrzeba czegoś nowego, a potrzeba matką wynalazków, wczoraj wziąłem na warsztat 16 km atmosferę OLC i MEP 2.1. I postaram się z obydwu modów wyciągnąć to co najlepsze, zbliżyć się do fotorealizmu tak bardzo, jak to tylko możliwe.
Jeśli uzyskałbym dobry rezultat, byłbyś chętny na test?
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 38 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#35 Wysłany: 8 Luty 2010, 13:09
PL_CMDR Blue R napisał/a:
Oczywiście, że byłbym chętny!
W tym modzie 16km OCL to właśnie mi kolorków brakuje. I jak uda ci się je połączyć, to oczywiście, że siadam do testów
Wszystkich poczęstuje, przecież taki nie będę.
Tzn. tak: początek jest bardzo obiecujący. Kolorki już połączone, mamy atmosferę OLC z ciemnym oceanem MEP (nawet ciut ciemniejszym, bo opcjonalny ciemniejszy wziąłem na warsztat).
Do MEPowskiej wody dodałem też zachowanie "mgły" pod wodą z moda OLC (na 40-50 metrach kupę widać).
Wzmocniłem też poświatę słońca, tak więc mocno wali po gałach, zachody czy wschody wyglądają sporo ładniej, szczególnie że chmury są mniej białawe niż w MEP (Wpływ OLC).
Myślę też, czyby nad teksturą nieba nie podłubać, tzn by części nieba na której słońce wisi, bardziej się udzielał jego wpływ, ale to się jeszcze zastanowię.
Główny cel - sprawić, by woda wyglądała odrobinę mniej monotonnie. Jak kamerką zewnętrzną w MEP wyjechać tak na 10 metrów i spojrzeć na wodę pod kątem tak z 75-80 stopni, to dopiero wtedy widać ładną fakturę wody. Zobaczę czy mi się jej nie uda zrobić dla normalnego kąta obserwacji. Jak się uda, będzie wyglądać bardziej... hm, mokro.
Obecnie prawie zrobione jest czyste i częściowo zachmurzone niebo, właśnie się zabieram za pogodę sztormową.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum