Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#21 Wysłany: 9 Luty 2010, 16:59
PL_Storm87 napisał/a:
to niezła frajda podziwiać w 1939 przy wypłynięciu z Kilonii Graff Zeppelina, albo Tirpitza w Wilhelmshaven A do 1943 to już się robi z Lite Harbor Traffic zupełna kicha, bo Alianci robią często naloty na bazę (zaraz z początkiem patrolu się to może zdarzyć losowo) i bardzo przyjemnie to wygląda, jak cały port (łącznie z nami, oczywiście) napierdziela z pelotek ile fabryka dała.
Takie buty?
Chyba zatem ściągnę tego GWX 3.0, skoro tak piejecie...
Fakt faktem gra z GWX uruchamiała mi się chyba z 5 minut... normalne?
Storm, a co jeszcze byś proponował do GWX 3.0 z interesujących dodatków, z którymi naprawdę warto się bawić?
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 9 Luty 2010, 17:04, w całości zmieniany 1 raz
Podpis Storma.
I chyba skoro używa, to najlepsza rekomendacja
Finek, złośniku!
Na podpis nie patrzcie, od pół roku nieaktualizowany. Teraz tam jest lista na pół kilometra. Mogę Cię Andrev odesłać do Hubala w tym momencie, ostatnio podsunąłem mu bardzo dużo propozycji i dodatków, na pewno zaopatrzy Cię we wszystko, czego potrzebujesz.
A sygnaturę to kurde.... chyba faktycznie czas uaktualnić....
Ładowanie 5-6 minut to dla GWX norma. Może być i dużej, przy np. 1 GB ramu.
EDIT: COBY NIE BYŁO, SYGNATURA ZAKTUALIZOWANA!! Już będzie wiadome, co używam, ale to i tak płynna lista.
Fakt faktem gra z GWX uruchamiała mi się chyba z 5 minut... normalne?
Chciałbym, żeby GWX ładowało mi się tylko 5 minut Ładuje się na moim przedpotopowym sprzęcie dużo dłużej. Ale naprawdę warto i w trakcie gry już jest w porządku.
[edit]
A na czas ładowania polecam dobrą książkę
Ostatnio zmieniony przez Huzar 9 Luty 2010, 17:28, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#27 Wysłany: 9 Luty 2010, 17:54
PL_Andrev napisał/a:
PL_Storm87 napisał/a:
EDIT: COBY NIE BYŁO, SYGNATURA ZAKTUALIZOWANA!! Już będzie wiadome, co używam, ale to i tak płynna lista.
W takiej kolejności jak jest?
Ile to wszystko zajmuje? 20GB?
Nie, jedynie 2,8. GB. Z boku jest jeszcze lita niewłączonych 2 razy tyle dłuższa. Kolejność taka jak jest. Wielu z nich nie znajdziesz i nie dziwota, bo są tam robocze nazwy moich własnych składaków, kompilacji. Wiele modów edytowałem, by mogły współgrać ze sobą.
Imię: Archeos
Ulubiona Gra: SH3, S.T.A.L.K.E.R, Civilization Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 31 Maj 2005 Posty: 54 Skąd: Łódź/Warszawa
#28 Wysłany: 9 Luty 2010, 19:21
GWX 3.0 Gold już ściągnąłem jakiś czas temu. Mam drugiego kompa który udźwignie wszystko, ale niestety żona na nim projektuje i na razie zbanowany jest dla mnie.
Pozostaje mi stareńki lapek 1,3 ghz z 1 GB.. Stąd też pytanie o wymagania.
BTS widzę zreaktywowany, ale to nie to samo co kiedyś.. Chociaż dobrze nie pamiętam.
Subsim'a oczywiście znam, ale thready są czasami dla mnie nieczytelne i wydaje mi się że ściągam jakieś wersje sprzed 3 lat..
Ogólnie rzecz biorąc co jak co, ale mało znam forum gdzie w ciągu 4 godzin kilka osób rzuci sie na wątek i odpowie na zadane pytania w 120%..
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#29 Wysłany: 9 Luty 2010, 19:39
Archeos napisał/a:
GWX 3.0 Gold już ściągnąłem jakiś czas temu. Mam drugiego kompa który udźwignie wszystko, ale niestety żona na nim projektuje i na razie zbanowany jest dla mnie.
Pozostaje mi stareńki lapek 1,3 ghz z 1 GB.. Stąd też pytanie o wymagania.
BTS widzę zreaktywowany, ale to nie to samo co kiedyś.. Chociaż dobrze nie pamiętam.
Subsim'a oczywiście znam, ale thready są czasami dla mnie nieczytelne i wydaje mi się że ściągam jakieś wersje sprzed 3 lat..
Ogólnie rzecz biorąc co jak co, ale mało znam forum gdzie w ciągu 4 godzin kilka osób rzuci sie na wątek i odpowie na zadane pytania w 120%..
Na subsimie czytać warto, ale swoje kroki proponuję skierować w pierwszej kolejności do działu Download
Co do BtS, chłopaki zmieniali serwer 3 razy w ciągu 3 miesięcy, wiele rzeczy trzeba wciąż ponownie wrzucić, ale dadzą radę.
Tylko zastanawiam sie jaka to jest wersja (chodzi o kwestie kompatybilnosci) - niby "gold"? Uboot missions (ktore sa od razu doinstalowane) zmieniaja SH4 w SH4 Gold?
Imię: Jacek
#33 Wysłany: 7 Marzec 2010, 14:05
Witam wszystkich!
Co by nie smiecic, swiezak ze mnie ale taki nie do konca. Gralem dosc dlugo w sh3 ale bez gwx- jakies pojedyncze mody z subsim, praktycznie kosmetyka. Obecnie, jestem szczelsiwym posiadaczem gwx 3.0 z paroma modami. Chcialbym sie dowiedziec czy obowiązuje jakiś sztywny zestaw modów do gry w sieci?
Oprócz tego pare pytań:
1. w gwx nie moge wejsc do przedziału radia, sonar, kajuta. Moge wskoczyc bezposrednio na dane stanowsiko ale nie moge podejsc do konkretnego stanowiska i wydac komendy "reczne".
2. Jak określić odleglość od celu na podstawie kontaktu sonarowego?
To na razie na tyle. Dziękuje i pozdrawiam serdecznie!
P.S. Rozp.... mnie totalnie początek w gwx - muza i te filmy - mistrzostwo!
Co do radia. A co się dzieje, jak naciskasz na ikonkę stanowiska hydro w bocznym pasku?
Cytat:
2. Jak określić odleglość od celu na podstawie kontaktu sonarowego?
Mając tylko kontakt na hydrofonie? Tylko i wyłącznie?
Nie da się określić tego wystarczająco dokładnie. Tylko głośność może podpowiadać, ale to jest nawet +-kilka kilometrów
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
#36 Wysłany: 7 Marzec 2010, 16:00
Ok, już sobie poradzilem z pokojem sonarowym. Mam natomiast inny problem ktory wyskoczyl poidczas gry: otoz radiokomunikaty przychodza w jezyku francuskim, nie mam pojecia dlaczego.
Co do gry rankingowej:
mam sh3 z gwz 3.0 golden edition wiec rozumiem ze musze wgrac patch 1.4 a dopiero potem kolejne pliki total war?
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#37 Wysłany: 7 Marzec 2010, 16:24
Tak jak napisane w FAQ:
Czysty SH3 ver.1.4 + UTW + pakiet misji
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ok, już sobie poradzilem z pokojem sonarowym. Mam natomiast inny problem ktory wyskoczyl poidczas gry: otoz radiokomunikaty przychodza w jezyku francuskim, nie mam pojecia dlaczego.
Na 99% przez przypadek uaktywniłeś taki modzik z francuskim językiem.
#39 Wysłany: 13 Marzec 2010, 19:59
Ktos wie jak to naprawic?Moze jakis oryginalny plik czy cos? Hmm, jest pazdziernik 1939 roku a ja przepływam ciesnine Dover w kazda strone jak chce, zero brytysjkich patroli.. to blad gry czy tez tak macie?
Odpal JSGME i zobacz czy nie masz aktywowanego moda z językiem francuskim.
To się nazywało "Fix French" czy jakoś podobnie.
Aktywne mody są po prawej, nieaktywne po lewej.
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 13 Marzec 2010, 21:15, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum