POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Wakacje w Egipcie - serwer I
Autor Wiadomość
PL_gregory_11 
Stabsoberbootsmann

Kraj:
poland

Imię: Grzesiek
Ulubiona Gra: SH3, WoT, Assetto Corsa, Project Cars 1

Ostrzeżeń:
 1/3/6
 #1  Wysłany: 13 Luty 2010, 11:20   Wakacje w Egipcie - serwer I

Godzina losowania: 20:00
Start serwera: piątek 12.02.2010, godz: 20:10

Cytat:
U-Booty: VIIC 1941 zawodowcy
18.02.1942r. 19.00h
pogoda: brak zachmurzenia, wiatru i opadów
Po desperackiej bitwie Włochów z Anglikami, gdzie po poniesieniu ciężkich strat, Włosi są w odwrocie - twoim zadaniem jest atak z zaskoczenia. Anglicy nie spodziewają się ataku, a nie mogąc dłużej wstrzymywać funkcjonowania Kanału Suezkiego, wypuścili z niego całkiem duży, słabo chroniony konwój. Waszym zadaniem drugorzędnym, jest zaatakowanie brytyjskich sił ścigających Włochów. To wszystko na teraz. Powodzenia!
PL_Fox6

W patrolu udział wzięli:

gregory_11 - SURV

PL_Kolosm - SURV
Norfolk Class "HMS Shropshire" - 10800
---------------------------------------------------
Razem: 0 + 10800

PL_Wolfx - KIA
C3 Cargo "BR Large Cargo#1" - 8575
---------------------------------------------------
Razem: 8575 + 0

herscigacz - KIA

Huzar_PL - KIA

<<Content Generator: "Raport SH3" by PL_Mirko>>

Patrol ropocząłem w pobliżu grupy uderzeniowej. Kierunek prostopadły do jej kursu. Ciche wejście do środka. W peryskopie ukazuje się Norfolk. Pomiary: 1300m, L.87, 15w. Wysyłam dwie torpedy. OBIE NIE TRAFIAJĄ. :cenzura: :cenzura: W oddali zauważam CV. Pomiary. Podobne parametry. Znowu dwie. OCZYWIŚCIE, ZNOWU DWIE NIE TRAFIAJĄ. :cenzura: :cenzura: :cenzura: :cenzura: :cenzura: :cenzura: Potem nadarzyła się jeszcze jedna okazja na upolowanie CV. Rufowa i znowu pudło. :zawstydzony: :zawstydzony: :slabe :slabe :lol :lol W oddali widzę dymy konwoju. Pełna naprzód i gonię handlowce. W peryskopie widzę że DD'ki kogoś okładają. Ja cały czas gnam na konwój. Eskorta uznała w końcu, że jej atak okazał się skuteczny i rozpoczęła powrót na swoje pozycje. Jeden z eskortowców zmierzał w moim kierunku, wobec tego postanowiłem przymierzyć do T3 Pomiary: 3500m, kąt prawie prostopadły, 3w. Strzelam jedną i podążam dalej w jego kierunku. Oczywiście torpeda chybiła. :8) :8) :8) Jak się potem okazało przeszła pod nim na wysokości komina. Była nastawiona pod kil na 13m. DD przepłynął koło mnie więc ponowny pomiar do T3 i nagle ping, ping. Przyspieszam pomiary. 2400m. kąt podobny jak poprzedni. PING, PING, PING. 5w. Kule świszczą przy peryskopie. Wysyłam trzy do T3. Zwrot 40 stopni w lewo. Bomby wybuchają blisko. Ja jestem na szczęście cały. AAlllllllllaaaaarrrm. Schodzę na 70, potem na 170m. Integralność 96%. Torpedy przechodzą za tankowcem. :juppi: :juppi: :juppi: :juppi: :juppi: :juppi: :juppi: :juppi: :juppi: :juppi: Udaje się uciec przed eskortą. Do końca w głębinach. Raz, nie miałem czym strzelać - trwało przeładowywanie; dwa konwój już się oddalił. :papapa: :papapa: :papapa: :papapa:
Wnioski z patrolu. W bazie należy dużą ilość godzin spędzić na treningu celowania i strzelania torpedami, a w wolnym czasie poświęcić się treningowi w strzelaniu torpedami.

Screenshot_168.jpg
CV
Plik ściągnięto 327 raz(y) 80.12 KB

kolosm.jpg
Norfolk Kolosma
Plik ściągnięto 80 raz(y) 223.92 KB

Screenshot_188.jpg
Plik ściągnięto 93 raz(y) 130.8 KB

Screenshot_189.jpg
Plik ściągnięto 89 raz(y) 122.18 KB

PL_Renegat 
Leutnant zur See

Kraj:
poland

Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3

#2  Wysłany: 13 Luty 2010, 12:29   

Po osłuchaniu się obrałem kurs na konwój płynąłem spokojnie i czekałem na zbliżające się frachty.
Mimo zmierzchu rozpoznałem C3 i odpaliłem torpedę pod kil, oberwał i zatonął.
Nie bardzo wiem jak wyglądała sytuacja płynąc dwa węzły czekałem na dogodną chwilę na atak w międzyczasie Huzar poległ i nie wiadomo jak wpadłem w pingi eskorty :cenzura:
Oberwałem,tylne wyrzutnie oraz przedział silników elektrycznych uszkodzone integralność sto ... nabieram wody ale załoga naprawia uszkodzenia opadłem na 65 metrów i tu popełniłem poważny błąd
powinienem wiać głębiej i zgubić lub chociaż spróbować uciec eskorcie..... ale nie oczywiście chciałem walczyć więc peryskopowa i zmiana kursu.Na niewiele się to jednak zdało musiałem oberwać centralnie i koniec, powalczyłem ale na dnie :lol .Na obserwatorze już widziałem że nie miałem szans na ucieczkę naliczyłem sześć DD-ków nad moim wrakiem i w pobliżu nie wiem czy konwój był tak silnie chroniony czy eskortowce zleciały się od grupy uderzeniowej.
Muszę nauczyć się uników i manewrowania w czasie gdy eskorta pinguje bo obecnie jest to moja największa bolączka.

PL_kolosm 

Kraj:
poland

Imię: Michał

#3  Wysłany: 13 Luty 2010, 18:24   

No proszę, moje chyba największe zatopienie w krótkiej karierze:) Płynąłem od początku powoli i cicho, wg obranej taktyki od niedawna, aby płynąć spokojnie, bez wykrycia, nawet na końcu ale aby wreszcie coś trafić i nie być zatopionym i to się sprawdza:)
Najpierw z mroku wyłonił się HMS, kiedy już w miarę obrałem jego parametry, ten....nagle zwrot o 180stopni :O
Nie było już czasu na pomiary bo był blisko, puściłem 4torpedy na strzał "z oka", jedna trafiła i go unieruchomiła, potem zostało tylko dobijanie go:)
Niekiedy krążyły w bliskości DDki ale bez namierzania, potem kompletnie ich nie było - zostawili HMS na pastwę losu więc bez żadnych działań wroga sobie po prostu postrzelałem, a potem odpłynąłem:)

PL_Andrev 
Konteradmiral

Kraj:
poland

Imię: And

#4  Wysłany: 13 Luty 2010, 18:58   

PL_kolosm napisał/a:
sobie po prostu postrzelałem, a potem odpłynąłem:)

To jest patrol, hehe...
:lol :lol :lol

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#5  Wysłany: 13 Luty 2010, 23:48   

Wykresiki

ranking30.GIF
Plik ściągnięto 143 raz(y) 53.83 KB