Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Cape Charles"
U-BOOTY: IXB (1941) CZAS MISJI: 2 godz
11/12/1942 g. 5:30
POGODA: czesciowe zachmurzenie, silny wiatr
Jeden z kolejnych konwoji z pomoca kieruje sie wprost na Atlantyk, by przebyc dluga i niebezpieczna droge i pomoc okupowanej Europie. Jednak jeszcze konwoj nie opuscil dobrze wschodniego wybrzeza Ameryki, a juz znalazl sie w niebezpieczenstwie.
---ODPRAWA---
Element zaskoczenia to polowa sukcesu, wiec musimy atakowac tam gdzie wrog kompletnie sie tego niespodziewa. Na wasze stado niedaleko Cape Charles kieruje sie jeden z konwoji.
-------------
Kamil
W patrolu udział wzięli:
U-129_von_Harpe - KIA • Granville Freighter "Black Falcon" - 4758 • Small Tanker "Sea Porpoise" - 4202 • Flower Class "USS Suprise" - 950
---------------------------------------------------
Razem: 8960 + 950
Tes - KIA • Cargo Steamer "Marina" - 5558 • Large Merchant "Endicott" - 14228
---------------------------------------------------
Razem: 19786 + 0
Misja wypełniona lecz niestety nie można jej zaliczyć na poczet naszych sukcesów
Nie wiem jak innym się wiodło ja miałem dobre podejście jak to bywa tak i tym razem miałem spokój,eskorta pogoniła winnym kierunku niż mój kurs.
Na cel wziąłem Chatmana..... odpaliłem pierwsze dwie torpedy czekam i nic pudło wypaliłem kolejne .....nie no żal pudło.Nie wiem co się stało żadna moja torpeda nie dotarła do celu obiecałem załodze że przeprowadzę śledztwo w tej sprawie i sprawdzę kto paluszki maczał i grzebał mi przy torpedach....
Von Harpe i Tes dzielnie walczyli , topili wroga jednak zostali zatopieni , niestety okoliczności tego wydarzenia nie są nam bliżej znane. Ogólnie misja spokojna i nawet pewnie fajnie by się płynęło gdyby w książce okrętowej dokonano wpisy na temat zatopionych jednostek.
SH3Img@16-2-2010_22.40.5_281.jpg
Plik ściągnięto 77 raz(y) 369.73 KB
SH3Img@16-2-2010_22.40.10_234.jpg
Plik ściągnięto 77 raz(y) 395.93 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_Renegat 16 Luty 2010, 23:07, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum