Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Marek
Ulubiona Gra: życie
#103 Wysłany: 26 Luty 2010, 17:35
No dobra, a kto dał sie złapac n aten numer z pociskiem gazowym w nasza strone i wykonał unik w odpowiednim momencie tak jak ja (i pół kina razem ze mną, jedni w lewo drudzy w prawo, mozna było nabuc sobie guza jeśli sąsiad zareagowal w inna strone niz my)?
Do dzisiaj sie z siebie śmieje. Tego tak szybko nie zapomnę.
A ja jakoś nie pamiętam żadnych uników, ani przesuwania głowy (jak jeden mój znajomy), aby bohater filmu nie zasłonił napisu...
Ale nie znaczy to, że nie robiłem Po prostu nie wiem
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#106 Wysłany: 26 Luty 2010, 20:58
Cytat:
A ja jakoś nie pamiętam żadnych uników, ani przesuwania głowy (jak jeden mój znajomy), aby bohater filmu nie zasłonił napisu...
Ale nie znaczy to, że nie robiłem Po prostu nie wiem
d tego potrzebny jest IMAX, rząd 5-7 pośrodku. Dziś byłem ostatni raz (z dziadkiem) - nadal film się podoba, ale ile można
Byłem w Imaxie w samym środku. Chodzę czasami do Imaxa, więc wiem, gdzie się najlepiej ogląda
Jak mówię. Nie pamiętam czegoś takiego, ale równie dobrze mogłem to robić
Akurat tego samego dnia 1 kumpel zaczął mnie denerwować. A pisze on "poprawnie inaczej". Chciał w Star Wars RPG zagrać predatorem. I leci literówka, za literówką, a ja tłumaczę, że to nie ten świat. W końcu wpadłem na głupi pomysł:
Cytat:
Finek (27-02-2010 19:26)
(...)
Aha. X. Jeszcze parę bolących w oczy literówek i idę z Polskiego na Na'vi
(...)
X (27-02-2010 19:55)
będzie ciekawie jak wyrwe łep krengosłupem
Finek (27-02-2010 19:55)
Ostrzegałem. Teraz wiesz, co...
X (27-02-2010 19:56)
nie wiem
Finek (27-02-2010 19:56)
tsawl tsamsiyu, tsawk skxawng
X (27-02-2010 19:57)
...
I wiecie co? Potem napisał poprawnie. Pisanie w Na'vi okazało się skuteczniejsze od takich rzeczy jak: "Proszenie o poprawienie literówek", "Olewanie". Zaczął poprawiać literówki!
Ale swoją drogą foxiu. W tym temacie, jak było coś niezrozumiałe, to są tylko 3 możliwości:
1) Schlałeś się lub naćpałeś
2) Nawijasz w Na'vi.
3) Offtopujesz
1) odpada patrząc na inne posty. A 3) raczej nie robisz
a tak na marginesie dodam, że jestem jedną z nielicznych osób na tamtym forum, które nie uczą się nNa'vi. po prostu nie widzę w tym sensu. Jak coś, to używam tego:
http://www.navilator.com/index.php
Ostatnio zmieniony przez PL_fox6 2 Marzec 2010, 07:10, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#115 Wysłany: 2 Marzec 2010, 15:07
Cytat:
To forum to już chyba lekka przesada (w sensie jego założenia)....
hmmm... nie, są tam spoko ludzie - nawet na zlocie jednym byłem. większość uczy się tam języka, ale też gramy w forum RPG i gadamy o Avatarze +offtop - ostatnio zrobiliśmy MassEffectową rewoltę i kilka osób się wyłamało nawet osoba która NAUCZYŁA się tego języka (biegle) - stwierdziła że to był błąd i strata czasu. no cóż - pasje przychodzą i odchodzą.
Mam pytanie za 100 punktów.
Jako, ze związane z Avatarem dokleję tutaj
Dziś gadamy z kumplem o technologii 3D. Stwierdziłem, że Avatara nie da się spiracić (tego 3D) ze względu na właśnie 3D. On odpowiada, że przecież widział już kopię.
Ja odpowiadam. Tak... Ale masz sprzęt do 3D? Chyba nie..
on: Ale to 3D, co nie wymaga sprzętu
ja: Tak, jasne... Albo okulary 3D, albo jak w kinach, że dwa obrazy i okulary, co przepuszczają częstotliwość.
Odarł, że wyśle mi linka, jak to wygląda...
Czy to wersja na okulary zielono/czerwone? To ja gratuluję oglądania barw wtedy...
Ktoś mi powie, czy to będzie "ciemny film 3D", czy jest to jakaś technologia do 3D dla wersji cyfrowych? Bo zaskoczył mnie...
Wyraźnie widzę czerwoną i zieloną poświatę.... Ale przecież wtedy kolor np. pomarańczowy przez czerwony okular nie przejdzie...
Od razu zaznaczę. Nie chodzi mi o piracenie filmu, ani nic z tym związane. Tylko zaskoczyło mnie, co to może być...
Ma ktoś takie zielono/czerwone okularki i mógłby spojrzeć na to? Bo mnie zaskoczyło totalnie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum