Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#5 Wysłany: 6 Marzec 2010, 23:41
PL_tnnn napisał/a:
A jak z realizmem - mamy jakies paski zycia czy jest to realistyczna symulacja?
Realistyczna symulacja to dowolna symulacja bez pasków życia?
Jak bardzo "realistyczna" musi być dla Ciebie symulacja aby była to "realistyczna symulacja"?
symulator pierwsza klasa, wg mnie o wiele lepszy od T72 bałkany w ogniu. Niestety obecny mój sprzęt nie pozwala mi zagrac w multi ale jak sprawie sobie coś konkretnego to bardzo chetnie popykam
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#7 Wysłany: 7 Marzec 2010, 00:38
PL_Andrev napisał/a:
PL_tnnn napisał/a:
A jak z realizmem - mamy jakies paski zycia czy jest to realistyczna symulacja?
Jak bardzo "realistyczna" musi być dla Ciebie symulacja aby była to "realistyczna symulacja"?
Prawdopodobnie chodziło o w miarę realistyczne odwzorowanie uszkodzeń i awarii, a nie o "walimy w czołga aż pasek zejdzie na zero" jak to było np. w codename panzers.
Poczatkowo chcialem napisac "(...)mamy jakies paski zycia czy tez trafienie = KIA lub nic" ale stwierdzilem, ze malo kto zrozumie o co mi chodzi wiec napisalem skrotowo...
Generalnie z bitwami pancernymi jest tak, ze trafienie czolgu albo powoduje przebicie pancerza (co zazwyczaj rowna sie wylaczeniu czolgu z walki - niekoniecznie od razu kompletnemu zniszczeniu) albo brak przebicia (i ewentualne zmniejszenie wartosci bojowej poprzez uszkodzenie jakiegos podsystemu - np. unieruchomienie). Paski zycia maja sie nijak do tego schematu i dyskwalifikuja dla mnie dana gre jako "symulator". Po prostu czolg moze zostac wylaczony z walki juz po pierwszym trafieniu, a moze tez otrzymac wiele trafien i dzialac dalej - ale takie "realistyczne" rozwiazanie nie spodoba sie wiekszosci graczy.
A jak wyglada dla mnie "realistyczny symulator"? Otoz pomijajac powyzsza kwestie efektow trafien (oraz prawidlowego odzworowania grubosci pancerza i jego przebijalnosci w roznych miejscach), sensowne odzworowanie optyki (mowimy o 2WŚ), realistyczna balistyke pociskow oraz wspoldzialanie z innymi rozdzajami uzbrojenia (juz w czasie 2WŚ lotnictwo szturmowe bylo zabojcze dla czolgow).
I stad tez pytalem czy tej grze blizej do "Operation Flashpoint" czy tez do "WWII Online" (ktora to, nawiasem mowiac, spelnia wiekszosc moich warunkow "realnosci").
A wlasnie czy:
T72 - Bałkany w Ogniu
WWII Battle Tanks: T-34 vs. Tiger
To jedna seria czy zupelnie rozne gry?
#9 Wysłany: 7 Marzec 2010, 11:11
Ale była bitwa przeklęty TYGRYS mnie zaskoczył
cytat:
Po prostu czolg moze zostac wylaczony z walki juz po pierwszym trafieniu, a moze tez otrzymac wiele trafien i dzialac dalej - ale takie "realistyczne" rozwiazanie nie spodoba sie wiekszosci graczy.
Jest dokładnie tak jak tu napisano!!!!!
Jest dokładnie tak jak tu napisano!!!!!
Po trafieniu albo się nic nie dzieje albo urywa łeb dowódcy lub cała załoga ginie w piekle eksplodującej wewnątrz amunicji . Żadnych pasków życia tylko jęki i krzyki ginących członków załogi
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#11 Wysłany: 7 Marzec 2010, 14:55
tylko jednym w zależności od strony czyli T-34/85 i Panzer IV Tiger, grasz tylko swoim czołgiem a nie tak jak było w Steal Fury gdzie miałeś pod dowództwem kilka czołgów/oddział piechoty
_________________ Uważam Edge'a za najlepszego Wrestlera w całym WWE Jedenastokrotny World Champion
1 Lipca 1992r. - 11 Kwietnia 2011r.
Zakończył karierę.
Właśnie czytałeś podpis człowieka piszącego bez sensu, powinieneś się wstydzić
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#15 Wysłany: 7 Marzec 2010, 17:21
Generalnie faja giera. Parę rzeczy można by było lepiej rozwiązać, ale ogólnie spoko. Trochę irytuje brak opcji stricte symulacyjnych (nie nazwałbym tego pełnoprawnym symulatorem) ale to nie przeszkadza w zabawie. Liczy się klimat, a klimat jest. I model uszkodzeń fajnie zrobiony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum