Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
W czasie patrolu kiedy nacisnę na ikonę dziennika pokładowego, gra się zawiesza na dłuższy czas, na 95% udaje mi się jakoś wrócić do gry - czasem sama się odblokuje, czasem muszę próbować odblokować.
Mam do Was następujące pytanie: dlaczego coś takiego się dzieje
Z góry serdeczne dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 10 Marzec 2010, 10:46, w całości zmieniany 1 raz
W czasie patrolu kiedy nacisnę na ikonę dziennika pokładowego, gra się zawiesza na dłuższy czas, na 95% udaje mi się jakoś wrócić do gry - czasem sama się odblokuje, czasem muszę próbować odblokować.
Mam do Was następujące pytanie: dlaczego coś takiego się dzieje
Z góry serdeczne dzięki za odpowiedź.
może masz a słabego kompa pod sh4? albo kompa zawirusowanego? może za słaba kartę grafiki? albo za mało ram-u? wcześniej chodziło wszystko?
_________________ Nie Unterbrechen Sie den Feind, als Fehler zu begehen
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#3 Wysłany: 10 Marzec 2010, 13:10
Witam.
Na 1. i 2. patrolu jakoś wsio było ok.
Zaczęło się teraz.
Dane mojego kompa:
procek - Intel Core 2 Duo (2 GHz)
pamięć - DDR 2 (3GB)
Karta graficzna (rodzaj) ATI Mobility Radeon HD 3470
Gierka normalnie działa - ale jak chce zobaczyć "dziennik pokładowy" to się zawiesza albo na chwile alba na dobre.
Aha komp nie jest podłączony do netu.
Bardzo często zapisuję grę - (sporo "sejwów") czy to może mieć wpływ na to???
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 10 Marzec 2010, 13:15, w całości zmieniany 2 razy
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#4 Wysłany: 10 Marzec 2010, 13:57
myślę ze sejwy tu nie maja nic wspólnego bo ja tez mam dużo i nic się nie dzieje proponuje ci skopiować sobie sejwy i zrobić reinstalke jeśli wtedy będzie źle to już nie wiem pozdro
_________________ Nie Unterbrechen Sie den Feind, als Fehler zu begehen
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#5 Wysłany: 10 Marzec 2010, 17:39
Tak myślalem - ale może nie będę reinstalował (unikam zawsze reinstalacji np. kompa, tak samo gier).
Mam jeszcze dwa pytania dotyczące SH 4:
1. Czy jest możliwość zakończenia gry bez dopływania do bazy (tak jak w SH 3 - było to automatyczne - ESC - powrót do bazy)
2. Nie pojawiają mi się torpedy na mapie po ich wystrzeleniu - wcześniej coś takiego było - dlaczego
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 10 Marzec 2010, 17:41, w całości zmieniany 1 raz
#7 Wysłany: 11 Marzec 2010, 14:40
Witam.
Zrobiłem reinstalkę gry, tak jak mówiłeś Kołcz. Niestety - spróbowałem specjalnie nacisnąć na "dziennik pokładowy" i było to samo.
Żeby było ciekawiej, to spróbowałem na innym kompie - efekt ten sam.
#9 Wysłany: 11 Marzec 2010, 17:25
Witam.
Cytat:
Jaka wersja gry?
Wybacz, ale nie rozumiem tego pytania
Wersja oryginalna jeśli o to Ci chodzi. Nic innego o wersji gry nie pisze.
#11 Wysłany: 11 Marzec 2010, 20:02
Zainstalowałem patch 1.4 na pececie i działa o wiele lepiej ("dziennik pokładowy" otwiera się bez problemu). Niestety kampania przepadła - trzeba zaczynać od nowa!!! Nie chce wczytywać "sejwów".
Całe szczęście, że mam jeszcze kampanię na laptopie.
#13 Wysłany: 12 Marzec 2010, 04:22
"Sejwy" skopiowałem z wcześniejszej wersji kampanii i gra się uruchamiała.
Ale po zainstalowaniu patcha 1.4 wyskakuje komunikat, że gra nie zostanie wczytana czy coś takiego. Prawdopodobnie chodzi o to, że została zmieniona wersja gry.
#15 Wysłany: 12 Marzec 2010, 16:30
Przebrnąłem przez 4 patrol. Zacząłem 5. włączyłem na początku "dziennik pokładowy" i pokazał się bez problemu (tylko, że narka tam nie jest nic zapisane). Zobaczymy później może jakoś to będzie.
Miałem najdłuższy patrol w życiu. Wypłynąłem 2 maja 1942 wróciłem w połowie września!!!
Dobrze, że dotankowałem we Fremantle a póżniej na Midway inaczej by było niewesoło ze mną. No ale w Pearl Harbor jestem na kotwicy.
Szkoda, że nie ma automatycznego kończenia patroli.
#17 Wysłany: 14 Marzec 2010, 08:11
Witam.
W 5. patrolu też mam problem z "dziennikiem pokładowym" - ale chociaż się pokazuje po kilkudziesięciu sekundach.
No ale do rzeczy miałem zrobić wypad w pobliże Honsiu. Zakradłem się do Zatoki Tokijskiej - przy "wejściu" poszły na dno 3 statki pasażerskie (od 9.000 - 18.000 ton) następnie YAMATO, HIRYU oraz MAYA!!!! - to jeszcze nie koniec patrolu - niestety torped nie mam ale pozostaje jeszcze działo.
P.S.: W 2. patrolu miałem na koncie 3 lotniskowce, bazę wdnosamolotów i kilkanaście statków - w sumie ok. 146.000 ton!!!!
Mam jeszcze takie pytania:
Często Wam się zdarza, że niszczyciel po trafieniu torpedą nie tonie - mimo, że ma potężne eksplozje na pokładzie
W SH 3 - wszystkie niszczyciele tonęły bez problemu po trafieniu jedną torpedą.
Zdarza się Wam zatopić ten sam okręt kilka razy (HIRYU poszedł na dno drugi raz)
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 14 Marzec 2010, 08:16, w całości zmieniany 3 razy
Co do zatopienia okrętu/statku kilka razy (tego samego oczywiście) to jest to normalne bo
kampania w SH III i 4 jest liniowa. Ten problem rozwiązali dopiero ponoć w SH V.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#19 Wysłany: 14 Marzec 2010, 10:04
Lütjens napisał/a:
Często Wam się zdarza, że niszczyciel po trafieniu torpedą nie tonie - mimo, że ma potężne eksplozje na pokładzie
W SH 3 - wszystkie niszczyciele tonęły bez problemu po trafieniu jedną torpedą.
A ja odpowiem na pytanie nr 2:
W SH4 rzeczywiście niszczyciele często nie idą na dno po zaliczeniu pierwszej torpedy. A że eksplozja... nie zapominaj że SH4 to tylko gra, więc wielkość eksplozji ma mały związek ze stopniem uszkodzenia danej jednostki...
...choć faktycznie w takim przypadku kilka strzałów skutecznie kończy dzieła.
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 14 Marzec 2010, 10:08, w całości zmieniany 1 raz
#20 Wysłany: 15 Marzec 2010, 00:18
Witam.
Mam jeszcze takie pytanie:
Jaki port jest oznaczony biało-niebieską kotwicą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum