Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#1 Wysłany: 14 Marzec 2010, 19:17 Third Age TW
Przyznam, Empire TW spraił mi straszny zawód. W porównaniu do poprzednich części, nastąpił straszny spadek formy. Napoleon TW już nawet nie kupowałem, bo wiem, że mechanika gry jest identyczna co w Empire. 90zł za nową kampanię i kilka usprawnień...
z drugiej strony nie chciało mi się wracać do mojego ulubionego Medievala 2 (Kingdoms) - przy którym spędziłem w przeszłości setki godzin. Poszukałem, poszperałem i znalazłem ciekawego moda - zmieniającego Medievala w 90%.
Third Age jest największym i najlepiej dopracowanym modem jaki znam.
Oczywiście jego głównym założeniem, jest przeniesienie nas do Śródziemia.
Nowa mapa, głosy, muzyka, cutscenki, nawet tekstury (na mapie). Jednym słowem cudo. No i wprowadzenie potężnych jednostek... Trole, enty, Balrog Olifanty- głowię się ile to moderzy musieli włożyć w to pracy - szczególnie w nowe animacje walki.
Dla takiego moda, warto zainstalować grę jeszcze raz.
kilka screenów:
ring1.jpg nic się nie równa z piechotą krasnoludów
Plik ściągnięto 39 raz(y) 128.55 KB
ring 2.jpg lekcja latania
Plik ściągnięto 30 raz(y) 138.97 KB
ring 3.jpg całkiem nowa formacja - mur tarcz - od frontu może się bronić nawet 10 minut
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#2 Wysłany: 19 Marzec 2010, 18:51
Największe bitwy w dziejach TW. Nawet nie chodzi o zwiększoną ilość jednostek w oddziale (do 250) - chodzi mi głównie o tryb strategiczny, gdzie możemy rekrutować i utrzymywać naprawdę potężne armie (elfy są silne i drogie, a orki słabe i tanie - wiadomo)
i co druga bitwa jest epicka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum