Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: P
#1 Wysłany: 14 Marzec 2010, 23:06 Schnellboot, czyli o umiejętnościach załogi słów kilka ...
Mam do Was pytanie. Czy maszynista Willi zasłużył na krzyż rycerski z diamentami? W ramach testów rozwinąłem u maszynisty do maximum umiejętność pasywną, polegającą na regulacji silników. Kiedy prędkość na maxa prawie spadłem z krzesła. U-Boot pomykał 23 węzły !! Nawet nie miałem ochoty sprawdzać ile popłynie jak Willi dorzuci do reaktora i użyje swojej umiejętności aktywnej , która wyciska z silników ukrytą moc. Sądząc po skuteczności umiejętności aktywnej sądzę, że aktywną (na 3 poziomie) nasz U-Boot mógłby płynąć przez kilka godzin z prędkością nie mniejszą iż 25 węzłów. Daje nam to "piękne" i "zgodne z rzeczywistością" osiągi, które jeśli Olaf zrobi dobrą kawę pozwolą nam uciec niszczycielowi na powierzchni (wiem zabraknie kilku węzłów. ale korwety wymiękną). Strach się bać jak działa przedział torpedowy z umiejętnością szybszego ładowania torped. Po doświadczeniach z przedziałem maszynowym mogę się tylko domyślać, że działają szybciej niż mechaniczny podajnik na współczesnych OP.
Może ktoś z Was testował poszczególne przedziały i ich "realistyczne możliwości" po rozwinięciu umiejętności poszczególnych członków załogi na maxa. Jeśli tak, może zechce się podzielić swoimi spostrzerzeniami
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#2 Wysłany: 23 Marzec 2010, 12:55
specjalnie pakowałem punkty w jedno miejsce by sprawdzić... za szybko! (wszystko) przesadzili, ale jest chyba już jakiś mod który to reguluje.
aczkolwiek sądzę, że fanom RPG, takie rozwiązanie się podoba (zakładając, że RPG-owcy grają w SH5)
aczkolwiek sądzę, że fanom RPG, takie rozwiązanie się podoba (zakładając, że RPG-owcy grają w SH5)
Ja jestem RPGowcem.
RPG, a cyferki to dwie zupełnie odmienne sprawy.
Powiem ci, ze gdybym miał prowadzić RPG w klimatach U-Boota (a da się, uwierz mi. Raz pół takiego czegoś zrobiłem. Co prawda w klimatach SF, ale... Cóż. TIE Fightery ścigające U-Boota typu XXI może nie brzmią poważnie, ale...), to na pewno nie byłoby takich hipermocy. Ale cRPG (zobacz, że jest literka przed R) rządzi się swoimi prawami. RPG tam jest mało, są cyferki. Ale te cyferki też nie powinny z gry robić S-F!
Imię: Władysław Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Mar 2010 Posty: 252 Skąd: Warszawa
#6 Wysłany: 24 Marzec 2010, 19:05
Ja mam nadzieję na jeden duży mod który naprawi większość rzeczy. W przeciwnym wypadku będę miał zainstalowane 50 modów i jak się "pogryzą" nie dojdę przyczyny.
Imię: Michał Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Lut 2007 Posty: 330 Skąd: Pruszcz Gd.
#9 Wysłany: 26 Marzec 2010, 19:24
mam:
- command keys
- das boot sound mod
- das boot music mod
- old style explosion
- improved Waves
- conus graphic mod
- enhanced ship recon manual
- old style control
- emblematy
- u-boot killer ai mod
usunąłem more realistic periscope, bo nie widziałem różnicy
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#11 Wysłany: 27 Marzec 2010, 12:02
Sokół napisał/a:
dzisiaj wrzucę jeszcze mod
Reduced_Mission_Tonnage
bo w drugiej części kampanii tonaż w misjach jest kosmiczny
no właśnie jak to jest z tym tonażem? zacząłem karierę i wybrałem misje patrolowanie wód przybrzeżnych wielkiej brytani gdzie trzeba zatopić 50tys. brt zatopiłem 49952 brt w ciągu jednego patrolu i widziałem ze po kliknięciu w ten czarny krzyżyk jest tam pasek czy on się nie powinien zapełniać w miarę moich zatopień? i po osiągnięciu 50tys zakończyć?
_________________ Nie Unterbrechen Sie den Feind, als Fehler zu begehen
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum