Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#1 Wysłany: 27 Marzec 2010, 21:41 CIUFA
_________________ capt. TUPOLOV commanding
Ostatnio zmieniony przez PL_U-96 27 Marzec 2010, 21:41, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 6 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2005 Posty: 454 Skąd: Lubin
#5 Wysłany: 27 Marzec 2010, 23:45
Zaraz przylezie syncio i wyda fachowa opinie
Pozniej zakombinuje z telefonem i puszcze Przemowi kilka zdjatek i filmikow ze zmodernizowanego M62 na silniczku Caterpilara (3000 KM)
_________________ ...BOZE WESPRZYJ NAS, A PRZYNAJMNIEJ NIE POMAGAJ MOJEMU WROGOWI I POZOSTAW RESZTĘ MNIE....
Ostatnio zmieniony przez PL_Rapciu 27 Marzec 2010, 23:48, w całości zmieniany 1 raz
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#14 Wysłany: 31 Marzec 2010, 07:56
Wegiel, jeden model przerobili na rope ale szybko zrezygnowali gdyz loko nie miala mocy
W zeszłym roku w wakacje wziąłem moją córe do Chabówki. Musiała wejść do wszystkich lokomotyw. A i tak największą atrakcją była jedna która była akurat pod parą i sobie jeździła.
Imię: marek
#16 Wysłany: 31 Marzec 2010, 23:47
Miłośników parowozów zapraszam do Wolsztyna woj wielkopolskie na coroczną paradę parowozów mamy tu "aktywny" skansen wraz parowozownią, "aktywny w tym sensie że parowozy jeżdżą na normalnych trasach są to trasy Wolsztyn - Poznań, Wolsztyn - Leszno, Wolsztyn - Zbąszyń. Na paradę przyjeżdżają parowozy z wymienionej wyżej Chabówki ale również z Niemiec i z Wielkiej Brytanii.
Ps. Jak będzie zainteresowanie podam dokładny termin tegorocznej parady.
ps2. jak mnie ktoś oświeci jak zamieścić na forum zdjęcia to znajdę kilka fotek być może jakiś film się na dysku jeszcze znajdzie.
Jak piszesz post to zjedz niżej i masz pozycję "załącz plik".
Klikasz na guzik przeglądaj wybierasz zdjęcie (najlepiej w formacie jpg).
Później dodaj załącznik i tak można kilka zdjęć dodać.
Wracając do tematu, a któż z nas się nie interesował pociągami
Swoją droga pewnie wielu zna słynny parowóz angielski "Mallard"
Do którego należy rekord prędkości parowozów - 202,8 km/h (1938 rok). Rekordu tego już nie poprawiono. Powyżej zdjęcie właśnie "Mallard-a", a poniżej niespodzianka duma przedwojennego kolejnictwa w Polsce, zdobywca złotego medalu na XIII Międzynarodowej wystawie sztuki i techniki w Paryżu
(fanfary - da da da dam)
Pm36
Na zdjęciach tego nie widać, ale lokomotywa, jak i cały skład była pomalowana na dostojny granatowy kolor. Ten parowóz skonstruowany w Polsce w 1936 roku, był to model doświadczalny - tylko 2 egzemplarze. Pm36-1 (ten ze zdjęć) przepadł podczas wojennej zawieruchy, natomiast Pm36-2 (niestety bez płaszcza aerodynamicznego) odremontowany stacjonuje bodajże w parowozowni właśnie w Wolsztynie.
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 1 Kwiecień 2010, 00:08, w całości zmieniany 3 razy
Imię: marek
#18 Wysłany: 1 Kwiecień 2010, 00:49
Zgadza się PL_Marco, Pm36-2 jest również w Wolsztynie
tak jak obiecałem fotki w załączniku.
Narazie tylko tyle bo już na oczy nie widzę ale jutro postaram się o chwile wolnego czasu to poukładam jakoś sensownie reszte zdjęć i wrzuce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum