Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#1 Wysłany: 19 Maj 2010, 10:03 Patrol nr 112 - "Operacja Jupiter - W południe"
Patrol nr 112 - "Operacja Jupiter - W południe"
Godzina losowania: 20:00
Start serwera: poniedziałek 17.05.2010, godz: 20:05
Cytat:
"Operacja Jupiter - W południe"
U-Booty: VIIB (1943) lub VIIC (1943), Czas misji 2h
1 III 1943 g. 11:00 Pogoda: Średnie zachmurzenie. Popołudniu spodziewane opady.
--- TŁO HISTORYCZNE ---
Dnia 12 sierpnia 1942 w Moskwie, Churchill i Stalin spotkali się po raz pierwszy. Zaproponowano wtedy pomysł inwazji na północne ziemie okupowanej Norwegii. Plan ten, choć nigdy nie wdrożony, przeszedł do historii, jako Operacja Jupiter.
A co by było, gdyby jednak udało się zrealizować te plany ?
--- ODPRAWA ---
Dziś rano nasza dzielna Ubootwaffe zadała poważne straty nieprzyjacielowi. Nie zniechęciło to jednak Anglików do rezygnacji ze swoich planów ataku. Zbliża się ku nam flota desantowa. Wywiad donosi o potężnym zgrupowaniu statków ochranianych przez 2 grupy wsparcia. Nakreśliliśmy przewidywany kurs i rozstawiliśmy nasze okręty na ich drodze. Jesteście częścią linii Walkiria.
POWODZENIA!
PL_Cmd_Jacek
v.2
(28/12/2009)
W patrolu udział wzięli:
U-129_von_Harpe - SURV • Frigate Black Swan Class "HMS Cygnet" - 1 250 • Auxiliary Cruiser "HMS Longa" - 17 600
---------------------------------------------------
Razem: 18 850 BRT
PL_w_wilk - SURV • Small Depot Ship "HMS Cyclames" - 6 250
---------------------------------------------------
Razem: 6 250 BRT
Udało się minąć eskortę i wpłynąć w konwój, chociaż eskortowce niuchały i pingowały wokoło. 3 torpedy w burtę posłały na dno HMS Malaya
dalej torpeda zatopiła tankowca
napatoczył się LST pod burtową wyrzutnię więc ...
następnie posłałem torpedy do amunicyjniaków, ale zdjęć się nie dało robić, bo eskorta naprawdę się wkurzyła. Pod dumnym przewodnictwem poniższego okrętu
, próbowali mnie znaleźć - na szczęście bezskutecznie.
I tak skończył się patrol. Petryka dorwali gdzieś w połowie czasu, zaś sOnara brat zrzucił z kompa
EDIT: Komentarze do tego patrolu proszę wpisywać w tym temacie
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 19 Maj 2010, 10:13, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum