Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Freetown - Hades"
U-BOOTY: IXC (1943) CZAS MISJI: 2 godz
19/07/1943 g. 11:00
POGODA: zachmurzenie calkowite, wiatr silny
Hades byl wladca piekiel ,jednak sa i tacy , ktorzy twierdza , ze przejal tez panowanie nad niewielkim portem w Afryce - Freetown .
Przed wojna miejscowi rybacy narzekali na nieudane polowy w tym rejonie . Zalogi statkow zmierzajacych do tego portu , opowialaly o okretach widmo , o nagle zmieniajacej sie pogodzie , o pietnasto metrowych falach , ktore pojawialy sie z nikad i tak samo nagle znikaly ...
Wybuch wojny nasilil dzialanie Hadesa . Teraz tona tu statki i okrety wszystkich panstw i nikt nie wie , czy powodem znikniecia kolejnej jednostki jest atak wroga , czy wola Hadesa ...
--- OPRAWA ---
Waszym celem jest kolejny konwoj zaopatrujacy Aliantow w Afryce . Tym razem w jego sklad wchodzi rowniez USS "Iowa" i USS "Essex". Zatopienie jednego z tych okretow moze okazac jednym z najwazniejszych wydarzen tej wojny .
Udanych lowow wilki! PL_Szczur, PL_David
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#2 Wysłany: 24 Czerwiec 2010, 08:17
Jeśli o mnie chodzi, to po jakimś czasie podchodzenia kontaktów zauważyłem na namiarze 200 jakiś gigantyczny okręt wojenny. Był to DD klasy Evarts, był blisko i odwrócony bokiem. Czemu nie zaatakowałem - nie wiem. Ważne że szybko zaczął mnie pingować, a w trakcie ucieczki przywaliłem w dno.
Po wymanewrowaniu (raczej DD zrezygnował) podszedłem pod konwój. Pogoda utrudniała mocno atak, zresztą konwój akurat skręcał.
Zaatakowałem 2 duże cele: jeden (dokładnie nierozpoznany) oberwał jedną torpedą i uciekł, drugi (Troop): też oberwał ale niestety był niewybuch.
Wkrótce przyleciała fregata i zaczęła pingować, a ja sobie odpuściłem dalszą zabawę.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#3 Wysłany: 24 Czerwiec 2010, 09:28
Jeśli Harpe to DD killer, to ty Tesu robisz się "carrier killer" ????? . Upps to może być źle zrozumiane
Gratulacje dla łowcy parapetów
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#5 Wysłany: 24 Czerwiec 2010, 10:06
No proszę ładnie naprawdę ładnie Tes gratulacje . Jednak mimo że nie widziałem całości muszę pogratulować PL_Andrev tego patrolu szacunek Andrev widziałem Twoją ucieczkę i jestem pod wrażeniem oczywiście nie wiem czego nie storpedowałeś tego bodajże chyba pancernika, miałeś dobrą pozycję ale później cała eskorta była nad Tobą
Cytat:
Ps. Mam nadzieje, ze wilk wroci do gry. Bo inaczej nie widze sensu ciagnac tej skad innad udanej kariery. Wilk masz dac czadu
Miejmy nadzieję że PL_W_Wilk jednak dopłynie do końca ranku pięknie mu to poszło gratulacje przy okazji.
Tes ja tu jeszcze wrócę ......
SH3Img@23-6-2010_20.59.43_218.jpg
Plik ściągnięto 169 raz(y) 341.49 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_Renegat 24 Czerwiec 2010, 10:16, w całości zmieniany 1 raz
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#6 Wysłany: 24 Czerwiec 2010, 12:53
PL_wolfx napisał/a:
Jednak mimo że nie widziałem całości muszę pogratulować PL_Andrev tego patrolu szacunek Andrev widziałem Twoją ucieczkę i jestem pod wrażeniem oczywiście nie wiem czego nie storpedowałeś tego bodajże chyba pancernika, miałeś dobrą pozycję ale później cała eskorta była nad Tobą (...)
Ja myślałem że to był 1 DD klasy Evarts... tylko 1. A jednak pancernik...
Momentami było nawet blisko, a trochę intergalki straciłem na szorowaniu po dnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum