Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
W_Wilk. Nie zrozum mnie źle. Ale kiedyś przez takie właśnie wybieranie doszło do rozłamu, którego chciałem uniknąć. Mój post miał być kubłem zimnej wody z dopiskiem "Co wy robicie?"
Owszem. Regulamin pozwala. Ale spójrz na to z zewnątrz.
Nie mam nic do tego, jak się wybierze inną misję ze względu na ilość graczy, błąd w misji, czy fakt, że była już przez kogoś 2 razy płynięta.
Ale spójrz na to:
Nie płyniemy w 1945, bo na pewno zginiemy.
Nie płyniemy na II, bo mało zatopimy
Nie płyniemy na płytkich wodach, bo nie ma gdzie uciekać
Nie płyniemy w nocy, bo jest trudniej
I teraz odpowiedz patrząc z zewnątrz. Co ma powiedzieć osoba, która patrzy z zewnątrz/pływa tylko misje główne?
I jedna rzecz, dlaczego jednak nie puściliśmy (choć planowaliśmy) poprzedni patrol. Właśnie dlatego:
Cytat:
Nigdy nie budziło to tyle emocji chociaż dyskusje czasami się odbywały, wystarczy poczytać komentarze do patrolu nr 99. Gdybym napisał w ostatnim patrolu jako powód zmiany fakt że wszyscy uczestnicy zgodzili się na taką misje nie byłoby podstaw do zarzutów. Ale ja uczciwie opisałem zaistniałą sytuację i to stało się powodem uznania działania jako braku fair-play.
Zobacz, że gdyby tamten patrol puścić i następnym razem ktoś popłynie też taką misję spoza losomatora i wtedy się przyczepimy.... może napisać dokładnie to samo, co ty. "A dlaczego wtedy puszczono?"
Masz rację W_Wilk, że jakbyś napisał nieprawdę pewnie nie byłoby tego szumu (Chwała ci za to, że napisałeś jednak prawdę). Ale byłaby później, jakby ktoś o tym wspomniał, jak dawniej i dodał, że "skoro cały czas są wybierane patrole po roku, to ja odchodzę".
Dochodzimy do końca rankingu. Wiele misji było granych wiele razy. A tu nagle w poprzednim patrolu "Musieliśmy wybrać patrol spoza listy, bo w 1 była noc, pozostałe były płynięte". W tym patrolu wybrano patrol, który płynięto, bo "główny był w 1945".
A teraz powiedz mi, co jak wylosuje:
a) misja w 1945 (weźmy ten Ostatni Atak)
b) misja w nocy (weźmy tego Delphin kontra Tankowce)
c) misję w 1941 roku, ale na liczbę graczy o 1 za małą
Co wtedy?
Jakbyśmy puścili patrol poprzedni, to pewnie by wybrano spoza listy.
A ten patrol. Powiedz mi, co ma powiedzieć osoba z zewnątrz o wybieraniu misji ze względu na rok/autora/U-Boota/porę dnia/pogodę? Powiedz mi, co taka osoba powie?
Imię: Władysław Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Mar 2010 Posty: 252 Skąd: Warszawa
#42 Wysłany: 23 Czerwiec 2010, 22:37
Niestety ale mam wrażenie, że powyższą sytuację dostrzegłeś dopiero gdy Twoja pozycja w rankingu została zagrożona. Nie zamierzam "nieuczciwie" wyprzedzić Cię w rankingu więc postanowiłem zawiesić swój udział w patrolach.
Wiesz, co. Tes mnie naciska, że powinienem cię przeprosić. I w sumie zacząłem mu przyznawać rację.
Ale po tym, co napisałeś tutaj, nie mam już ochoty.
Poza tym. Nie wyprzedzisz mnie. Jak można wyprzedzić osobę, która wykreśliła się z rankingu? Więc pływaj dalej i nie przejmuj się.
Bo staję na straży Regulaminu, to się zarzuca mi, że JA CHAMSKO WALCZĘ O MIEJSCE.
Nie W_Wilk. To, że nie zrobiłem tego wcześniej, było związane z tym, że (o ile czytasz) wcześniej nikt otwarcie nie napisał, że wybrano misję ze względu na rok czy pogodę.
Powiem tak. Spróbujcie coś niefair zrobić w przyszłym sezonie w którym nie płynę jako gracz. Z miłą chęcią wejdę jako obserwator i będę obserwował i sędziował (jak w Kampanii On-Line_.
Wtedy ani Tes nie zarzuci:
Cytat:
Marco, Finek kiedy ostatni raz graliscie? Odstepstwa od misji glownej byly wczesniej i to nie jeden raz. Dlaczego nikt wtedy nie postawil sprawy jasno. Gramy glowna i basta.
Ani W_Wilk, że ja patrzę na punkty.
Swoją drogą. "Gramy dla przyjemności, nie dla rankingu" <- największa obłuda, jaką słyszałem.
W_Wilk. Przykro mi, że ostatnio ciebie trochę za mocno pojechałem. Ale teraz zamiast słów "Przepraszam", ciśnie mi się co innego.
A skoro o wyprzedzaniu mowa. Spójrz na misje plynięte przez CMD Jacka. Wyprzedził mnie. I czy zarzucam mu cokolwiek? Nie? A przecież ON TEŻ mnie wyprzedzał!
Ale wiem. Do czasu, do jakiego mój nick będzie wisiał w rankingu zawsze będzie "Finek walczy o miejsce".
I teraz OFICJALNIE to mówię. Decyzja przemyślana, podjęta już bez emocji. Post widziałem już ostatnio, ale byłem zajęty nauką i nie odpisałem, bo czasu nie było.
Zacząłem pisać, aby napisać Przepraszam. Miałem już pół posta. Dziś siadłem, aby go dokończyć. I przeczytałem dokładnie post W_Wilka.
Powiem tak. Przepraszam za to, że od razu rzuciłem oskarżenie, nie zagłębiwszy się w temat.
Miał to być tylko kubeł zimnej wody, a nie poważne oskarżanie.
Ale zauważam, że w sumie, jak zacznie się kłótnia, mogę stawić streszczenie rozmowy. Bo zawsze jest tak samo.
1) Finek coś zarzuca
2) Inni i tak to sprowadzają do tego, że Finek walczy o miejsce, a oni tylko pływają dla przyjemności.
#46 Wysłany: 28 Czerwiec 2010, 15:57
Gdyby w jakimkolwiek twoim poście znalazł chociaż trochę z tej wypowiedzi:
Powiem tak. Przepraszam za to, że od razu rzuciłem oskarżenie, nie zagłębiwszy się w temat.
Miał to być tylko kubeł zimnej wody, a nie poważne oskarżanie.
nie byłoby mojej na pewno zbyt zgryźliwej uwagi, za którą przepraszam bo była pisana emocjonalnie.
#48 Wysłany: 28 Czerwiec 2010, 19:53
Oczywiście, że zgoda. Od soczku wolę piwo.
Chciałbym tylko abyś pływał w następnym rankingu. Pływanie z takimi dobrymi graczami daje wiele przyjemności i zwiększa doświadczenie. Rywalizacja i chęć aby Ci dorównać dodaje tylko motywacji aby spędzić więcej czasu przy SH.
Ps. Skoro juz pierzemy brudy. W losomatorze wciaz siedzia dwie niegrywalne misje. Przez caly ranking nikt nie pofatygowal sie, aby je usunac badz zmienic. Potem placz, graja cos innego. EOT.
Jedna rzecz, bo to dawno temu umknęło.
O jakich misjach była mowa?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum