Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Rafał
#1 Wysłany: 6 Sierpień 2010, 20:28 Problem z punktami
Witam, powróciłem do SH3 po długim czasie, poczytałem troszkę i postanowiłem zainstalować GWX. Wszystko ładnie miło, przyjemnie, 1 rejs w karierze. I tu pojawił się problem. Zatopiłem z 10 statków, wróciłem grzecznie do portu z pustymi ładowniami, czytam podsumowanie :
zatopionych - 12
tonaż - ileśtam
punkty prestiżu - -1600
Nie za bardzo wiem co się dzieje.. zatapiałem statki z flagą brytyjską, nie zatopiłem żadnej swojej jednostki, żadnych uszkodzeń na statku ani nic. Pomocy ?:] Czym sobie na te ujemne punkty i to w takiej ilosci zapracowałem ?
Ostatnio zmieniony przez Hefajsto 6 Sierpień 2010, 20:46, w całości zmieniany 1 raz
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#2 Wysłany: 6 Sierpień 2010, 21:53 Re: Problem z punktami
Hefajsto napisał/a:
Witam, powróciłem do SH3 po długim czasie, poczytałem troszkę i postanowiłem zainstalować GWX. Wszystko ładnie miło, przyjemnie, 1 rejs w karierze.
punkty prestiżu - -1600
Nie za bardzo wiem co się dzieje.. zatapiałem statki z flagą brytyjską, nie zatopiłem żadnej swojej jednostki, żadnych uszkodzeń na statku ani nic. Pomocy ?:] Czym sobie na te ujemne punkty i to w takiej ilosci zapracowałem ?
A nie jest tak, że w GWX kampania zaczyna się w sierpniu, kiedy Brytyjczycy są jeszcze neutrealni?
Imię: Piotrek
#5 Wysłany: 6 Sierpień 2010, 22:23
tak ale zauważ że patrole to nie były na 1 tydzień no i bdu specjalnie wydało ci rozkaz wypłynięcia ( zakładam) na Atlantyk byś zdążył w dniu wypowiedzenia wojny zaatakować nieprzyjaciela
Ostatnio zmieniony przez PL_Iroks 6 Sierpień 2010, 22:24, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Rafał
#6 Wysłany: 6 Sierpień 2010, 22:25
Nie ? 1 patrol max 8 dni chyba.. skoro na nic sie nie poluje ani nic.. 3-4 dni dopłynięcie, doba patrolu i 3-4 dni powrót...
//
Dobra.. czytać nie umiem odpowiedzi xD
Czyli podsumowując, trzeba popływać sobie grzecznie do 1 września do początku wojny i dopiero robić krwawą jatkę?
Ostatnio zmieniony przez Hefajsto 6 Sierpień 2010, 22:37, w całości zmieniany 1 raz
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#7 Wysłany: 6 Sierpień 2010, 23:03
Hefajsto napisał/a:
Czyli podsumowując, trzeba popływać sobie grzecznie do 1 września do początku wojny i dopiero robić krwawą jatkę?
Eeee, mistrzu! Jakiego 1 września?
Wojna z Wielką Brytanią rozpoczęła się (sprawdź sobie w googlach).
A tak na marginesie, to musisz poczekać aż ikonki portów w UK zmienią kolor na czerwony. Wtedy na pewno jesteś w stanie wojny.
A po drugie to o ile dobrze pamiętam to misja zaczynała się 1 sierpnia i chyba polegała na przebazowaniu okrętu do Kiel/Wilhelmshaven - ale zawsze możesz wypłynąć i zaraz wpłynąć.
A misja nr 2 to już misja typowo bojowa - jak napisał już PL_Iroks wojna zastaje Cię na Atlantyku, a to znaczy że znów (!) wychodzisz w morze w końcówce sierpnia...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum