Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Zamierzasz w najbliższym czasie wymienić kartę graficzną?
Niezależnie od preferencji (GeForce / Radeon) wstrzymaj się jeszcze przez kilka tygodni. Firma AMD zamierza wprowadzić nową generację swoich kart graficznych jeszcze w tym roku - przed okresem świątecznym, który w Stanach zaczyna się dużo wcześniej niż u nas. W związku z tym:
- pojawią się wydajniejsze modele obecnych Radeonów,
- obecne modele Radeonów potanieją,
- nVidia również będzie zmuszona do obniżenia cen swoich kart graficznych
Mocniejsze tąpnięcie cenowe spodziewane jest dopiero w drugiej połowie stycznia 2011. W całym tym cyklu rozumowania pojawia się jednak jedna niewiadoma - kurs złotówki wobec dolara...
Jest tu jakiś spec-prognostyk?
Hmm, z tego co czytałem to raczej tak optymistycznie to nie będzie. Skąd posiadasz informacje o wypuszczeniu na rynek "nowych" modeli kart graficznych? No i jakie to będą modele? Czy znamy jakieś szczegóły techniczne?
Obawiam się, że w przypadku GeForce to będą kolejne modele kart, które będą miały tak nikłe różnice względem poprzedniczek, że na kupujących zadziała jedynie efekt marketingowy.
Co do NVidii to obserwuję tą firmę od dłuższego czasu i jakoś nie wychwyciłem szykujących się rewelacji technologicznych. Obie te firmy nie prowadzą wyścigu zbrojeń, więc jak tylko mają jakiś pomysł na nowy model "rewelacyjnej" karty to chwalą się tym na kilka miesięcy przed zebraniem ekipy do jej stworzenia A tu jak na razie cisza
Tak więc uważam takie info za typowy FAKE
Przypis Autora: nie uważam się za eksperta więc pociąganie mnie do odpowiedzialności za zmianę swoich decyzji po przeczytaniu powyższego jest bezpodstawne :D:D
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Ostatnio zmieniony przez PL_Daritto 16 Wrzesień 2010, 08:14, w całości zmieniany 1 raz
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#5 Wysłany: 16 Wrzesień 2010, 09:07
PL_Marco napisał/a:
Andrev powiedz kiedy będzie ten radek u Ciebie co w podpisie
...już był w ogrodzie, już witał się z gąską...
Nie moja wina że naprzód dolar stał wysoko, a teraz wyszedł konkurencyjny GTS450 w równie atrakcyjnej cenie. Ale myślę że wytrzymam te kolejne 2-3 miesiące - w końcu to nVidii i ich GeForcom zawdzięczam że "mój wybrany" Radek spadł poniżej psychologicznej (dla mnie) bariery 500zł. Teraz wyszły znakomite GeForce GTS450 i czekam na odpowiedź konkurencji czyli na kolejną obniżkę Radków...
@PL_Daritto
To nie jest fake, ale to też nie jest jakaś specjalnie nowa architektura, tylko usprawnienie obecnych modeli 5xxx. W sieci można znaleźć nawet szczegóły jakie modele i kiedy dokładnie wychodzą - niestety nie ma źródła tej informacji, ale generalnie mowa jest o końcowych miesiącach roku. Oczywiście mowa tylko i wyłącznie o konkurencji, bo jeszcze mnóstwo wody upłynie zanim ujrzymy GeForca na Fermim2. nVidia i ich GeForce obecnie mogą walczyć z konkurencją jedynie ceną, a to chyba nie jest jakąś tam wadą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum