Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Michał Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 22 Mar 2010 Posty: 246 Skąd: Olsztyn
#1 Wysłany: 2 Październik 2010, 14:06 Problem z misjami na jesień
Witam.
Wczoraj tak bardzo chciałem popłynąć w pierwszym inauguracyjnym patrolu nowego sezonu, a tu nagle zonk.
Nie mam pojęcia co mogło się stać, bo wszystko zainstalowałem tak jak trzeba. tzn. wywaliłem stare misje z folderu Multimisions\English i zainstalowałem nowe.
Wszystko było na swoim miejscu jednak dwa razy mnie wywaliło.
Nie wiem czy to problem z misjami, czy z moją grą, ale coś ewidentnie jest nie tak.
sOnar mi podpowiedział, żeby misje wgrać ręcznie i tak też zrobiłem. Wrzuciłem je sobie też do katalogu SingleMisions, żeby sprawdzić, czy działają.
No i skutek jest różny. Czasem działają, czasem się coś pieprzy i wywala mi grę do Windy.
Pomóżcie coś, bo nie wyobrażam sobie żebym nie pływał z wami.
Imię: Michał Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 22 Mar 2010 Posty: 246 Skąd: Olsztyn
#3 Wysłany: 2 Październik 2010, 15:06
Przeinstalowałem całą grę i od nowa zainstalowałem UTW i patch.
Kampanii wolałbym nie czyścić jeśli nie jest to konieczne. Problem dalej jest. Misje raz działają, raz nie.
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#4 Wysłany: 2 Październik 2010, 15:12
Petryko, jak nie wyczyścisz kampanii tym patchem Jacka, to nie popływasz z nami, bo cię zawsze wywali
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Primo - nie ma sensu odpalać misji pisanych pod multi jako single bez przeróbek.
To nie ulega wątpliwości i tym ze raz działają jako single, a raz nie nie ma sensu się sugerować.
Secundo - "mod" czyszczący kampanie sobie po prostu włączaj poprzez program do modów, ten JSMGE.
Jeśli masz czas, zajrzyj na ventrilo, nie ma problemu możemy przetestować "na sucho" czy działa aby uniknąć kłopotów przed patrolem.
sOnar [Usunięty] Kommodore
#6 Wysłany: 2 Październik 2010, 21:53
Petryko. Misje czasem nie działają ale w Singlu co normalne w UTW.
Musisz przerobić misję multi na singla i zredukować u-booty do sztuk 1...
Multi Ci działa. Przecież sprawdzaliśmy na TUNNGLE...
#12 Wysłany: 4 Październik 2010, 16:28
Problem polega na tym, że w momencie kiedy host odpala grę wszystko ładnie się ładuje aż do momentu inicjalizacji.
Inicjalizacja trwa chwilę, po czym pojawia się tylko kursor z gry, którym nie mogę ruszyć i ekran jest całkowicie czarny.
To nie może być problem z netem, bo od zawsze gram na tym samym łączu i nigdy problemów nie było.
Przed pierwszym patrolem w piątek, kampanię miałem wyczyszczoną - nie działało.
Podczas kolejnej próby w niedzielę miałem przeinstalowaną grę, kampanii nie czyściłem - nie działało.
Próbowałem też dwukrotnie ściągnąć pakiet misji i go instalować, bo pomyślałem, że może coś źle się ściągnęło - nie działało.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#13 Wysłany: 4 Październik 2010, 16:44
PL_petryko6 napisał/a:
Problem polega na tym, że w momencie kiedy host odpala grę wszystko ładnie się ładuje aż do momentu inicjalizacji.
Inicjalizacja trwa chwilę, po czym pojawia się tylko kursor z gry, którym nie mogę ruszyć i ekran jest całkowicie czarny.
A miałem tak.
W moim przypadku pomógł reinstall gry (nie mogłem odpalić niczego po zainstalowaniu UTW).
Być może zabrzmi to dziwnie, ale spróbuj odinstalować z komputera wszelkie kodeki divx jakie masz obecnie zainstalowane. Napisz jaki będzie tego efekt.
Pytanie: czy możesz ruszać kursorem po tym, jak masz czarny obraz? Czy kursor pozostawia smugę?
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
#16 Wysłany: 4 Październik 2010, 19:37
HAA.
Już działa. Z pomocą PL_Marco doszedłem co jest nie tak.
Mod wyłączający kampanię miałem wrzucony ręcznie i przy tym musiałem coś nie tak podmienić. Po przeinstalowaniu gry i włączeniu moda przez JSGME wszystko jest ok. Jak na razie.
Dzięki Panowie za pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum