Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Patrol nr 5 - "Wakacje w Egipcie"
Godzina losowania: 20:00
Start serwera: wtorek 05.10.2010, godz: 20:00
Cytat:
U-Booty: VIIC 1941 zawodowcy
18.02.1942r. 19.00h
pogoda: brak zachmurzenia, wiatru i opadów
Po desperackiej bitwie Włochów z Anglikami, gdzie po poniesieniu ciężkich strat, Włosi są w odwrocie - twoim zadaniem jest atak z zaskoczenia. Anglicy nie spodziewają się ataku, a nie mogąc dłużej wstrzymywać funkcjonowania Kanału Suezkiego, wypuścili z niego całkiem duży, słabo chroniony konwój. Waszym zadaniem drugorzędnym, jest zaatakowanie brytyjskich sił ścigających Włochów. To wszystko na teraz. Powodzenia!
PL_Fox6
Patrolik był nawet niezły. Początkowo płynąłem na grupę Krążowników i Lotniskowca, jednak zaczęła ona wydziwiać niesamowite rzeczy Po patrolu okazało się, że to przez to, że dowódcą konwoju był DD . W każdym bądź razie wystrzeliłem 3 torpy w kierunku Krążownika, lecz wydziwiał niesamowite zwroty, i nie trafiłem . Później zaatakowałem konwój, nagle supertux zgłasza KIA , ja zbliżam się do konwoju. Ok, jestem w odpowiedniej odległości, widzę C3, strzelam salwą dwóch torped, trafiam, i statek idzie na dno w płomieniach. Chowie peryskop, czekam na przeładowanie, gdy nagle KIA zgłasza petryko . Dobra, przeładowana, strzelam pod kil do Empire, trafiam, i idzie na dno, następnie strzelam jeszcze rozpaczliwie (po kolejnym przeładowaniu) do oddalającego się C3, i uciekam w głębiny, gdzie doczekuje końca patrolu (torpa niestety nie trafia:( ).
trafienie C3.jpg Aż się chce powiedzieć "Yeah baby, I'm Back!" :)
Plik ściągnięto 14 raz(y) 25.61 KB
trafienie Empire.jpg
Plik ściągnięto 9 raz(y) 28.36 KB
tabela 1.jpg
Plik ściągnięto 12 raz(y) 59.71 KB
tabela 2.jpg
Plik ściągnięto 12 raz(y) 65.51 KB
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#2 Wysłany: 5 Październik 2010, 23:06
Mój inaguracyjny patrol nie był zbyt szczęśliwy...
Po szybkim biegu na powierzchni przyuważyłem dymy na horyzoncie (brawo Fox za "akceptowalną" ciemność). Tuż po zanurzeniu dostrzegłem niszczyciela (?) kierującego się na moja pozycję.
Zanurzam się i rozpoczynam skradanie.
Mija godzina patrolu. Nade mną musiała przepływać cała grupa, bo robiło się strasznie głośno. Podnoszę okręt, w międzyczasie koledzy zgłaszają KIA.
Wtedy dopiero wyciągam peryskop. Jest źle. Bardzo blisko mnie krążą 3 okręty eskorty, a daleko na horyzoncie dymy - prawdopodobnie poszukiwany konwój. Szybka kalkulacja szans na przechwycenie konwoju i wypuszczam wszystkie 5 rybek w kierunku eskorty.
Zanurzam się, tym razem na stałe.
Stare przysłowie pszczół mówi:
Lepsza własna skóra na grzbiecie.
Bez zatopień, za to cały.
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 5 Październik 2010, 23:07, w całości zmieniany 1 raz
No to nic, tylko pogratulować szybkiego przepłynięcia 5 misji rankingowych! Wieczorem pojawi się tabelka.
[ Dodano: 6 Październik 2010, 19:44 ]
Proszę o wybaczenie. Nie czuję się dziś najlepiej i wcześniej się położę... Już jutro zrobię tabelkę... Przepraszam za opóźnienie.
Ps. Zrobię ją JA! Bo jak nie będę jej robił, to już zupełnie wypadnę z SH3.
[ Dodano: 7 Październik 2010, 13:34 ]
Tabela... I oczywiście pewnie się sklei. Bo na forum mamy tak wiele trolli i spamerów, że trzeba ustawić automatyczne sklejanie postów, aby temu zapobiec... Kiedy ostatnio było to potrzebne?
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#7 Wysłany: 7 Październik 2010, 22:45
PL_fox6 napisał/a:
To moje misje są jeszcze w obiegu ?
Dobre misje powinny być grane, a ta Ci się udała.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Paweł Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Maj 2008 Posty: 294 Skąd: Rzeszów
#10 Wysłany: 8 Październik 2010, 13:46
PL_Andrev napisał/a:
Pasterz chyba też ma SH3, ale dla niego namierzanie celu w SH3 jest zbyt skomplikowane...
To nie kwestia trudności ale wprawy... A co do mojego udziału w rankingu SH3 to próbowałem dołączyć do ostatniego patrolu. Zainstalowałem UTW, patch 1.5, misje na jesień i wyczyściłem kampanię. Gra odpaliła się prawidłowo, więc próbuje wejść na UBI. Wpisuje login i hasło, daję "OK" i w tym momencie mój system odnotowuje efektowną wywałkę. I tak za każdym razem...
W międzyczasie patrol wystartował beze mnie. Próbowałem zasięgnąć języka u starych wyjadaczy ale zostałem "kulturalnie" poproszony o opuszczenie kanału Vento...
_________________ Kiedy woda pędzi, by wypełnić próżnię, która kiedyś byłą wnętrzem okrętu podwodnego, iskierki życia gasną...
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#11 Wysłany: 8 Październik 2010, 14:57
PL_Pasterz napisał/a:
W międzyczasie patrol wystartował beze mnie. Próbowałem zasięgnąć języka u starych wyjadaczy ale zostałem "kulturalnie" poproszony o opuszczenie kanału Vento...
Ale foch
Ok. Probowales standardow, czytaj: zainstaluj jeszcze raz lub "ustaw tryb zgodnisci z windows XP" dla Vista/W7. W celu bardziej skomplikowanych modyfikacji zlap Boola lub Marco i sciagnij na osobny kanal, coby nie przeszkadzac kolegom grajacym wlasnie patrol.
#12 Wysłany: 8 Październik 2010, 16:48
Cytat:
Probowales standardow, czytaj: zainstaluj jeszcze raz lub "ustaw tryb zgodnisci z windows XP" dla Vista/W7.
Oczywiście, ale niestety bez rezultatu... "Czysty" SH3 reaguje tak samo (tzn. kampania i misje działają bez zarzutu, ale gra wywala mi system w momencie logowania na UBI). Najprawdopodobniej jet to problem sprzętowy bo grałem już wcześniej w SH3 na Windows 7, tyle że na innym sprzęcie. Najwidoczniej "trójka" gryzie się jakoś z moją bieżącą konfiguracją...
_________________ Kiedy woda pędzi, by wypełnić próżnię, która kiedyś byłą wnętrzem okrętu podwodnego, iskierki życia gasną...
Ostatnio zmieniony przez PL_Pasterz 8 Październik 2010, 16:50, w całości zmieniany 1 raz
A na serio. Teraz sobie przypomniałem, że po tym, jak zaczęło się pojawiać, że to możliwe, że czyjś merch, miałem go wpisać po wyjaśnieniu.... I zapomniałem
A tabela w osobnym temacie po 10 patrolu, gdy pojawi się pierwszy wykres.
Oczywiście, ale niestety bez rezultatu... "Czysty" SH3 reaguje tak samo (tzn. kampania i misje działają bez zarzutu, ale gra wywala mi system w momencie logowania na UBI). Najprawdopodobniej jet to problem sprzętowy bo grałem już wcześniej w SH3 na Windows 7, tyle że na innym sprzęcie. Najwidoczniej "trójka" gryzie się jakoś z moją bieżącą konfiguracją...
Hm, a czy usłyszałeś podczas tego patrolu moją sugestię dotyczącą pamięci w dual channel?
Pamiętam, że miałem podobny problem z Win7 podczas prób odpalenia starszej gry (FEAR: Perseus Mandate). Pogrzebaniu w szufladach wujka google`a znalazłem wreszcie informację, że w jakiś kosmiczny sposób gra nie obsługiwała (czyt: wywoływała tzw. konflikt stosu) pamięci dual channel. To samo miałem z Midway, ale tam pojawił się odpowiedni patch. Może to strzał w ciemno, ale może akurat cioś w tym kierunku?
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
#15 Wysłany: 11 Październik 2010, 17:11
PL_Daritto napisał/a:
Hm, a czy usłyszałeś podczas tego patrolu moją sugestię dotyczącą pamięci w dual channel?
Niestety nie bo mnie pogoniono z kanału, na którym rozgrywał się patrol... Przeszukałem subsim ale również bez powodzenia. Widać "trójka" nie jest mi pisana...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum