Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Procek: P IV 3.00 GHZ
pamęć: DDR 1 - 2048 RAM
grafika: RADEON 9600 PRO
Czekam na Wasze propozycje.
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 13 Październik 2010, 16:02, w całości zmieniany 1 raz
A dysk twardy kolega jaki ma - mam na myśli interface? I jakie preferencje dotyczące USB? 2.0 czy 3.0? Jakieś planowane upgrade`y sprzętu? Zabawa w overclocking?
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#3 Wysłany: 13 Październik 2010, 16:28
PL_Daritto napisał/a:
A dysk twardy kolega jaki ma - mam na myśli interface? I jakie preferencje dotyczące USB? 2.0 czy 3.0? Jakieś planowane upgrade`y sprzętu? Zabawa w overclocking?
Co???
Cytat:
Procek: P IV 3.00 GHZ
pamęć: DDR 1 - 2048 RAM
grafika: RADEON 9600 PRO
Heh, nie bardzo wiem czego nie zrozumiałeś?
Jeśli pytam o interface HDD to pytam, czy masz dysk ATA, SATA, SATA2?
Jeśli pytam o USB to czy szukasz płyty z USB wersji 2 czy 3?
Overclocking - taktowanie procesora, czyli czy masz aspiracje do bawienia się w podkręcanie procesora bądź pamięci.
Teraz już jaśniej?
Odpowiedzi na te pytania wyjaśniają jakich parametrów od płyty głównej oczekujesz.
KIA KIA KIA KIA KIA
Ostatnio zmieniony przez PL_Daritto 13 Październik 2010, 16:36, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#5 Wysłany: 13 Październik 2010, 16:43
No problem jest taki, ze kolega ma DDR1. Nie wiem tez czy jego karta nie siedzi na starym AGP. Wyfiltrowalem sobie nowe plyty w komputroniku i wyplulo mi tylko 1 pozycje.
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#6 Wysłany: 14 Październik 2010, 06:55
Witam.
Dzięki za zainteresowanie - HDD mam ATA (na te szerokie wtyki).
Ten komp jest dla moich "starszych" (nie dla mnie) więc potrzebuję tylko płyty.
Można taką jeszcze gdzieś dostać
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Według powyższego moge polecić dwa modele i ich pochodne:
- z tych droższych (cena okolo 200-240 PLN) - AsRock P4i65G Intel 865G (AGP)
- z tych tańszych (cena w przedziale 140-190 PLN) - MSI 845E Neo-V
Płyty MSI mają wiele typów, ale proponuje trzymać się architektury Neo-V bądź Neo-L.
KIA KIA KIA KIA KIA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum