Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Pierwsze patrole"
U-BOOTY: VIIB (1940) CZAS MISJI: 2 godz
02/05/1940 g. 7:00
POGODA: zachmurzenie umiarkowane,wiatr slaby
Jest rok 1940. Wojna tak naprawde dopiero teraz zaczyna wchodzic w swa decydujaca faze.
Zegluga kursujaca miedzy Norwegia , a Anglia powoli juz zanika. Tworza sie pierwsze konwoje.
Dla wielu dowodcow to pierwsze bojowe patrole tej wojny.
Nikt niewie jeszcze jak dlugo trwac bedzie ten swiatowy konfikt zbrojny.
Rozpoczynaja sie pierwsze patrole na Morzu Polnocnym.
Ten nieprzychylny akwen bedzie teraz teatrem dzialan dwoch glownych rywali-Anglii i Niemiec.
To bedzie trudny rok... Rok od ktorego byc moze zalezec bedzie cale nasze dalsze zycie...
---ODPRAWA---
Anglicy nie znaja jeszcze naszej skutecznosci. Lekcewaza nasze wspaniale ubooty. Czas ukarac ich pyche!
Wykorzystajcie mozliwosc komunikacji. Pokazmy wszystkim kto tak naprawde bedzie panem swiata!
Do ataku!
Powodzenia! PL_David i PL_Szczur
Na taką misję po prostu szkoda słów więc opisze to tak krótko jak to tylko możliwe:
MISJA CAŁKOWICIE DO POPRAWKI A NAWET USUNIĘCIA zdaniem wszystkich obecnych na serwerze.
Konwój wielkości może 7-8 statków, 4 eskortowców, same C2 w porywach Costal marchent i T2.... Gratuluje twórcom inwencji na to jak ludziom 2 godziny.
Nie wiem kto jest odpowiedzialny za wybieranie misji do rankingu ale w moim i nie tylko moim przekonaniu osobę za to odpowiedzialną powinno się opieprzyć lub najlepiej za dawanie takich shitowych misji.
Zagraliśmy tylko 1h 15 min gdyż doszliśmy wszyscy obecni że więcej po prostu nie ma sensu grać, konwój odpłynął a ja i sOnar mieliśmy przez prawie 1h i 10 min płynąć z bezpiecznych już pozycji jeszcze dalej? dziękuje za taką grę...
Nie interesuje mnie czy patrol zostanie uznany za rankingowy czy nie, jeśli częściej będą wybierane takie misje kiedy będę miał ochotę zagrać to ja po prostu podziękuje w ogóle za taki ranking. Mam co robić przez 2 godziny niż wychodzić z siebie jak widzie konwój samych C2 i się tylko wku
Jeśli zobaczę że ma zostać rozegrana misja PL_Szczura, PL_Davida lub Finka to ja z miejsca dziękuje za grę...
SH3Img@15-10-2010_20.JPG
Plik ściągnięto 12 raz(y) 65.75 KB
SH3Img@15-10-2010_21.28.28_15.jpg
Plik ściągnięto 13 raz(y) 350.75 KB
SH3Img@15-10-2010_21.28.30_609.jpg
Plik ściągnięto 10 raz(y) 343.7 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 17 Październik 2010, 12:55, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#2 Wysłany: 15 Październik 2010, 21:58
No, także nie wiem, kto pozwolił na wejście TAKIEJ z misji do pakietu, ale naprawdę, nie rozumiem go (łagodnie powiedziane). Wielkie dzięki, za 2 godziny zmarnowane na taką zpier misję, które mogłem spokojnie przeznaczyć choćby na karierę w GWX, i Dziękuje dobranoc.
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Jeśli zobaczę że ma zostać rozegrana misja PL_Szczura, PL_Davida lub Finka to ja z miejsca dziękuje za grę...
Adiq, co ty - za przeproszeniem - pieprzysz?
Misje Szczura i Dawida są całkiem dobre i grywalne, a ty jakoś w tym temacie na misje tych autorów jakoś się "dziwnie" nie skarżyłeś.
Skąd ta zmiana nagle o 180 stopni?
Imię: Piotrek
#6 Wysłany: 16 Październik 2010, 11:09
UUUU, szkoda że nie popłynąłem tej misji wczoraj. Ja tam bardzo lubię strzelać do C2, można nauczyć się snajperskich strzałów w to miejsce które chcesz.
W.A.R.D.C Adiq [SURV]
* Costal Marchent - 1,993
* C2 Medium Cargo - 6,396 (oba do podziałki z Szylolem i w_wilkiem)
Możecie podzielić te statki? Bo nie mogę 15 patrolu dodać do rankingu... Ledwo Marco przeforsowałem z dwoma niepewnymi stanami, a tu jeszcze tutaj problem.
Ps. Wy we trzech tego 1993 BRT dorwaliście?!
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#8 Wysłany: 16 Październik 2010, 20:48
no widzisz finek, tego costala to przedtem szylol uszkodził jedną torpedą, drugą dorzuciłem ja, natomiast C2 2 torpy szylola, jedna wilka i dwie moje.
czyli Costal na pół to daje 966,5 BRT na mnie i szylola a C2 na trzy to 2132 BRT na osobę (czy mam C2 jeszcze podzielić 2/5 dla Szylola, 1/5 dla wilka i 2/5 dla mnie?, wtedy to jest 1279,2 dla wilka i po 2558,4 dla mnie i Szylola)
no widzisz finek, tego costala to przedtem szylol uszkodził jedną torpedą, drugą dorzuciłem ja, natomiast C2 2 torpy szylola, jedna wilka i dwie moje.
czyli Costal na pół to daje 966,5 BRT na mnie i szylola a C2 na trzy to 2132 BRT na osobę (czy mam C2 jeszcze podzielić 2/5 dla Szylola, 1/5 dla wilka i 2/5 dla mnie?, wtedy to jest 1279,2 dla wilka i po 2558,4 dla mnie i Szylola)
Adiq. Ty masz zapisany tonaż, ty go podziel, jak uważasz za słuszne.
Dzielenie to nie obowiązek, a dobrowolna akcja i dlatego nie ma ustaleń, co do sposobu dzielenia.
Może prościej.
Podaj tonaże, jakie chcesz, aby każdy miał...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum