Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Sprawdź, czy w ustawieniach grafiki nie masz wybranego skalowania o stałych proporcjach.
Mógłbyś to rozwinąć, nie bardzo wiem gdzie to znajdę. Mam kartę Gf 9800GT.
Ja naprawdę kocham te gre od momentu jak grałem w SH2, zmieniłem niedawno monitor na panoramę a tu taki zonk.
Faktycznie ortografie zapodziałem po drodze, już się poprawiam.
Pmoże mi ktoś ?
BTW:
Widzę, że oficer sOnar ma PSX'a, ja też szaraczka nie sprzedałem ale gram na emulatorze
Ostatnio zmieniony przez por. Baner 15 Październik 2010, 21:38, w całości zmieniany 3 razy
Imię: Marcin
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Wrz 2010 Posty: 141 Skąd: Szczecin
#25 Wysłany: 15 Październik 2010, 22:42
Ja też próbowałem zainstalować ten mod i uruchomić SH3 panoramicznie, ale nic z tego nie wyszło. Być może nie bez powodu plik opisany jest jako SH3_XPSP2_Resolution_Fix.rar.
Sprawdziłem też mod który jest dostępny w dziale download tego forum,
a zwie się to "Wide Screen mod for SH3 open pre beta V1.0"
I też lipa, gra mi działa, nic nie wywala, jest stabilnie i płynnie tylko save nie chce się wczytać
więc gram i tak od nowa. Obraz nadal rozciągnięty. Jak oni mogli nie dodać opcji zmiany rozdziałki do takiej gry ? Ubisoft se jaja robi.
Ostatnio zmieniony przez por. Baner 15 Październik 2010, 23:00, w całości zmieniany 2 razy
Imię: Daniel
#29 Wysłany: 14 Grudzień 2013, 17:42
Witam Podwodniaków
Czy ktoś używa obecnie na SH3 UTW jakiegoś moda na rozdzielczość panoramiczną i jeżeli tak to gdzie takie coś dostać ?
Pzdr i z góry dziękuję za pomoc.
sOnar [Usunięty] Kommodore
#30 Wysłany: 15 Grudzień 2013, 12:14
Nie da rady kwiatek. To by wymagało przeróbki całego engineu gry.
Odgrzewam kotleta bo borykam się z pewnym problemem:
uruchomienie SHIII pod Win7 x64- bez problemu, jednak w rozdzielczości 1024x768. Jak to zmienić i czy w ogóle można to zmienić?
Od razu przyznaję się, że jestem leniwy i nie chce mi się wertować tysiąca postów zarówno na naszym jak i na innych forach. Tutaj mam swoich ekspertów więc liczę na ich szybką i konkretną odpowiedź hyh - a co!
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#33 Wysłany: 24 Wrzesień 2014, 09:21
też próbowałem to zmienić, ale koniec końców jako że nie mam panoramicznego ekranu to się z tym pogodziłem, aż tak bardzo nie deforumje.
Gorzej jest z innymi aspektami - na win7 (możliwe że to wina grafiki) występują całe stada bugów graficznych które paskudzą i tak już wiekową grę Odpowiedzi nigdzie nie znalazłem.
U mnie generalnie nie mam na co narzekać. Obecnie tłukę karierę na modzie NYMG Tonnage War. Żadnych problemów z grą nie doświadczyłem. Żadnych krzaków graficznych itp. Posiadam lapa z matrycą panoramiczną i stąd to pytanie. Gra uruchamia mi się w rozdzielczości 1024x768, co na panoramie wygląda tak, że mam grę w środku ekranu a po bokach czarne wypełnienie do krawędzi.
Wydaje się jednak, że póki co nic z tym nie udało się zrobić.
Olamagato próbował jakiś fixów ze swoim spolszczeniem, ale pamiętam, że poziom kombinowania z jego modem skutecznie mnie do tego rozwiązania zniechęcił. Chyba w ogóle nie udało mi się poprawnie skonfigurować moda by gra działała bez problemów.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum