Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Paź 2010 Posty: 357 Skąd: Sosnowiec
#1 Wysłany: 25 Październik 2010, 12:12 O co chodzi ? (GWX 3.0)
Po dośc długiej przerwie w SH wreszcie zebrałem sie w sobie i zakupiłem nową płytke, pokasowałem wszystkie poprzednie mody odinstalowałem wszystko co dotyczyło sh po czym zaczołem instalować gre na nowo i wszystko było by dobrze gdyby nie fakt ze nie moge zainstalować GWXa ... niby wywaliłem wszystkie mody a samą czysta wersje sh instalowałem na jednej potem na drugiej partycji i ten sam błąd może mi ktoś pomóc ? poniżej przedstawiam screena z opisem.
PS. Podczas próby odpalenia UTW wyskakuja mi błędne woluminy (przy probie rozpakowania) wie ktoś coś o tym ? To juz w sumie osobny temat ale też potrzebuje pomocy. Wiem ze te dwa mega mody nie są kompatybilne ale chciałem je zainstalowac na dwóch kopiach gry.
screen.jpg
Plik ściągnięto 25 raz(y) 332.55 KB
_________________ "Najsłabszym pkt najsilniejszych jest ich niepohamowana pewność siebie..."
Reaven, wygląda na to, że "coś" jednak pozostało na kompie z poprzednich wersji SHIII.
Spróbu odinstalować wszystkie wersje gry i zainstaluj w zupełnie innym miejscu. Jeśli masz mozliwość sugeruję zmianę partycji w stosunku do poprzedniej instalacji. Jeśli nie to stwórz nowy katalog i tam zainstaluj grę.
Tak jak pisałem na krzykaczu - jaką wersję GWX instalujesz? Polecam wersję GOLD - łatwo dostępna jeśli pogadasz z wujkiem Google (jak nie to wieczorem mogę podesłać link do oficjalnej strony GWX).
Wersja Gold ma możliwość wskazania dokładnej ścieżki dostępu, tak więc zaraz po instalacji czystej wersji SH3 możesz ładować GWX.
Wieczorem powinienem być na Vento więc jak do tego czasu sobie nie poradzisz bądź nie uzyskasz pomocy jestem do dyspozycji.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Przypomniała mi się jeszcze jedna ważna sprawa.
Z tego co pamiętam instalacja GWX wymaga nie tylko czystego SH3. Do tego dochodzi jeszcze wersja CZYSTEGO Silent Hunter III.
Jeśli dobrze kojarzę - a sprawdzę to na 100% wieczorkiem po powrocie do domu - GWX wymaga SH3 w wersji z patchem 1.4.
Jaką masz wersję czystego SH3?
KIA KIA KIA KIA KIA
Poniżej link do wersji Gold:
http://www.thegreywolves.com/gwx3/
Jeśli posiadasz grę asygnowaną przez CENEGA to jest to wersja z patchem 1.4 czyli zgodną z wymaganiami instalacyjnymi GWX 3.0.
Ostatnią rzeczą jakiej możesz spróbować t wyczyszczenie rejestru z wpisów dotyczących SHIII. Po odinstalowaniu obecnie zainstalowanej gry wejdź do edycji rejestru (regedit w pasku komend Uruchom) i znajdź wpis:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Ubisoft\Silent Hunter III
Usuń ten wpis całkowicie z rejestru. Dodatkowo usuń także pliki gry z folderu Dokumenty (w zależności od systemu jaki posiadasz - w przypadku Vista jest to ścieżka \\user\Dokumenty\My Games\SH3. Jeśli używałeś wcześniej JSGME nie zapomnij o usunięciu katalogu MODS który pozostaje po odinstalowaniu gry za pomocą Uninstall.
KIA KIA KIA KIA KIA
Może i głupie pytanie, ale czy sprawdziłeś co się stanie po kliknięciu na "OK" w okienku komunikatu?
PL_Daritto napisał:
Cytat:
Po odinstalowaniu obecnie zainstalowanej gry wejdź do edycji rejestru (regedit w pasku komend Uruchom) i znajdź wpis:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Ubisoft\Silent Hunter III
Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Paź 2010 Posty: 357 Skąd: Sosnowiec
#8 Wysłany: 26 Październik 2010, 10:33
PL_Mirko hehe naciskam ok naciskam i po prostu znika błąd i dalej pojawia sie ścieżka z możliwością wyboru gdzie chce zainstalować GWXa niestety nawet na innej partycji nie chce ruszyc co jest dla mmnie dziwne nawet bardzo dziwne a te rejestr co podawałeś w innym poście, ja ich wogóle nie mam (po odinstalowaniu SH)
_________________ "Najsłabszym pkt najsilniejszych jest ich niepohamowana pewność siebie..."
Hm, jestem więcej niż pewien, że powód Twojego problemu jest banalny... Oki, dziś wieczorem powalczymy z tym tematem na Vento. Po prostu będziesz mówił co robisz krok po kroku.
Wczoraj zrobiłem mały test - wywaliłem swojego zmodowanego SHIII. Nie czyszcząc rejestru i nie wdając się w szukanie ukrytych plików zainstalowałem grę od nowa w identycznej lokalizacji.
Po instalacji odpaliłem instalator GWX 3.0 Gold i....poszło bez żadnego problemu....
KIA KIA KIA KIA KIA
#10 Wysłany: 26 Październik 2010, 11:57
PROBLEM ROZWIĄZANY !!! Bladego pojęcia nie mam co zrobiłem ale w akcie desperacji jeszcze raz zacząłem grzebać w rejestrach i "coś" wywaliłem, nie wiem nawet juz co to było ale śmiem podejrzewać ze to jakaś spuścizna po którymś z mini modów. Dziękuje Panowie za pomoc zwłaszcza PL_Daritto od początku tematu starałeś sie rozgryśc ten pomysł
PS. Po pracy zainstaluje UTW (rzecz jasna na czystej wersji)
Normalnie gdybym nie był w robocie to bym w tym miejscu zapodał linka z muzą do filmu PIRACI (Ale w reżyserii naszego Romana Polańskiego) chodzi mi oczywiście o okrzyk:
VICTORY!!!!!!
heh, świetnie. Tylko jeśli zainstalowałeś GWX 3.0 to UTW rozumiem, że instalujesz na innej kopii SH3?
Bo UTW idzie na czystego silenta
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#13 Wysłany: 26 Październik 2010, 12:45
PL_Daritto napisał/a:
Normalnie gdybym nie był w robocie to bym w tym miejscu zapodał linka z muzą do filmu PIRACI (Ale w reżyserii naszego Romana Polańskiego) chodzi mi oczywiście o okrzyk:
VICTORY!!!!!!
To Polańskiego? Dawna czołówka programu "Morze"?
Aby to stwierdzić wpisałem słowo "pirates" w polską wersję wikipedii.
Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania...
No i sprawa jasna.
Czołówka programu MORZE to fragment musicalu-komedii pod tytułem The Pirate Movie (1982). Utwór zaś nosi tytuł The Victory Song.
Raise the flag of piracy,sing the song of victory
Glorious in battle are we
We've never known defeat, we never will retreat.
We live to hear the cannon roar,
And terror is our semaphore
Victoriously loathsome are we,
We rob the rich, the poor; then steal a little more.
Victory: we fight to win
Victory: is ours again
We are the scourge of the land and sea
Beastly pirates are we
Masters of the briny sea
We'll go down in history
Courageous men who live by the sword
We deal in treachery, the kings of lechery
Raise the anchor, trim the sail
We raid tonight if winds prevail
Invincible, we fight to the end
United to a man, we need no battle plan.
It's so pitable a sight, to see them walk the plank
They squirm and cry for mercy regardless of their rank.
No, i niech pierwszy kamień rzuci ten, który nie zaczął sobie tego nucić pod nosem w trakcie czytania tekstu
KIA KIA KIA KIA KIA
PL_Mirko hehe naciskam ok naciskam i po prostu znika błąd i dalej pojawia sie ścieżka z możliwością wyboru gdzie chce zainstalować GWXa niestety nawet na innej partycji nie chce ruszyc co jest dla mmnie dziwne nawet bardzo dziwne a te rejestr co podawałeś w innym poście, ja ich wogóle nie mam (po odinstalowaniu SH)
Reaven, domyśliłeś sie jednak o co mi chodzi w tym pytaniu o klikaniu w "OK". Dzisiaj sam nieźle się uśmiałem ze sformułowania pytania. Późna pora ....
Niekiedy instalator czy sam system straszy komunikatem, a później pozwala i tak instalować program czy sterowniki.
Co do kluczy rejestru pod linkiem, który podałem - występują tylko przy błędach unistalatora lub ręcznego usunięcia folderu SH3.
Pozostałość po wpisie jednego z modów w tym przypadku wywołała błąd przy instalacji. Szkoda, że nie pamiętasz co to był za wpis.
W takich problemach jak Twój, zawsze warto użyć programu do czyszczenia rejestru, który wyszukuje i pozwala usunąć odwołania do nieistniejących plików. Sam używam programu jv16 PowerTools, który już niejednokrotnie ratował mnie w podobnych sytuacjach.
Najważniejsze, że problem rozwiązany!!
Ostatnio zmieniony przez PL_Mirko 26 Październik 2010, 23:45, w całości zmieniany 1 raz
#17 Wysłany: 27 Październik 2010, 11:13
PL_Mirko no szkoda ze nie pamietam ale byłem juz zdesperowany i po prostu "coś" wywaliłem ale tak jak napisałeś najwazniejsze ze działa. A tak wogóle moze przeydał by sie w domnloadzie taki program do czyszczenia rejestrów jak podaje PL_Mirko ? bo znajac zycie podobny temat bedzie sie powtarzał co jakis czas.
Imię: Adrian
Ulubiona Gra: Silent Hunter III
Wiek: 42 Dołączył: 09 Paź 2010 Posty: 13 Skąd: Kętrzyn (Mazury)
#19 Wysłany: 27 Październik 2010, 14:20
To tak dla uzupełnienia jakby czyszczenie konkretnych wpisów nie pomogło oraz program do czyszczenia rejestru nie pomógł to jeszcze jest jedna opcja, czasem pracochłonna ale skuteczna.
Start->Uruchom->regedit i pod Ctrl+F wpisujemy żądaną frazę, ja np. wpisałem "silent" i szukamy, jak znajdzie to "deletem" go ;-) Później F3 i dalej szuka i tak aż do końca. Czasem będzie tylko kilka wpisów, a czasem kilkadziesiąt. W każdym bądź razie metoda nigdy mnie nie zawiodła, a często ją stosuję. Jeśli jakiegoś wpisu nie można usunąć to dajemy go prawym przyciskiem myszy i "modyfikuj" i zamiast wartości "1" wstawiamy "0" i wyłączamy ten wpis z użytku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum