Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#1 Wysłany: 26 Październik 2010, 23:16 Pytanie.
Witam.
Tym razem moje pytanie dotyczy poziomu gry.
Na początku - przed rozpoczęciem kampanii ustawiam poziom na NIESTANDARTOWY.
Kiedy jednak jest wybrana NOWA KAMPANIA - nie ma tego poziomu przed rozpoczęciem działań wojennych tylko 4 pozostałe.
Czy jest jakaś możliwość żeby to zmienić
Serdeczne dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 26 Październik 2010, 23:17, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Michał Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 22 Mar 2010 Posty: 246 Skąd: Olsztyn
#2 Wysłany: 27 Październik 2010, 11:17
Poziom gry można ustawić indywidualnie do potrzeb, tzn. pozaznaczać okienka które się chce itd. Ja dla przykładu w karierze mam 91 % realizmu, bo włączyłem widok zewnętrzny.
Poziom w kampanii zmienia się tuż przed wypłynięciem na misję. Czyli, klikach na mapę w biurze i na dole masz napis: "zmień poziom realizmu". Wybierasz co chcesz i jazda.
Bez tytułu.jpg
Plik ściągnięto 26 raz(y) 125.47 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_petryko6 27 Październik 2010, 11:20, w całości zmieniany 2 razy
Imię: Elek Pomógł: 2 razy Wiek: 70 Dołączył: 07 Lis 2010 Posty: 101 Skąd: Warszawa
#8 Wysłany: 7 Marzec 2011, 20:21
Przed wczytaniem stanu gry (save) zmień ustawienie realizmu w opcjach menu początkowego.
Nie zawsze to działa, ale mi po kilku próbach udało się zmienić poziom realizmu w rozpoczętej już kampanii.
Ostatnio zmieniony przez Hoth 7 Marzec 2011, 20:22, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Elek Pomógł: 2 razy Wiek: 70 Dołączył: 07 Lis 2010 Posty: 101 Skąd: Warszawa
#9 Wysłany: 7 Kwiecień 2011, 01:44
Znalazłem sposób, aby w czasie gry zmienić opcje ustawienia poziomu realizmu. Mianowicie przed uruchomieniem gry należy wejść do C/Moje dokumenty /SH5/data/cfg/SaveGames/ i wybrać zapis, który mamy zamiar wczytać po wejściu do gry. W katalogu zapisu jest plik UPCInitial/GameplaySettings.cfg, otwieramy go notatnikiem i edytujemy wpisy, które nas interesują wpisując false lub true. To samo robimy z plikiem GameplaySettings.cfg który jest w głównynm katalogu zapisu
Przykładowo wygląda to tak.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum