Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
I tak oto skończyła się piękna passa, na 13 patrolu mój Uboot zostaje zatopiony.
Była szansa w iście epicki sposób się wyratować, więc pozostaje żal do samego siebie,
oraz niedosyt...
Nie chce mi się opisywać początku więc od razu zacznę od meritum. Otóż gdy drugi DDk
przejechał mi po grzbiecie, miałem 25% integralności i zalewane przedziały od centrali
do dziobowych WT. Oczywiście okręt szedł wtedy dziobem na dno w tępię ekspresowym.
Momentalnie zacząłem ratowanie okrętu i załogi, silniki stop, szast balastów a wskazówka z
jakiś 50 m szła w górę. Wiedziałem gdzie jest mniej więcej DDk, i gdy niejako "na wstecznym" wyskoczyłem na powierzchnię z przechyłem jakiś 30* odpaliłem torpedę i momentalnie znowu znikłem pod wodą. Torpeda trafia, i mój prześladowca idzie wprost do królestwa Posejdona. Niestety (i tu zrobiłem błąd) nie wyszacowałem okrętu raz jeszcze.
Bo było wyjść na powierzchnie i normalnie odpalić diesle i spierniczać gdzieś w bezpieczny rejon, bo akurat nigdzie nie było wtedy w pobliżu już eskorty, a jedyny merch z działem stał już prawie zniszczony. Zabrakło mi dosłownie 10m, 10m jakby kadłub wytrzymał to może bym dał radę...
Jakbym z tego wyszedł to zamiast tych kilku zdań był by tu prawie rozdział do książki, a tak
to dupa zbita. Jedynie co to z naszym zagranicznym gościem ucięliśmy sobie pogawędkę i obserwowaliśmy wyczyny Syguły podczas których wypijałem litry herbaty (nie wiem czy brytyjska czasem nie była...).
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 29 Październik 2010, 19:50, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum