Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Wrzesien 1944 roku dobiega konca. Dlugie , zmudne patrole wplywaja na zmeczenie wszystkich zalog. Zegluga konwojowa wciaz jest trudnym zajeciem, jednak pojawienie sie eskorty w postaci lotniskowcow eskortowych, przyczynilo sie do skuteczniejszej ochrony konwoji. Dla niemieckich okretow podwodnych przyszly ciezkie czasy. Samoloty i radary co raz czesciej sa powodem wykrycia i zatopienia "samotnych wilkow". Niewiele juz zostalo asow mogacych skutecznie zagrozic alianckiej zegludze. Pozostali juz nieliczni. Wprowadzenie nowych okretow podwodnych o zwiekszonej wytrzymalosci kadlubu, nie poprawia tej sytuacji. Atlantyk przestal juz byc szlakiem smierci. Nieliczne okrety podwodne wciaz jednak walcza i staraja sie przechylic jeszcze szale tej wojny. Jak jeszcze dlugo potrwa ta wojna? Tak naprawde wszystko jest teraz w waszych rekach. Kazdy konwoj ktory dociera do portu przeznaczenia , jest kolejnym nokautujacym ciosem dla Niemiec. Ubootawffe probuje jednak desperacko sparalizowac konwojowe trasy. W tym celu wyznaczono nowy akwen , ktory znajduje sie przy wybrzezach USA. Powstajace konwoje atakowane sa teraz krotko po opuszczeniu portow. To ataki desperacji,jak jednak inaczej wygrac ta wojne?
---ODPRAWA--- Czeka nas ciezki boj... Jestescie zdani tylko i wylacznie na siebie. Nie mozemy zapewnic wam wsparcia lotniczego. HF/DF i inne radary paralizuja tez nasza komunikacje... Walczcie jednak do konca ! Jeszcze nie wszystko stracone. Pokazmy wrogom, ze jestesmy najlepszymi zolnierzami w tej wojnie!
Powodzenia! PL_Szczur, PL_David
W patrolu udział wzięli:
kwiatek13 - KIA
• JCButler Class "US DE JCButler1" - 1350
---------------------------------------------------
Razem: 1350 BRT
PL_supertux - KIA
• Frigate Black Swan "BR FF Black Swan1" - 1250
• Destroyer Clemson "CA DD Clemson1" - 1190
---------------------------------------------------
Razem: 2440 BRT
============================
KIAtrolu ciąg dalszy. Dziś razem w pełnym składzie. Tym razem nie musieliśmy się wysilać żeby gonić konwój ani nawet go szukać. Sam do nas przypłynął naturalnie z własną ochroną. A ona wykazała się skutecznością jak przystało na wrzesień 1944. Pierwsza zainteresowała się mną fregata. To był jej błąd. Posłałem kilka rybek w T2, T3 lotniskowiec, ale z celnością było dzisiaj coś słabo. Po jakimś czasie kiedy zostałem sam , nie wiedziałem na czym się skupić. Mogłem zająć się eskortą, ale w sumie co to za cele ? Czy po to wchodzi się w konwój ? Zdecydowałem się na szalony rajd pomiędzy niszczycielami. Będąc już przy lotniskowcu (94% integralności) zbierałem dane, ale dd-eki skutecznie mi to utrudniały. W końcu od jednego z nich przyjąłem zestaw jeży na dziób i dołączyłem do kolegów.
SH3Img@14-11-2010_21.12.15_796.jpg jedyna fotka jaką udało mi się zrobić... sądząc z namiaru to Clemson
Imię: Janek Pomógł: 4 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 318 Skąd: Cieszyn
#2 Wysłany: 15 Listopad 2010, 17:46
Mam nieodparte wrażenie ,że w tym roku to każdy kapitan Uboota na wieść o zbliżającym się konwoju z eskortą , szybko zmieniał kurs , byle dalej .....
W prawdzie jakimś cudem Gregory wszedł w środek konwoju ,ale strzelał dość niecelnie .
Ja chciałem się zakraść z boku ,ale zostałem wykryty przez ptaszki , a do nich dołączyły DD ;<
Za późno odpaliłem T IV . DD ją minął i zasypał mnie bombami .
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#3 Wysłany: 15 Listopad 2010, 18:06
może dzisiaj dal odmiany coś z 1940 lub 1941
Bo KIAtrol zaczyna się robić modny
Ale jedno jest fajne, jak mnie zatopili to wszedłem na widok, włączyłem sygnaturki i patrzyłem jak moja T IV goni wrogiego DD a ten się męczy robi manewry itp.
Ale i tak dno ,eksplozja która go rozerwała mnie ucieszyła bo to przez ten sam DD dostałem KIA
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Ostatnio zmieniony przez PL_Hunter_Silent13 15 Listopad 2010, 18:07, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum