Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Operacja 'Piła' ma za zadanie odcięcie drogi konwojom idącym z Islandii do Anglii. U-94 śledzi konwój idący w ciężkim sztormie. Pogoda parszywa lecz zaczyna się rozwidniać co zwiększa szanse na udany atak...
ZADANIA
Przechwyć konwój i zniszcz tyle jednostek ile się da. Nie jesteś sam. Towarzyszy Ci kilka ubootów.
Po kolejnym fiasku postawienia stabilnego serwera na moim kompie wyglądało że dzisiaj nie popłyniemy.
Jednak sympatyczna postawa Gregora , który zgodził się postawić serwer i popłynąć drugi patrol uratowała mi i Reavenowi kawał dobrej zabawy.
Ciemno, deszcz i mgła - tak przywitał nas patrol.
Widoczność była prawie żadna i trzeba było często schodzić pod wodę aby trafić w konwój i nie wpaść na eskortę.
Na szczęście w trakcie patrolu zaczęło się przejaśniać i druga część nie była tak uciążliwa.
Niestety Gregory jej nie doczekał. Tak był chyba spragniony zemsty za poprzedni patrol z 44r. że gnał pierwszy do konwoju.
Ja go nie widziałem (nie zobaczyłbym go chyba nawet 100m od siebie) ale mój wachtowy wyposażony w najnowsze optyczne implanty meldował regularnie że widzi 2 km przed nami cel.
Gregory pierwszy dotarł do konwoju i skupił eskortę na sobie co niestety przypłacił życiem.
Ułatwił tym samym wejście do konwoju pozostałym.
Po początkowych sukcesach Reaven jednak poległ. Ale już drugi patrol walczy dzielnie.
Ja płynąłem i odpalałem torpedy których większość trafiła.
Statki były wyładowane paliwem i amunicją i tonęły zwykle po jednej lub dwóch torpedach.
Starałem się nie wychylać za bardzo aby mnie nie dopadła eskorta w czym pomagała mi pogoda (jakieś plusy).
Screenshot_138.jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 151.38 KB
Screenshot_137.jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 195.54 KB
Screenshot_125.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 81.84 KB
Screenshot_126.jpg Amunicja na dno!
Plik ściągnięto 5 raz(y) 82.15 KB
Screenshot_128.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 93.22 KB
Screenshot_130.jpg Tankowce ładnie toną gdy wybuchają.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum