Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#21 Wysłany: 13 Listopad 2010, 11:05
Hunter_Silent13 napisał/a:
Mirko czy ty mnie masz za idiotę przecież akurat jak DD się zaczął zbliżać to wtedy nie odpalałem ja opisałem ogólną sytuację.
DD mnie zaatakował bo akurat kiedy płynął żeby wspomóc inne DD które atakowały innego gracza i się na mnie napotkał a nie dlatego że DD był 800m ode mnie a ja wtedy odpalałem torpedy.
Rybki wypuszczałem kiedy nie było zagrożenia w pobliżu
Dobra, może jak będę na następnym patrolu to pobędę na obserwatorze i poobserwuję co kolega robi...
No bo to niemożliwe, aby kolega spełniał wszystkie warunki do bycia nie wykrytym, a żeby i tak go wykryli. Dawniej się tym zajmował Finek który rzeczywiście znajdywał błędy u ludzi, ale jak widać chłopak nie ma teraz czasu...
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#22 Wysłany: 13 Listopad 2010, 11:49
ale ja już swoje błędy znalazłem byłem na peryskopowej i po prostu DD który szedł przeciwnym kursem przeciął moją trasę od co.
Wiem że robię dużo błędów
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#23 Wysłany: 13 Listopad 2010, 12:24
Eh taka wrzawa, a autor misji się nie wypowiedział. Dobra, w tej misji nie ma ŻADNEGO błędu, DD są ustawione tak, jak w każdej misji, a że tak wariowały, to już jest wina AI sterującego nimi.
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#25 Wysłany: 20 Listopad 2010, 10:01
niby tak ale po wcześniejszym ataku nie mogłem zanurzyć się na większą głębokość bo miałem 15% intergy a peryskop w górze akurat tutaj miałem bo robiłem uniki i patrzyłem co robi eskorta, przez dosyć spory czas w ten sposób wymanewrowałem ale wszystko ma swoje granicę.Opisałem teraz sytuację z Nerwy ze stali bo te screeny nie są z konwoju Islandzkiego to są z nerwy ze stali o ile pamiętam
niby tak ale po wcześniejszym ataku nie mogłem zanurzyć się na większą głębokość bo miałem 15% intergy a peryskop w górze akurat tutaj miałem bo robiłem uniki i patrzyłem co robi eskorta, przez dosyć spory czas w ten sposób wymanewrowałem ale wszystko ma swoje granicę.Opisałem teraz sytuację z Nerwy ze stali bo te screeny nie są z konwoju Islandzkiego to są z nerwy ze stali o ile pamiętam
Hunter...
Ty wiesz, że się sam zabijasz?
Pokazuję im, gdzie jestem, aby gnało ich do mnie więcej i mnie zabili, abym mógł ich wymanewrować.
Tak brzmi, to co mówisz.
Hunter. Jak strzelają ci po peryskopie, to masz pozamiatane, bo wtedy CAŁA OKOLICA gna do ciebie.
Nawet na uniki musisz schować peryskop, aby go nie widzieli.
Trzymaj go tak, aby więcej czasu był zalany, jak odsłonięty. Wtedy go nie zauważą. Bo jak zauważą peryskop, to co z tego, że wykonasz unik?
To tak, jakbyś ukrywając się ścigany przez policję, krzyknął BU w nadziei, że jeden policjant zemdleje ze strachu i dziwił się, że reszta obławy cię dopada.
To co robisz to zabijanie siebie. Nie od razu, ale generowanie sytuacji, która cię zabije.
Zyskujesz 2 minuty, po których masz 20x gorszą sytuację.
A w ucieczce chodzi, aby sytuacja ci się poprawiała, a nie pogarszała.
#27 Wysłany: 20 Listopad 2010, 16:28
PL_CMDR Blue R napisał/a:
To tak, jakbyś ukrywając się ścigany przez policję, krzyknął BU w nadziei, że jeden policjant zemdleje ze strachu i dziwił się, że reszta obławy cię dopada.
#28 Wysłany: 20 Listopad 2010, 18:06
Hunter_Silent13 napisał/a:
Hunter...
Ty wiesz, że się sam zabijasz?
Pokazuję im, gdzie jestem, aby gnało ich do mnie więcej i mnie zabili, abym mógł ich wymanewrować.
Tak brzmi, to co mówisz.
Hunter. Jak strzelają ci po peryskopie, to masz pozamiatane, bo wtedy CAŁA OKOLICA gna do ciebie.
Nawet na uniki musisz schować peryskop, aby go nie widzieli.
Trzymaj go tak, aby więcej czasu był zalany, jak odsłonięty. Wtedy go nie zauważą. Bo jak zauważą peryskop, to co z tego, że wykonasz unik?
To co robisz to zabijanie siebie. Nie od razu, ale generowanie sytuacji, która cię zabije.
Zyskujesz 2 minuty, po których masz 20x gorszą sytuację.
A w ucieczce chodzi, aby sytuacja ci się poprawiała, a nie pogarszała.
Masz 15% integry, lewy elektryk zniszczony po wcześniejszym ataku,co możesz zrobić oprócz tego że schowasz peryskop? Nic!!!!!!
Ta sytuacja nic nie zmienia rozumiesz to czy płynę z peryskopem w górę czy w dół i tak i tak masz KIA no boże
Myślisz że na głębokości od peryskopowej do 25 metrów -bo na tyle ci integra pozwalała
to cię nie wykryją, choćbyś silnik wyłączył i tak Cię wykryją
Koniec tematu
Masz 15% integry, lewy elektryk zniszczony po wcześniejszym ataku,co możesz zrobić oprócz tego że schowasz peryskop? Nic!!!!!!
Ta sytuacja nic nie zmienia rozumiesz to czy płynę z peryskopem w górę czy w dół i tak i tak masz KIA no boże
Myślisz że na głębokości od peryskopowej do 25 metrów -bo na tyle ci integra pozwalała
Koniec tematu
Pomijając już to, żę przy DDkach pływasz z wysuniętym peryskopem. Mnie chodziło o to, że właśnie nim zwabiłeś eskortę. Czyli jak wpływasz do konwoju to masz mieć peryskop, tak jak napisał Finek, większość czasu zalany a nie nad wodą. Tak poza tym albo chcesz się czegoś nauczyć i słuchasz takich gości jak Finek albo jesteś mądrzejszy i niewiem po co zacząłeś tą dyskusję. Wpływałeś do konwoju z peryskopem podniesionym jak maszt, a wtedy chyba miałeś 100% integralności. Tak poza tym, co ma integralność do wysokości wysunięcia peryskopu. Parę razy zdarzyło mi się ukończyć patrol z 15% i mniej integralności.
Nic. Możesz tylko jak pewien user z takim stanem zatopić niecałe 10 000 BRT i przeżyć patrol (akurat było 9%, ale to detal).
Ale skoro nie chcesz słuchać, to twoja sprawa.
Widziałem wiele przeżyć z takich sytuacji. Sam przeżyłem wiele razy różne opały. Raz przeżyłem patrol po zniszczeniu OBU elektryków i jeszcze zaatakowałem.
Więc mam niejakie doświadczenie.
Teraz nie pływam, ale jak cię interesuje, to spójrz na poprzednie sezony.
3 miejsce w ostatnim (a gdybym pływał ciut więcej, to 2 bym miał, bo o 1 to bym musiał się nastarać (Jacuś się wtedy rozszalał)), podium w większości wcześniejszych (1 wyjątek, gdzie znów nie pływałem).
Myślisz, że nie przechodziłem przez takie problemy, jak opisujesz? Że miejsce zawdzięczałem szczęściu?
Nie. Zawdzięczałem to:
a) unikaniu wchodzenia w podobne opresje
b) wychodzeniu z takich opresji, jak już w nie się wpadnie
c) celnemu strzelaniu
Te 3 punkty trzeba spełnić, aby osiągać dobre wyniki.
Znam kilka taktyk bezpieczeństwa.
Jedną z nich jest "Bezpieczna peryskopowa". Taktyka, która pozwala na przeżycie z 1-2DD na karku (atakującymi) i ciągłe ataki. [Pierwszy raz użyta w misji PS_Halifax autorstwa PL_Alfa, gdzie po raz pierwszy przeżyłem patrol w roku 1944!] Taktyka w której nigdy nie przekraczasz 40m, choć jesteś atakowany
Podczas tej taktyki nauczyłem się, jak działa peryskop jako wabik DD. Podczas kampanii On-Line obserwowałem min Wilka. I zobaczyłem, że peryskop-choinka to najgorsze zagrożenie. Bo on wabi DD o wiele bardziej od namiarów na hydro i azdyku.
Raz widziałem, jak gracz z kilkoma procentami integralki przeżył kilka ataków DD.
Nie mówi, że się nie da. Da się. Może nie zawsze się uda, ale jak poddasz się od razu (w sensie wystawisz ten peryskop [jeszcze na nim flagę sobie powieś, aby lepiej widzieli go]) to wtedy na pewno nie odniesiesz sukcesu.
Zaznaczę.
Piszę to nie po to, aby cię dołować, ale abyś się czegoś nauczył.
Cytat:
Powiem ci, że tu masz kolejny błąd. NIGDY nie wyłączaj silnika, aby osiągnąć 0 węzłów. NIGDY!
Ale to temat na dłuższą wypowiedź dlaczego. Ale to najczęstszy powód śmierci podczas ukrywania się.
#31 Wysłany: 21 Listopad 2010, 10:41
Powiem ci, że tu masz kolejny błąd. NIGDY nie wyłączaj silnika, aby osiągnąć 0 węzłów. NIGDY!
Ale to temat na dłuższą wypowiedź dlaczego. Ale to najczęstszy powód śmierci podczas ukrywania się.
Hę?
No chwila, ja wiele razy obserwowałem graczy chcąc się czegoś nauczyć i zwykle "Ci lepsi" gracze zwalniali do 0 w czasie rozglądania się czy przygotowań do ataku. A przecież to też ukrywanie - chyba że miałeś na myśli ucieczkę lub wymanewrowywanie potencjalnego zagrożenia.
Hę?
No chwila, ja wiele razy obserwowałem graczy chcąc się czegoś nauczyć i zwykle "Ci lepsi" gracze zwalniali do 0 w czasie rozglądania się czy przygotowań do ataku. A przecież to też ukrywanie - chyba że miałeś na myśli ucieczkę lub wymanewrowywanie potencjalnego zagrożenia.
Jak spojrzysz na cytat Huntera, który cytuję wcześnie, to widać, że chodzi o ukrycie się przed eskortą.
Przed atakiem na konwój można się zatrzymać, ale podczas bitwy już niezbyt.
1 węzeł i 0 węzłów generuje taki sam hałas, a pozwala na oddalenie się od miejsca zagrożenia
#33 Wysłany: 21 Listopad 2010, 11:58
Wiesz co w tej chwili mamy już 50 patrol i na temat 36 patrolu już nie chce mi się kłócić
Ostatnio zmieniony przez PL_Hunter_Silent13 21 Listopad 2010, 12:09, w całości zmieniany 1 raz
Wiesz co w tej chwili mamy już 50 patrol i na temat 36 patrolu już nie chce mi się kłócić
Przepraszam, to my o 36 patrolu gadamy?
Nie zauważyłem, myślałem, że gadamy o twojej taktyce, którą stosujesz i w 36 i 40 patrolu i jak słyszę w wielu innych..
Co oznacza, że ty nie czytasz treści, a tylko numerek, a szkoda.
Dla mnie temat skończony. Giń jak chcesz Hunter, ale potem nie narzekaj, że misja za trudna, jak sam ściągasz eskortę (to do patrolu 40)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum