Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Po symbolicznym ostrzelaniu własnych okrętów tylu Salmon, część z nas oddała się ćwiczeniom we wstrzeliwaniu się w ruskie kutry rybackie. Po nadejściu "prawdziwych" wrogów Pasterz pokazał nam "jak to robią experci" błyskawicznie idąc na dno. Chwilę później eskorta wyniuchała okręt Daritta, obkładając go skutecznie bombami - jako że bez peryskopów nie da się grać Darek zaatakował z wynurzenia.
Czemu nie z półwynurzenia?
A już chwilkę później DDki wykryły Andreva. Ten to miotając się między eskortą wsadził CA Takao dwie torpedy w przedziały dziobowe. Podczas odwracania okrętu w celu dobicia grubego zwierza dwoma tylnymi torpedami DD rozniósł mu tylne wyrzutnie.
I było po zabawie.
PL_Pasterz - KIA - 0 BRT
PL_Daritto - KIA - 0 BRT
PL_Andrev - KIA - 0 BRT
ech, pocieszam się jedynie tym, że chłopaki na SH3 też dostali wczoraj łupnia )
A co do patrolu - DD zaatakował mnie nie wiadomo skąd. Miałem cichy bieg, wynurzałem się do głębokości peryskopowej i na głębokości 20 metrów, zaraz po przekroczeniu warstwy termokliny dostałem gwałtowne pingowanie. DD musiał być bardzo blisko - od pierwszego pingu do zrzucenia celnej serii bomb nie minęło więcej niż 30 sekund. To zdecydowanie za mało czasu na rekację amerykańskim Salmonem... Seria bomb wyjątkowo dobrze wstrzelona - poza uszkodzeniami diesla, trymu, zbiorników balastowych, pomp i kadłuba sztywnego poszły całkowicie w drzazgi oba peryskopy. Co prawda udało mi się uciec i połatać okręt, ale byłem ślepy. Tak więc podjałem desperacką akcję wymiany ogniowej na powietrzu. Udało mi się dość konkretnie zdemolować trzy DD, ale na tym skończyła się wytrzymałość okrętu i załogi.
Na dodatek wściekle manewrując i się ostrzeliwując z DD wszedłem pod lufy ciężkiej artylerii TAKAO...
I rzeczywiście, mogłem spróbować wyjść na 10 metrów i przeprowadzić aatak torpedowy - UZO miałem sprawne. W "gorączce" walki o tym nie pomyślałem
Poniżej kilka screenów z patrolu:
SH4Img@2010-11-23_20.24.43_288_thumb.jpg Podejście na powierzchni połączone z treningiem artyleryjskim
Plik ściągnięto 10 raz(y) 326.77 KB
SH4Img@2010-11-23_20.37.15_939_thumb.jpg Uciekający konwój radziecki - Andrev dał upust swoim poglądom politycznym - znaczy ostrzelał Ruskich :P
Plik ściągnięto 14 raz(y) 416.28 KB
SH4Img@2010-11-23_20.56.36_747_thumb.jpg Kochana Mamo - bawimy się świetnie, tylko często świecą nam po oczach... DD atakuje taranem po moim wynurzeniu
Plik ściągnięto 11 raz(y) 403.86 KB
SH4Img@2010-11-23_21.02.14_916_thumb.jpg TAKAO i skupienie ognia na moim okręcie... Goliat contra Dawid... Tym razem nie udało się powtórzyć biblijnego sukcesu
Plik ściągnięto 13 raz(y) 344.13 KB
SH4Img@2010-11-23_21.08.49_451_thumb.jpg Andrev i jego Big Brother :)) Tzw: BEZCZEL :D
Plik ściągnięto 11 raz(y) 290.83 KB
SH4Img@2010-11-23_21.08.17_793_thumb.jpg I znów Andrev - tym razem w opałach
Plik ściągnięto 12 raz(y) 365.11 KB
SH4Img@2010-11-23_21.10.41_252_thumb.jpg Japońce ze śmiechu z naszych poczynań zaczęli bawić się w Dwa Ognie - tu piłkę przyjął DD a podawał TAKAO
Plik ściągnięto 8 raz(y) 323.45 KB
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum