Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
PL_supertux - KIA
• Empire-type Freighter "Empire-type Freighter4" - 6782
• M Class Destroyer "BR DD M Class3" - 1690
• Arrow Tanker "Tanker 092" - 8506
• Arrow Tanker "Tanker 091" - 8505
• Tanker T2 "Modern Medium Tanker" - 10713
---------------------------------------------------
Razem: 36196 BRT
Na początek postałem trochę na powierzchni, nałykałem się świeżego powietrza i pod wodę. Kontakty z przodu, ale też coś się działo za rufą ciekawego (później widziałem wybuchy). Jednak tam nie popłynąłem. Skierowałem się na konwój. Wyszedłem sobie na pozycję, oczywiście obrałem na cel Ocean Linera, jednak koledzy byli szybsi. No to pierwszy na ruszt poszedł Empire. Potem przypętał się DD-ek, zdjąłem żeby mi nie zawracał głowy. Pierwszy Arrow i przerwa na przeładunek. Potem już było ciekawiej. Zostało nas dwóch. Gdzieś tam w dali sobie płynął amunicyjny. No to rybka poszła. Tylko coś za wcześnie doszła do celu. Myślę przedwybuch, trudno. Biorę na cel kolejnego Arrowa, jedna rybka było mu mało. Dobił go Gregory. W dzienniku okrętowym pojawił się u mnie. Cuda, czy co ? Już nie szukałem daleko celów Arrowy były najbliżej. Znów jedna rybka, tylko zwolnił. No to dobicie, po czym słowa Gregorego (nie pamiętam dokładnie) "...to już druga w tym patrolu...". Z początku nie bardzo wiedziałem o co chodzi. Okazało się, że coś stanęło na drodze do Arrowa (konkretnie ktoś). Także ten Arrow kosztował mnie w rezultacie trzy torpedy. Po słowach Gregorego, przypomniałem sobie też o amunicyjnym, do którego wysłałem rybkę (to chyba jednak nie był przedwybuch). Po tych emocjonujących przeżyciach, dorwałem jescze T2. Potem skaleczyłem jeszcze troopa, ale już DD-ków miałem mnóstwo na głowie. I tak mnie gdzieś na 5 minut przed końcem załatwili. Było wesoło, żałuję w_wilku że nie byłeś. Natomiast na koniec chciałem gorąco przeprosić kpt. Gregorego, że musiał w tym patrolu stawić czoła nie tylko wymagającej eskorcie.
Gratulacje za tradycyjne już przeżycie oraz typowy dla weterana naszych rejsów tonaż. Zdrowie.
SH3Img@4-12-2010_21.47.40_93.jpg to pierwszy i jedyny DD-ek
Plik ściągnięto 11 raz(y) 58.47 KB
SH3Img@4-12-2010_21.47.47_953.jpg a tak wyglądał Empire, po zatopieniu
Plik ściągnięto 9 raz(y) 59.34 KB
SH3Img@4-12-2010_21.47.58_593.jpg ten sam DD-ek, ujęcie końcowe...
Plik ściągnięto 7 raz(y) 56.73 KB
SH3Img@4-12-2010_21.54.46_640.jpg bliskie spotkanie z połówką...
Plik ściągnięto 8 raz(y) 69.96 KB
SH3Img@4-12-2010_22.5.48_953.jpg połówka, inne ujęcie
Plik ściągnięto 9 raz(y) 71.87 KB
SH3Img@4-12-2010_22.18.46_718.jpg nominacja do zdjęcia tygodnia
Plik ściągnięto 18 raz(y) 52.32 KB
SH3Img@4-12-2010_22.19.52_234.jpg przyjrzyjcie się dobrze, mówiłem że to nie przedwybuch...
Plik ściągnięto 17 raz(y) 51.88 KB
SH3Img@4-12-2010_22.39.47_78.jpg i na koniec resztki T2
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#2 Wysłany: 5 Grudzień 2010, 09:00
No no supertux, jeszcze tylko poprawić przeżywalność i zagrozisz najlepszym na tym ranku... z każdego patrolu średnio 30-35tys BRT...
A ja się cieszę jak mam 10tys...
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#3 Wysłany: 5 Grudzień 2010, 09:47
A mnie znowu "naczelne dowództwo z gry wyrzuciło "
A z tyłu to byłem ja nawalałem z działka do 2 samotnych cargo bez eskorty, potem ugodziłem pięknie torpedą C2 i nawet myślałem że zatonie ale popłynął dalej
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Panowie ja składam oficjalny raport do dowództwa. Ja rozumiem, że raz ktoś mógł trafić przez przypadek ale drugie trafienie, to już polowanie na mnie. W ten sposób supertux zawsze bedzie przywoził największy tonaż. Eliminacja innych kapitanów (przyp. autora: konkurencja) jest skuteczną metodą.
Supertux dołączyłeś do w_wilka. Na każdej mojej torpedzie będzie widniało wasze imie. STRZEŻCIE SIĘ
A tak serio, gratulacje tonażu. Szkoda że go nie przywiozłeś do bazy.
Ostatnio zmieniony przez PL_gregory_11 5 Grudzień 2010, 19:12, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#7 Wysłany: 5 Grudzień 2010, 20:57
PL_gregory_11 napisał/a:
Supertux dołączyłeś do w_wilka. Na każdej mojej torpedzie będzie widniało wasze imie. STRZEŻCIE SIĘ
Gregory widzę że już rozpocząłeś kampanię . Zobacz co znalazłem w sieci .
Oczywiście żarcik , gratulacje !!!!
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Drzymek wreszcie oderwał się od 0 BRT... Ktoś mi właściwie wyjaśni, jak on ginie? Bo ma straszną śmiertelność.
Reaven powoli pnie się w górę. (+3 pozycje)
Davlol również (+2 pozycje)
Tunio nieźle zawojował (+5 pozycji) i jeszcze zdobędzie około 4,5k BRT (a ponieważ musi poprawić karierę przedkłada się to na 21k BRT w karierze) i będzie w wykresiku. Trzymam kciuki!
A w części zawykresowanej to tylko Gregory przegonił Sygułę, ale poległ... A przewaga 3k, przy tym, że Syguła ma tylko 2 kariery z tonażem zamknięte... Nie wygląda zbyt mocno.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum