Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#21 Wysłany: 13 Grudzień 2010, 18:46
to pisz żebym dzielił a nie to bierz 2/3 albo 1/2
Wy jesteście dziwni jak mi coś ktoś kradnie to zawsze pisze żeby dawał 1/2 i sie nie
Ale super pisz wyraźnie żebym Ci dał ten tonaż bo ja się w podchody typu (trafiłem go 3 torpedami ale kwiatek się cieszy zatopieniem BB) nie bawię
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Ostatnio zmieniony przez PL_Hunter_Silent13 13 Grudzień 2010, 18:54, w całości zmieniany 2 razy
to pisz żebym dzielił a nie to bierz 2/3 albo 1/2
Wy jesteście dziwni jak mi coś ktoś kradnie to zawsze pisze żeby dawał 1/2 i sie nie
Ale super pisz wyraźnie żebym Ci dał ten tonaż bo ja się w podchody typu (trafiłem go 3 torpedami ale kwiatek się cieszy zatopieniem BB) nie bawię
??????????????????
W raporcie Supertux napisał:
Cytat:
Jeżeli chodzi o mnie, pierwszy cel, King George wpłynął mi praktycznie pod wyrzutnie; trzy rybki pod kil poooszły (weszły wszytkie). Za jakieś 5 sekund czyjaś tropeda uderza w pancernik. Chwilę potem kwiatek13 cieszy się z zatopienia. Ja myślę; zdjąć pancernik jedną torpedą...
Czy dla Ciebie w tych słowach jest coś niezrozumiałego???
Hunter Silent - KGV w tabelce gra zaliczył Tobie i nikt nie zmusi Cię, żebyś się podzielił nim. To jest tylko i wyłącznie Twoja wola.
Ale powiem Ci - Twoja postawa w tym przypadku już na tę chwilę nie wystawia Ci dobrej oceny.
Tunio i Kwiatek bliźniaki czy co????
P.S. Patrol 67. Po patrolu zgłosiłem Supertux'owi, że trafiłem trzema torpedami pancernik, który widniał na jego koncie. On stwierdził, że trafił 4 albo 5 razy. Mimo to podzielił się ze mną fifty fifty. I jeszcze podziękował, że mu pomogłem. To mówi wiele o człowieku.....
Jeżeli chodzi o mnie, pierwszy cel, King George wpłynął mi praktycznie pod wyrzutnie; trzy rybki pod kil poooszły (weszły wszytkie). Za jakieś 5 sekund czyjaś tropeda uderza w pancernik. Chwilę potem kwiatek13 cieszy się z zatopienia. Ja myślę; zdjąć pancernik jedną torpedą...
Czy dla Ciebie w tych słowach jest coś niezrozumiałego???
Spokojnie. Bez wycieczek, itd.
Zacznę od tego, że ostatnio prowadzę grę polityczną na jednym forum i przekonałem się, że wiele osób czasami przegapia linijki tekstu. I tak było raz, gdy od gracza dostałem "recenzję" z tego, co dostałem od drugiego gracza (był to spisek planowany).... I nie zgadzały się. Poprosiłem gracza, aby zamiast recenzji dał mi wyciąg z gg z tym spiskiem... Dostałem to, co pierwszy gracz przekazał.... Wskazałem drugiemu parę rzeczy... I okazało się, że on to jakoś przegapił.
Więc może spokojnie?
Niech Hunter_Silent zadecyduje, czy dzielić, czy nie, a jeżeli nie zgodzicie się z jego słowami (np. że nie podzieli), to może wtedy takie wyjazdy?
Bo ja czytam, że Hunter_Silent go chce podzielić, tylko z raportu tego nie wyczytał....
W sumie mógł jak to, co wcześniej wspominałem, przeczytać, ale nie zauważyć.
Więc niech Hunter powie po prostu, co zrobić z fantem, a nie naciskajcie za wczasu. Bo z tego co widzę, to jest chętny (chyba) do podziału...
Wiec niech napisze wprost, a komentarze zostawmy na potem.
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Paź 2010 Posty: 357 Skąd: Sosnowiec
#26 Wysłany: 13 Grudzień 2010, 23:52
Kilka słów odemnie, mimo iż sprawa mnie nie dotyczy. JESTEŚMY DOROŚLI WIĘC ZACHOWUJMY SIĘ JAK DOROŚLI DO CZEGOŚ NAS TO ZOBOWIĄZUJE ! Jaką opinie o klanie wystawiamy ludziom z zewnątrz ? Że u nas ciągle kłutnie o zatopienia i tonaż LUDZIE ! TO JEST TYLKO GRA ! załatwcie między sobą sprawy podziału i tyle w temacie !
Nie wiem czy to ranking sprawia że co niektórzy biją sie tak zaciekle o BRT czy "samozachwyt" ale wyluzujcie troche, jak nie umiecie to dajcie sobie spokój z SH III i zagrajcie w coś gdzie zdobywa sie fragi nie wiem w CS czy inne gierki.
Zamiast zachowywać sie jak brać klanowa pomagać sobie i wspierać ucząc sie na błędach to są kłótnie o tonaż i inne pierdoły.
Wstępując w Polish SeaMen byłem dumny z tego faktu, jednak po pewnym czasie okazuje sie że poza przyjaźnią i wspolną zabawa jest wyrywanie sobie na wzajem tonażu.
PS. I NIE CHODZI TU O SUPERTUXA KTORY SKROMNIE UŚWIADOMIŁ INNEMU GRACZOWI CZEMU KING GEORGE POSZEDŁ PO "JEDNEJ" TORPEDZIE NA DNO ALE O OGÓŁ TO NIE PIERSZA TEGO TYPU SYTUACJA... NAJLEPIEJ BYLO BY PODOBNE SPRAWY ZAŁATWIAĆ MIEDZY SOBA.
_________________ "Najsłabszym pkt najsilniejszych jest ich niepohamowana pewność siebie..."
Ja w pełni popieram słowa przedmówcy.
Sam osobiście jak miałem coś do podziału, to zostawałem do końca patrolu i wtedy to obgadywałem, albo jak komuś coś skroiłem, to w stosownej chwili starałem się to wyjaśnić. Po patrolu lub po śmierci gracza.
Kilka razy nawet w gorącej chwili prosiłem gracza z KIA, aby chwilę zaczekał.
I zawsze jak pisałem patrol (a ze względu, że na moich serwerach była zasada, kto zatopił najwięcej, pisze raport i miałem wysoki wskaźnik raportujący/patrole przepłynięte) to już wszystkie podziały były załatwione.
Koniec gry, tabelka.... I szybkie gadanie o podziale... 5 minut i gotowe. Raportujący nie musiał potem nic poprawiać... No, chyba, że coś jeszcze wyszło w praniu.
Więc proszę o spokój. Bo da się to o wiele spokojniej załatwić.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#29 Wysłany: 14 Grudzień 2010, 10:31
Nie wiem o co się sprzeczacie. Jest tabelka? Jest.
Dzieli ten kto zatopił i nie ważne czy zatopił takiego KGV od 1 torpedy czy od karabinu maszynowego.
Dzieli on według własnego uznania. Może dać 1/2 tonażu, a może dać i 1/10.
JEGO SPRAWA.
I koniec dyskusji.
Teksty w stylu "Twoja postawa w tym przypadku już na tę chwilę nie wystawia Ci dobrej oceny." nie powinny już się pojawić.
Nie chce się dzielić - to jego sprawa. Podzielił niesprawiedliwie - to jego sprawa.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#30 Wysłany: 14 Grudzień 2010, 10:53
W przyszłym rankingu, będę musiał wyciąć tę misję, bo ostatnio generuje niezdrową rywalizację.
Panowie koniec OFFTOP-u. Jeżeli chcecie się dochodzić jest do tego odpowiedni dział. Proszę założyć temat i tam dyskutować.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#31 Wysłany: 14 Grudzień 2010, 16:24
przykro mi się czyta że jest kłótnia o trochę wygenerowanego tonażu .
Boże mi to nie robi dajcie supertuxowi cały KGV ja mam w to
I tak mam ostatnio problemy w szkole to i jeszcze tutaj już nie chcę tego KGV super jest cały twój pozdro
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#32 Wysłany: 14 Grudzień 2010, 23:09
Hunter_Silent13 napisał/a:
przykro mi się czyta że jest kłótnia o trochę wygenerowanego tonażu .
Boże mi to nie robi dajcie supertuxowi cały KGV ja mam w to
I tak mam ostatnio problemy w szkole to i jeszcze tutaj już nie chcę tego KGV super jest cały twój pozdro
Hunter_Silent13, prosiłem o coś. Masz odpowiedni dział. Koniec tematu.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Odpowiedni dział do podziału tonażu w patrolu, to temat danego patrolu. A więc ten Jacek.
Ja się nie zgadzam, bo moim zdaniem, albo cała trójka powinna dostać ostrzeżenie, albo żaden z nich.
To moje zdanie.
Niezależnie:
Mam 2 pytania do 2 osób:
1) Supertux.
A więc ktoś zakosił ci statek. Ty piszesz raport. Czy przed pisaniem tego raportu zgłosiłeś się do tej osoby o podział? A jak nie, to o co masz wąty? Sam napisałeś, że ma całość.
I zgodzę się, że to co zrobiłeś to jakieś podchody. Bo HS nie ma obowiązku czytania komentarza. I dodatkowo w komentarzu ukryłeś fakt zdarzenia.
Nie mogłeś jako osoba zainteresowana zaraz po patrolu zagadać/wysłać PW do HS i zapytać o podział, a poczekać z raportem? Uniknęlibyśmy całego, nieprzyjemnego zdarzenia.
2) Mirko.
Dlaczego osobę, co napisała (u góry strony), że jest chętna do podziału, jedziesz, jak chama, który zatopił i bezczelnie twierdzi, że nie podzieli?
Miałem się nie wtrącać, ale co mi tam...
Ja nie miałem nigdy problemu z podziałem tonażu przez Hunter_Silenta13. Zawsze jak mieliśmy wspólne zatopienia i on statek/okręt w tabelce, dzielił tonaż. Więc może nie warto tak po nim jeździć tylko z nim spokojnie porozmawić.
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Paź 2010 Posty: 357 Skąd: Sosnowiec
#35 Wysłany: 15 Grudzień 2010, 00:36
PL_CMDR Blue R napisał/a:
Odpowiedni dział do podziału tonażu w patrolu, to temat danego patrolu. A więc ten Jacek.
Ja się nie zgadzam, bo moim zdaniem, albo cała trójka powinna dostać ostrzeżenie, albo żaden z nich.
To moje zdanie.
Niezależnie:
Mam 2 pytania do 2 osób:
1) Supertux.
A więc ktoś zakosił ci statek. Ty piszesz raport. Czy przed pisaniem tego raportu zgłosiłeś się do tej osoby o podział? A jak nie, to o co masz wąty? Sam napisałeś, że ma całość.
I zgodzę się, że to co zrobiłeś to jakieś podchody. Bo HS nie ma obowiązku czytania komentarza. I dodatkowo w komentarzu ukryłeś fakt zdarzenia.
Nie mogłeś jako osoba zainteresowana zaraz po patrolu zagadać/wysłać PW do HS i zapytać o podział, a poczekać z raportem? Uniknęlibyśmy całego, nieprzyjemnego zdarzenia.
Ale supertux nic nie napisał że ktoś mu "ukradł statek" grzecznie dał do zrozumienia że taki okręt nie idzie na dno po 1 torpedzie ale nie upominał sie o tonaż spokojnie nie nakręcajmy spirali niech chłopaki załatwią to między sobą i i tyle. Mam wrazenie ze całą ta spirale nakrecają osoby z zewnątrz ze mna na czele ;<
_________________ "Najsłabszym pkt najsilniejszych jest ich niepohamowana pewność siebie..."
Niepotrzebnie się nakręciła dyskusja o zwykły podział,
który przecież mamy praktycznie co patrol, więc to jakoś
teraz dziwnie wyszło, może nieporozumienie, może
przedświąteczne zamieszanie, napięcie przedmiesiączkowe ? nie wiem.
Za chwile zakończę dyskusje zamykając temat, a
sprawę podziału załatwię sam z zainteresowanymi graczami
poprzez PW.
Uważam ze wszystko co miało być powiedziane
zostało już napisanew tym temacie. Dalsze pisanie
będzie tylko niepotrzebnie psuło w tym momencie napiętą
atmosferę, a na dodatek idą święta i głupio tak.
Pozdrawiam was serdecznie
PS. Sorry, zapomniałem, Kapitanowie nie miesiączkują, są jajorodni
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 15 Grudzień 2010, 10:56, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum