Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
29 grudnia 1941 roku wojska 44 Armi Radzieckiej w zaskakującym desancie zaatakowały i zdobyły port Teodozja. W zajętym mieście doszło do dantejskich scen. Pijani żołnierze radzieckiej piechoty morskiej wymordowali około 160 rannych z miejscowego szpitala polowego Wehrmachtu.
ODPRAWA
Z pewnością Rosjanie zorganizowali linie zaopatrzeniowe, które należy przeciąć.Mamy także informacje, ze uczestniczący w ataku ciezki krazownik Krasnyj Kawkaz wypłynął z portu. Zajmiecie pozycje na prognozowanej jego trasie. Zniszcie każdą napotkaną jednostkę. POWODZENIA!
w_wilk - SURV
• Troop Transport "Laine" - 8274
• Troop Transport "Saffir" - 7993
---------------------------------------------------
Razem: 16267
Początkowo moim celem miał być tradycyjnie, konwój. Jednak po otrzymaniu meldunku, zdecydowałem się zaatakować krążownik. Wyszedłem na powierzchnię i bez ładowania akumulatorów, całą naprzód pognałem w jego kierunku. Oczywiście w meldunku była mowa, iloma dokładnie niszczycielami będzie obstawiony (5 DD). Udało mi się minąć pierwszego, trzy rybki salwą weszły co do sztuki. Nie dałem mu żadnej szansy. Powolutku zacząłem schodzić w głębiny i ładować ostatnie dwie rybki. Potem równie wolno wróciłem na persykopową żeby się rozejrzeć. Konwój dość daleko. Bliżej stary pasażer (oświetlony) w towarzystwie niszczyciela. I to oświetlenie nie dawało mi spokoju. Atakować, czy nie ? Jednak zimna krew wzięła górę. Skierowałem się na konwój. Kiedy wszyscy mieli już puste wyrzutnie, zaatakowałem małego tankowca. Z powodzeniem. A prułem do niego na złamanie karku. Po drodze wywąchały mnie dwa DD-eki; jeden z nich zrzucił bombki. Ale było to już za moją rufą. Jednak oba były blisko i muszę przyznać, że już dawno tak szybko nie zbierałem danych na cel. Dla mnie patrol był bardzo ciekawy, nie miałem czasu na nudę. Wilku jak zwykle zgarnął wszystko. Gratulacje. Brawa dla pozostałych kapitanów. Weług mnie wcale nie było łatwo. Do zobaczenia na następnych patrolach.
P.S.
Gregory, jak będzie potrzebna pomoc komputerowa daj znać. Pomożemy.
SH3Img@21-12-2010_21.18.34_281.jpg długo zastanawiałem się czy strzelać...
Plik ściągnięto 13 raz(y) 53.9 KB
SH3Img@21-12-2010_21.47.10_875.jpg ostatecznie wyszedłem z tym
Plik ściągnięto 12 raz(y) 116.89 KB
SH3Img@21-12-2010_21.48.35_156.jpg a tak ładnie, wyglądał z bliska
Plik ściągnięto 17 raz(y) 68.81 KB
SH3Img@21-12-2010_21.52.12_968.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 89.04 KB
SH3Img@21-12-2010_21.52.19_296.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 99.42 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 23 Grudzień 2010, 23:02, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Władysław Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Mar 2010 Posty: 252 Skąd: Warszawa
#2 Wysłany: 22 Grudzień 2010, 07:29
Ja niestety zdecydowałem się na konwój i to był błąd.
Patrol stał się za łatwy i za krótki, jak misja treningowa.
Namierzenie konwoju, wejście, odpalenie wszystkich (trzech ) torped.
Trzy trafienia, ładowanie dwa odpalenia i trafienia. Dwa statki toną trzeci odpływa płonąc.
Po godzinie nie mam co robić , a eskorta chociaż aktywna nie wygladała na groźną.
Brawo Supertux za decyzję i gratulacje dla reszty.
P.S.
Miałem nie pływać dwójkami ale koledzy na mnie poczekali z rozpoczęciem patrolu i w tej sytuacji nie wypadało zrezygnować.
Jednak w tym rankingu to ostatni patrol na dwójkach.
_________________ w_wilk
Ostatnio zmieniony przez PL_w_wilk 22 Grudzień 2010, 07:34, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum