Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
PQ-18
U-Booty: VIIC (1942)
Czas misji: 1,5 - 2h
Zaloga: zawodowcy (regular)
15 IX 1942 g 01:30
Pogoda: Piekna arktyczna noc.
--- TLO HISTORYCZNE ---
Pomimo ciezkich strat poniesionych przez konwoj PQ-17 alinaci sa zmuszeni do zapewnienia stalych dostaw sprzetu dla swego wschodniego sojusznika. Jednoczesnie aby zapobiec ryzyku, na jakie narazone zostaly statki handlowe, kolejny konwoj otrzymal eskorte silniejsza, niz jakikolwiek jego poprzednik na tej trasie.
--- ODPRAWA ---
Aktualnie konwoj znajduje sie 230 Km SW od naszej bazy na Spitsbergen. Niestety ciezka oslona sprawila, iz nasze poprzednie ataki zakonczyly sie umiarkowanym sukcesem. Jednak na drodze konwoju stanelo poterzne pole lodowe. Wykorzystajecie to.
Multi test 3
PL_tes
v2.0
Potestowalim sobie moja nowa misje. Opinie pozostawiam testerom Mnie potlukli mocno, ale na koniec zescilem sie i jednego oprawce zatopilem.
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Paź 2010 Posty: 357 Skąd: Sosnowiec
#2 Wysłany: 8 Styczeń 2011, 23:39
Bardzo dobra misja, niesamowite jest w niej kilka rzeczy np dzień w noc i podzielenie jednego wielkiego konwoju na dwa (wilku gdzieś tam topił a ja nie mialem pojecia o co mu chodzi bo byłem w tym samym a jednak innym konwoju, góry lodowe skutecznie go podzieliły) wielkie graty dla autora Szkoda tylko że dziś tak bardzo chybiłem
_________________ "Najsłabszym pkt najsilniejszych jest ich niepohamowana pewność siebie..."
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#3 Wysłany: 9 Styczeń 2011, 06:58
A no tak,musiałem opuścić grę wcześniej siła wyższa
Misja jest fajna i tak naprawdę to sam do końca nie wiedziałem jak mam płynąć ,konwój rozpłynął się na boki pomiędzy górami lodowymi ja skierowałem okręt w lewo jednak trochę zbyt późno i miałem obawy że nie dam rady do niego dotrzeć. Niestety moje obawy były słuszne i atakowałem z dużej odległości,jeden niszczyciel obrał kurs w moim kierunku i już zacząłem kląć w duchu jednak opłynął mnie za rufą pokręcił się i odpłynął.Zaatakowałem liberciaka ,ten grzecznie zszedł po dwóch torpedach nagle w peryskopie ukazał się gnający DD jednak nie szukał zdobyczy gnał w stronę drugiej części konwoju.
Następnie ubiłem Cargo i uszkodziłem dwa kolejne frachtowce z czego jeden mi zwiał a drugi po wykonaniu nawrotu dobiłem.
Nie wiem co wyprawiała reszta wilków jednak dzielnie walczyli bo dało się słyszeć częste wybuchy trafiających torped.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum