Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Kapitulacja Francji przed Niemcami w czerwcu 1940 i utworzenie proniemieckiego rządu w Vichy spowodowały nie tylko wyjście z obozu aliantów Francji kontynentalnej, ale też większości jej licznych kolonii w Afryce i głównych sił marynarki francuskiej. Jedynie w Londynie działał ruch Wolnej Francji generała Charles'a de Gaulle'a, sprzeciwiającego się kapitulacji. Pomysł zajęcia Dakaru, a w konsekwencji Senegalu, powstał w lipcu 1940 i pochodził od de Gaulle'a. Przejęcie kontroli nad Dakarem dawałoby aliantom dogodną bazę morską na zachodzie Afryki i uniemożliwiłoby wykorzystanie go jako bazy niemieckich okrętów podwodnych operujących na Atlantyku. Pomysł de Gaulle'a spotkał się z akceptacją brytyjskiego premiera Winstona Churchilla. Operacja otrzymała kryptonim Menace ("groźba"). Była to pierwsza większa operacja sił Wolnej Francji.
| ---ODPRAWA---|
Jesteście tu aby ochronić francuski port przed Brytyjczykami. Właśnie się zbliżają. Zaatakujcie.||POWODZENIA|PL_gregory_11
Wszyscy SURV -1 (ktoś chyba poległ). Fajna misja, roboty na dwie godziny aż nadto. Niektórzy narzekali na początek w "brodziku" , ale później było już lepiej czyt. głębiej.
Chłopaki zaczęli beze mnie, ale w sumie dojechałem na sam początek. Mój jedyny nabytek to rewendż, drugi dokończyłem po kimś. Strzelałem (z działa) jeszcze do uszkodzonego kenta, ale dzielnie się trzymał, skubany mimo znacznego przechyłu. Dzięki dla kolegów ORP za dołączenie bo był prawie komplet (misja na ośmiu). Osobiście nie mam odczucia żeby było zbyt łatwo. Działo się dużo i szybko. Mimo że to 40 rok patrol jest fajny nawet dla doświadczonych graczy. Ja się przynajmniej nie nudziłem.
SH3Img@3-2-2011_21.9.28_340.jpg wyraźny sygnał że z zasadzki nici
Plik ściągnięto 12 raz(y) 27.31 KB
SH3Img@3-2-2011_22.46.18_246.jpg coś mi się trzcionka rozjechała... a nic nie piłem
Plik ściągnięto 14 raz(y) 108.72 KB
SH3Img@3-2-2011_22.46.23_12.jpg no dobra, herbatę
Plik ściągnięto 11 raz(y) 148.22 KB
SH3Img@3-2-2011_22.46.29_668.jpg z cukrem i cytryną, żeby nie było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum