Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Pomógł: 6 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2005 Posty: 454 Skąd: Lubin
#24 Wysłany: 4 Luty 2011, 11:12
Sprawdz czy faktycznie "uczynna" poczta WP nie przeniosla maila do spamu. Pozniej tylko skrobnij podanie w dziale "rekrutacja" i koniecznie nie zapomnij o zdjeciu siostry, kuzynki lub innej niewiasty To jest chyba najbardziej przestrzegany pkt. regulaminu
_________________ ...BOZE WESPRZYJ NAS, A PRZYNAJMNIEJ NIE POMAGAJ MOJEMU WROGOWI I POZOSTAW RESZTĘ MNIE....
Hmm, no i sobie zbieram doświadczenie na mojej łupince, ale mam problem z doborem jednostki napędowej. Niestety, poradniki OBSt`a nie działają i trudno mi na tym etapie znaleźć złoty środek pomiędzy masą siłowni okrętowej a mocą i co za tym idzie przełożeniem na mobilność i prędkość jednostki. Na chwilę obecną w ramach testu zamontowałem na swojego Z-1 najcięższą siłownię co dało efekt w postaci prędkości maksymalnej 11 węzłów (awaryjnej 13 węzłów) co jak na niszczyciel to chyba ciut mało
Co możecie doradzić w tym temacie?
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Pomógł: 6 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2005 Posty: 454 Skąd: Lubin
#27 Wysłany: 8 Luty 2011, 10:59
Szukaj zawsze silnika o jak najwiekszych mocach (horse power) Dla Z1 najlepszy bedzie DD Engine I (77 000 HP) co powinno dac 50-69 kts bez zalogi, dzial itp. Predkosc maksymalna zalezec bedzie w duzej mierze od ilosci Engow na pokladzie (kazda lajba ma pewien limit ktorego juz nie pprzekroczysz) Nie zakladaj ciezkiego silnika na mala lajbe bo da to efekt ktory wlasnie zauwazyles - 11-13 kts.
_________________ ...BOZE WESPRZYJ NAS, A PRZYNAJMNIEJ NIE POMAGAJ MOJEMU WROGOWI I POZOSTAW RESZTĘ MNIE....
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#29 Wysłany: 8 Luty 2011, 12:48
Engi to Engineer, inżynierzy podkręcający prędkość okrętu i długość Overhull'a, a Cap to max. limit jaki sailor może osiągnąć czyli np. kiedy gunnerzy już strzelają punkt w punkt.
tak samo jak Rep to Reapir czyli gostek od napraw a Rest gostek od Restore, on podnosi szybciej SD jak dobrze pamiętam ale później kiedy reszta załogi jest w stanie wyciągnąć 900 SD jest niepotrzebny
_________________ Uważam Edge'a za najlepszego Wrestlera w całym WWE Jedenastokrotny World Champion
1 Lipca 1992r. - 11 Kwietnia 2011r.
Zakończył karierę.
Właśnie czytałeś podpis człowieka piszącego bez sensu, powinieneś się wstydzić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum