Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Smierc na Rzece"
U-Booty: IXC (1943) zawodowiec, Czas misji 1,5 - 2h
24 VI 1943 g 03:30 Pogoda: Srednie zachmurzenie. Spodziewane opady.
--- TLO HISTORYCZNE ---
Rzeka sw. Wawrzynca, zaplecze Kanady, stanowilo miejsce, gdzie gromadzily sie statki zanim wyruszyly w droge do Wielkiej Brytanii. Pierwszym okretem, ktory zaatakowal w tym rejonie byl U-553, ktory zatopil brytyjski frachtowiec Nicoyaat.
--- ODPRAWA ---
Wplyncie w gore rzeki sw. Wawrzynca i zaatakujcie gromadzace sie tam statki. Wykorzystajcie element zaskoczenia i zadajcie, jak najwieksze straty.
POWODZENIA!
PL_Cmd_Jacek
janko175 - KIA • Small Merchant "Grodno" - 1 570
---------------------------------------------------
Razem: 1 570 BRT
Misja na dość nietypowym akwenie ,ale woda to woda tylko tym razem słodka . Z odrobiną szczęścia udało mi się wejść na prawą flankę konwoju . Rozpocząłem atak :3 torpedy w celu ,czwarta przedwybuch . Czekając na załadunek kolejnych torped przypałetał się DD i po pierwszym ataku był koniec.
Gratulacje dla zwycięzcy w tej misji .
Program Manager_2011-03-11_22-00-30.jpg
Plik ściągnięto 45 raz(y) 253.82 KB
Program Manager_2011-03-11_22-00-57.jpg
Plik ściągnięto 50 raz(y) 313.14 KB
_________________ " Jeśli słyszę bzykanie ,to znaczy ,że ktoś bzyka,a jedyny powód bzykania jaki ja znam to taki ,że jest się pszczołą"
Dzięki za gratulacje i za ujęcie w tabeli rankingowej. am jednak pytanie, czy możecie połączyć tonaż ORP ORION I ORP SĘP ? - to jedna osoba, czyli ja. Będę pływał już tylko jako Sęp. Dzięki.
_________________ Na morzu nic nie dzieje się dwa razy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum