Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Oczy wroga"
U-BOOTY: IID (1940) CZAS MISJI: 1,5 lub 2 godz
29/08/1940 g. 17:00
POGODA: calkowite zachmurzenie, lagodny wiatr
Niemiecka machina wojenna rozpedza sie niczym potezna fala wody, niszczac wszytko co spotka na swojej drodze i wdzierajac sie dalej i dalej, w glab wrogiego terytorium.
---ODPRAWA---
Nowy obszar operacyjny - okolice kanalu angielskiego. Atakujcie i wracajcie calo.
Wyruszyliśmy na patrol wcześniej. Pogoda nie była najlepsza. Lało i widoczność była ograniczona. Pierwszy konwój był malutki. Zaledwie trzy statki. Udało się upolować dwa. Po pierwszym moim trafieniu Zyziek zgłosił, że go wywaliło. Wolfx niestety nie upolował nic. Jakieś kłopoty z podejściem do konwoju. Kiedy pokazał się drugi konwój niestety musieliśmy kończyć. Graliśmy tylko 1,5 godziny, ponieważ cała nasza trójka spędzi noc w pracy.
Qrcze, czy coś się zmieniło w temacie godzin rozgrywania patroli rankingowych? Miałem akurat wczoraj czas i możliwość popłynięcia a tu ZONK - wchodzę na Vento o 19ej i chłopaki już w walce. Potem o 20ej patrolu już nie było.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Ja, Zyziek i Wolfx pracujemy na noc i nie możemy płynąć patrolu o 20. Dogadaliśmy się na wcześniejszy patrol. Zapraszamy dzisiaj, też w okolicach godz 18.
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#4 Wysłany: 15 Marzec 2011, 08:48
PL_Daritto napisał/a:
Qrcze, czy coś się zmieniło w temacie godzin rozgrywania patroli rankingowych? Miałem akurat wczoraj czas i możliwość popłynięcia a tu ZONK - wchodzę na Vento o 19ej i chłopaki już w walce. Potem o 20ej patrolu już nie było.
Któregoś dnia chyba w sobotę też patrol się nie odbył niestety nie było hosta liczyliśmy na Ciebie Daritto ponieważ pisałeś że popłyniesz ,ale chyba coś Ci wypadło.Tak jak napisał PL_Gregory pracujemy na noc i nie mamy możliwości płynąć o 20 więc umawiamy się na 18 w miarę możliwości płyniemy zapraszamy oczywiście chętnych.
Dziwi mnie fakt że o 20 nikt się nie pojawił hmmmm..... cóż ostatnio mamy problemy z hostami postaram się szybko załatwić temat internetu i powrócić do hostowania.
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#6 Wysłany: 15 Marzec 2011, 09:03
Jeśli uda się to zgrać w czasie to czego nie ja,Gregory,Zyziek pracujmy na trzy zmiany a pewnie znajdą się inni więc czasem można coś popłynąć tylko trzeba mieć jeszcze chęci...
Witam , jesli sa problemy z hostem na 20 ewentualnie, po 20 to niewidze problemu ,i jak chcecie to ,ORP_SEP najprawdopodobniej z mila checia zapewni mocny i stabilny hosting,w koncu wszyscy jestesmy dziecmi morza. Pozdrawiam .
Czasami warto wejść na vento i trochę poczekać. Gracze często pojawiają się jeden po drugim. Widząc tylko jednego chetnego, uciekają.
Ja też mając na popołudniu do pracy, chętnie bym zagrał. Zainteresowanych proszę o chwilę cierpliwości, np do 22.30
Bingo !
Dokładnie tak jest, jeszcze niedawno gdy dość często przesiadywałem na ventrilo w godzinach wieczornych (i nie tylko) było widać jak gracz X wszedł na ventrilo, popatrzył i wyszedł. Za chwile wchodzi gracz Y ta sama sytuacja co wyżej. I na koniec jeszcze gracz Z wchodzi, popatrzy i wyjdzie. Wszytko w przeciągu 3 - 5 minut. A później nie było chętnego.
Też uważam ze warto wejść na kanał i choćby z 10 minut posiedzieć,
dać np. opis "gram, wracam za chwile" czy coś podobnego.
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 15 Marzec 2011, 12:16, w całości zmieniany 1 raz
Wszystko jasne - trochę mnie zżera zazdrość, bo jak na złość nie mam ostatnio za bardzo możliwości, by popłynąć rankingowy patrolik. Zgodzę się, że warto poczekać na kanale. Wczoraj po prostu wpadłem jak w amoku do pokoju a tu ZONK - płyną Patrzę na zegarek i kolejny ZONK - 18:30 . A tu piwo w lodówce się mrozi, na kartce rozrysowane taktyki podejścia w różnych wariantach i ....PUPA
A patrząc na tabele to niezłe rzeźnie odchodzą - tonaże rosną w oczach
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum