Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Potok tych ponurych radiogramów zdawał się nie mieć końca, właściwie czytanie ich stało się rutyną.
"Wszystkie U-Booty. Uwaga. Wszystkie U-Booty. Wyłączyć Metox natychmiast. Nieprzyjaciel może odbierać jego sygnały. Utrzymywać cisze radiową aż do odwołania.
My otrzymaliśmy to ostrzeżenie na czas, jednak 100 innych U-Bootów zapłaciło cenę najwyższą zanim dokonano tego odkrycia.
Nagle dotarło do nas, że urządzenie, które jak wierzyliśmy pomagało ocalić nam życie, zdradzało naszą pozycję jak rozświetlona choinka. Świadomość tego faktu obdzierała nas ze wszelkich nadziei na przeżycie.
Wyłączyliśmy Metoxa i z wielką ulgą kontynuowaliśmy rejsc.
Chydroakustyk wykrył znany nam śpiew konwoju. Przyszedł czas na zemstę !
Piekny konwój. Podchodze cichutko. Widzę uboota na powierzchni. Dzielny kapitan. Poległ niebawem. To Janko. Cześć ich pamięci. Reaven też spoczoł na dnie. Niewiem jednak kiedy. Piinguje mnie Clemenson. Rybka i spokój. Wcześniej dwie do "samolotowca". Tonie. Przychodzi depesza -: Uwaga na piątą kolumnę.." I nagle DUP". Dostałem w "ogon". Tonę. Załoga pracuje na maxa. Nic to jednak nie daje. Wysyłam ostatnią wiadomość do BTU: Wśród nas jest zdrajca. Reav......
Ten patrol wołał o "pomstę do nieba". Zdrajca pan R. Autor pan?
Zapowiadało się tak świtnie.
Ubawiłem sie po pachy. Dzięki chłopaki.
Screenshot_5.jpg Janko walczy
Plik ściągnięto 25 raz(y) 91.81 KB
Screenshot_6.jpg Co to jest>Trzy kominy? HMMM
Plik ściągnięto 28 raz(y) 117.03 KB
Screenshot_7.jpg
Plik ściągnięto 30 raz(y) 108.98 KB
Screenshot_8.jpg Tego też miałem dość.
Plik ściągnięto 20 raz(y) 112.27 KB
Screenshot_9.jpg
Plik ściągnięto 23 raz(y) 123.18 KB
Screenshot_15.jpg
Plik ściągnięto 21 raz(y) 122.65 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_gregory_11 19 Marzec 2011, 00:25, w całości zmieniany 2 razy
Imię: Janek Pomógł: 4 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 318 Skąd: Cieszyn
#2 Wysłany: 19 Marzec 2011, 08:37
To już trzeci patrol z rzędu w którym U- boot zaostaje storpedowany . Niezła passa . .
Ja postanowiłem wykonać manewr szlonego Hansa . Jako że pogoda dopisała , obsadziłem działo i otworzyłem ogień do Clemsona . wymiana ognia nie trwała jednak zbyt długo , bo wkrótce dolączyły jeszcze dwa inne DD i musiałem ratować sie ucieczką . Strzały torpedami okazały się niecelne i wkrótce mnie zatopili .
_________________ " Jeśli słyszę bzykanie ,to znaczy ,że ktoś bzyka,a jedyny powód bzykania jaki ja znam to taki ,że jest się pszczołą"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum