Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Co przykuwa szczególną uwagę w poniższym kawałku - perkusja. Sekcja rytmiczna z najwyższej półki. W jednym utworze znajdziecie tu kilka technik gry - co nie zdarza się często wśród tego typu kapel. Będziecie mogli posłuchać mistrzowskiego tappingu, gwałtownych blaster`ów, klasycznych break`ów. Są też flushe oraz piękne przejściówki tempa
No i te idealne "dwie nogi"... Mmmmmiodzio!
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Imię: Janek Pomógł: 4 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 318 Skąd: Cieszyn
#109 Wysłany: 26 Marzec 2011, 19:31
Szwedzka grupa heavy metalowa tworzy muzykę inspirowaną tematyką batalistyczną
W swoim dorobku ma także utwór poswięcony polskiej kampanii wrześniowej .
Kiedy to oglądałem ,tak sobie pomyśłałem . I po co to wszystko ? Dlaczego jeden człowiek może bez powodu zabić innego ??? Tak po porostu , bo dali mi do ręki karabin i kazali zabijać . http://www.youtube.com/wa...feature=fvwkrel
_________________ " Jeśli słyszę bzykanie ,to znaczy ,że ktoś bzyka,a jedyny powód bzykania jaki ja znam to taki ,że jest się pszczołą"
Ostatnio zmieniony przez janko175 26 Marzec 2011, 19:44, w całości zmieniany 3 razy
O nie... Tylko nie Sabaton... Napuszeni kolesie i ten patetyczny ton. Może gdyby zmieniali czasem linię melodyczną to dałoby się tego słuchać dłużej niż kilka minut
I oni znani są właśnie z tego, że w swoje utwory wrzucają teksty związane z wydarzeniami historycznymi. Obecnie mają fazę na II wojnę światową. Chyba dlatego, że wojna w Asgaardzie im się trochę przejadła
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: Janek Pomógł: 4 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 318 Skąd: Cieszyn
#111 Wysłany: 28 Marzec 2011, 20:42
PL_Daritto napisał/a:
O nie... Tylko nie Sabaton... Napuszeni kolesie i ten patetyczny ton. Może gdyby zmieniali czasem linię melodyczną to dałoby się tego słuchać dłużej niż kilka minut
Cóż ... o gustach się nie dyskutuje . Przyznam ,że nie jest to mój ulubiny gatunek muzyczny ,ale od czasu do czasu można sobie podać troche powera .
_________________ " Jeśli słyszę bzykanie ,to znaczy ,że ktoś bzyka,a jedyny powód bzykania jaki ja znam to taki ,że jest się pszczołą"
#112 Wysłany: 28 Marzec 2011, 21:09
A propos powera . Jako dla audiofila to ten utworek jest całkowicie kompletny .
Koleś na klawiszach daje czadu . A... może ktoś się nie dosłuchać , w tle słychać też chórek .
Heh, Nightwish zawsze mi się podobał - no, to znaczy do momentu zmiany wokalistki Jeden z moich ulubionych kawałków to The Beauty And The Beast
Janko, chcesz trochę poweru? Mówisz i masz - możesz porównać to z Sabatonem - to ten sam gatunek, znaczy się Power Metal (niektórzy nazywają go też Battle Metal):
#114 Wysłany: 30 Marzec 2011, 18:50
Dzięki ,ale to już za ciężkie dla mnie . Jako miłośnika utworów multiinstrumentalnych ,to zupełnie nie trafia w moje gusta .
Nightwish to jest zupełnie inna liga i kultura muzyczna . Perkusja ,pianino
, klawisze , gitary elektryczne , orkiestra symfoniczna , chór i specyficzny ale bardzo dobrze pasujący do tego wokal Tarjii tworzy świetną kompozycje . Oczywiście wszystko jest świetnie zaaranżowane muzyczne . Widać ,że to nie jest badna samouków ,która tylko zna pare chwytów na gitare i na tym koniec . Ale zespół tworza profesjonalni muzycy .
Słuchanie czegoś takiego na odpowiednio ustawionym zestawiee stereo , to poprostu .... tego nie da się opisać .
P.S Fakt. Nowa wokalistka ma zbyt cukierkowaty głos , ale to tylko moje zdanie .
Ostatnio zmieniony przez janko175 30 Marzec 2011, 18:52, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum