POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Wiedźmin 2
Autor Wiadomość
PL_Andrev 
Konteradmiral

Kraj:
poland

Imię: And

#1  Wysłany: 18 Kwiecień 2011, 09:22   Wiedźmin 2

Jak zapewne część z was wie, "już za chwileczkę, już za momencik" * ukaże się Wiedźmin 2, którego recenzje już teraz cieszą się sporą popularnością. Do rzeczy: na jednym z forów ukazały się nowe obrazki dot gry. Najlepsze jest to, że 50% komentarzy dotyczy - zamiast oceny merytorycznej gry - "atrybutów" jednej z pobocznych postaci...
:lol :lol :lol

Z powodu brutalności scen link sugerowany dla użytkowników 18+
:lol

http://www.benchmark.pl/a..._18.-34467.html

* Kto pamięta skąd pochodzi cytat - chylę czoło.

PL_Daritto 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Darek

#2  Wysłany: 18 Kwiecień 2011, 13:50   

Noooo, czekam z niecierpliwością na ten tytuł. Dałem się nabrać ostatnio w EMPIK`u gdy z wywalonym jęzorem rzuciłem się na półki, bo kątem oka zauważyłem tytuł WIEDŹMIN II... Tyle, że ten sam kąt oka nie "uchwycił" dopisku PRE-Order... Heh, sie bym naciął na reklamówkę :P

Oj, będzie młócka Panowie jak się patrzy!

PL_Andrev 
Konteradmiral

Kraj:
poland

Imię: And

#3  Wysłany: 18 Kwiecień 2011, 15:16   

Ja też się napaliłem, nawet zacząłem już negocjacje z żoną, jednak po jakimś czasie doszło do mnie, iż po prostu nie będę miał chwilowo możliwości bawić się tym tytułem.

A szkoda.
:|

PL_Storm87 
Kapitanleutnant

Kraj:
poland

Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1

#4  Wysłany: 19 Kwiecień 2011, 21:52   

Powiem wam, że ledwie parę tygodni temu miałem okazje zapoznać się cyklem Wiedźmińskim, i tak mi się to pieruństwo spodobało, że tylko odkładam złotówki i czekam. :)

Sokół 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

Imię: Michał

#5  Wysłany: 27 Kwiecień 2011, 22:59   

skoro tak pieruńsko Ci się saga podobała, to proponuję na początek wziąć w obroty wiedźmina jedynkę. Będziesz miał gładkie przejście pomiędzy sagą, a grą wiedźmin 2.

Wiedźmina (grę) gorąco polecam. Sam przeszedłem ją dwa razy, co nie zdarza mi się prawie nigdy!

PL_Storm87 
Kapitanleutnant

Kraj:
poland

#6  Wysłany: 28 Kwiecień 2011, 00:20   

Sokół napisał/a:
skoro tak pieruńsko Ci się saga podobała, to proponuję na początek wziąć w obroty wiedźmina jedynkę. Będziesz miał gładkie przejście pomiędzy sagą, a grą wiedźmin 2.

Wiedźmina (grę) gorąco polecam. Sam przeszedłem ją dwa razy, co nie zdarza mi się prawie nigdy!

Tak, mam to również zaplanowane, jedynka na pierwsze danie, dwójka na drugie.. :)

PL_Reaven 
Oberfahnrich zur See

Kraj:
poland

Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych

#7  Wysłany: 28 Kwiecień 2011, 09:49   

A mi powiem szczerze jakoś jedynka nie podeszła, sam nie wiem dlaczego, niby szata graficzna ładna, fabuła przemyślana ale chyba utknąłem na epoce Baldur Gate i Never Winter Night

Sokół 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

#8  Wysłany: 28 Kwiecień 2011, 10:14   

po primo, to grać z ustawieniem kamery za plecami. Inne kamery mi nie podeszły. Fabuła jedynki jest fajna, bo sam twórca sagi brał udział w tworzeniu gry.

Świetnie w jedynce wybrneli z problemu kontynuacji sagi, co idealnie zagrało z rozwijaniem postaci podczas gry.

Jestem ciekawy jak wyszła im kontynuacja bez udziału w produkcji Sapkowskiego..

Na szczęście zachowałem savy z jedynki. Wiem, że dla tych, którzy nie grali w jedynkę będzie opcja nawiązania do jedynki poprzez odpowiedzi na różne pytania, ale to nie to samo. Odpowiedzi na pytanie jest łatwo udzielić, w samej grze jednak nie zawsze łatwe było podjęcie decyzji.

Ciekawe również, czy dwójka wyjdzie na PS3. Grafika będzie gorsza, ale jednak na konsoli przyjemniej mi się gra. Choć cena była by, jak to w grach na konsolę, dwa razy wyższa.

Ostatnio zmieniony przez Sokół 28 Kwiecień 2011, 10:19, w całości zmieniany 2 razy  

PL_Storm87 
Kapitanleutnant

Kraj:
poland

#9  Wysłany: 28 Kwiecień 2011, 12:57   

Sokół napisał/a:
po primo, to grać z ustawieniem kamery za plecami. Inne kamery mi nie podeszły. Fabuła jedynki jest fajna, bo sam twórca sagi brał udział w tworzeniu gry.

O ile się orientuję, to udział Sapka sprowadził się do powiedzenia "ok", a więc zatwierdzenia fabuły, natomiast sam jej nie tworzył. Ot, uznał że najwyraźniej nie będzie to szmira i kompromitacja. :)

Sokół 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

#10  Wysłany: 28 Kwiecień 2011, 13:15   

o ile ja się orientuję z informacji w mediach, to fabuła była tworzona pod czujnym okiem Sapkowskiego :)

PL_Storm87 
Kapitanleutnant

Kraj:
poland

#11  Wysłany: 28 Kwiecień 2011, 13:57   

Sokół napisał/a:
o ile ja się orientuję z informacji w mediach, to fabuła była tworzona pod czujnym okiem Sapkowskiego :)

Ano widzisz, pod czujnym okiem to nie to samo co czynny udział w tworzeniu. :) Przyglądał się, czy mu z dzieła jego życia nie robią szmiry do potęgi (po ekranizacji to się nie dziwię) a na koniec powiedział "ok." :) Nawet wywiad z nim czytałem i mówił, że on tylko zatwierdził fabułę ale jej nie robił. :)

Ostatnio zmieniony przez PL_Storm87 28 Kwiecień 2011, 13:57, w całości zmieniany 1 raz  

Sokół 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

#12  Wysłany: 28 Kwiecień 2011, 15:10   

nie widziałem tego wywiadu, więc na pewno jesteś lepiej poinformowany :) czytałem kiedyś gdzieś - gdzie nie pamiętam, bo już dużo wody upłynęło od tego czasu, że miał udział w tworzeniu i wszystko działo się pod jego nadzorem.

Co do filmu, to kiedyś słyszałem wiele opinii. Oczywiście negatywnych, aż w końcu postanowiłem mieć własne zdanie i obejrzeć, a że byłem świeżo po przeczytaniu sagi, to miałem trochę zapału. Zabrałem się więc ambitnie za serial. Skończyłem jeden z odcinków, gdzie końcówka wyglądała tak, że Geralt jechał konno plażą. Nie mogłem spać, więc włączyłem kolejny odc. Początek był taki, że Geralt jechał tą samą plażą, z tym, że wracał ;) Ogólnie cała seria była bardzo ambitna. "Świetna" gra aktorska*, ale wszystko przebił smok :)

*muszę jednak przyznać, że moim zdaniem Żebrowski zagrał przyzwoicie, tylko efekty specjalne robiły mu krzywdę.

Całe szczęście, że serial, jak i film, to opowieści o wiedźminie i to jeszcze jakieś lewe, chyba przekręcone przez Jaskiera ;) Jest więc jeszcze szansa, że nakręcą godny film oparty o sagę.

Nawiązując jeszcze do filmu, to ktoś tam wogóle wycofał się z produkcji i zastrzegł, że nie chcę, aby jego nazwisko pojawiło się w napisach końcowych. Nie pamiętam tylko o kogo chodziło, ale to nie istotne.

A gra... słyszałem o dwójce same superlatywy, mam nadzieję, że będzie tak samo dobra jak jedynka, a to dla mnie będzie wystarczające żeby po nią sięgnąć. No i oczywiście po ORYGINAŁ! Należy się tej ekpie zdecydowanie bardziej niż UBI w przypadku SH5.

Właśnie to podoba mi się na PS3, tutaj piractwo nie jest tak duże, jak w przypadku PC. Pomimo, że gry są droższe. Oczywiście można namieszać w sofcie, ale wtedy PSki nie można podłączyć do internetu, a to czyni z niej niepełnowartościowy sprzęt. Zresztą teraz mają niby banować za takie modyfikacje jeśli podłączy się ps3 do netu.

Ostatnio zmieniony przez Sokół 28 Kwiecień 2011, 15:11, w całości zmieniany 1 raz  

PL_Szylol 
Leutnant zur See

Kraj:
poland

Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed

#13  Wysłany: 28 Kwiecień 2011, 16:02   

No, ja też nieźle napaliłem się na ten tytuł, ale obawiam się, że kaski nie będzie na niego, ale jak tylko zdobędę, lecę do sklepu

PL_Storm87 
Kapitanleutnant

Kraj:
poland

#14  Wysłany: 29 Kwiecień 2011, 10:26   

Ano, scenarzysta ponoć uciekł przez okno z krzykiem, jak zobaczył efekt końcowy. :8) Cóż, serial nie był fatalny. Był przyzwoity jak na polskie warunki na przełomie tysiąclecia. :) Co do efektów - przerosły ich. Zwłaszcza smok ich przerósł. :8) No i fabułę oczywiście musieli pokręcić na całego. :D

Sokół 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

#15  Wysłany: 29 Kwiecień 2011, 17:11   

po co robić coś "na obecne" warunki? Lepiej poczekać i zrobić coś naprawdę dobrego.

Wiele filmów wcześniej nie zostało stworzonych właśnie przez brak warunków.

Ostatnio zmieniony przez Sokół 29 Kwiecień 2011, 17:11, w całości zmieniany 1 raz  

PL_Storm87 
Kapitanleutnant

Kraj:
poland

#16  Wysłany: 29 Kwiecień 2011, 21:52   

I ja to popieram. Jedynie oceniam go pod kątem możliwości. Prawdę mówiąc, to możliwości były nawet większe, ale ich nie wykorzystano. Aktorów mieli dobrych. Budżet był całkiem przyzwoity. Muzyka - 1. klasa (polecam soudtrack). Za to reżyseria... omg. To chyba reżyserował 2. reżyser Pana Tadeusza i Ogniem i Mieczem, co tłumaczy "drewniany" efekt końcowy.

A efekt końcowy jest taki, że serial i film zrobiły sadze krzywdę. Dobrze że gra podratowała ten obraz.

Sokół 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

#17  Wysłany: 29 Kwiecień 2011, 22:01   

mnie na samym początku rozwaliła na łopatki gra chłopaka - młodego wiedźmina. Podczas mutacji wił się z bólu, a po chwili jakby nigdy nic: "mamo, mamo..", przyznaj, że nie wszyscy dobrze grali ;) Oczywiście pomijając aktorów grających Geralta, Jaskra, Yen i innych główniejszych postaci.

Dzisiaj właśnie dostałem majla i wiedźminie 2, że już można zapisać się na zakup.

Ciekawe, czy dodatek w postaci dodatkowych gadżetów w grze będzie tylko w wersji pre-order.

Już zakupiłem sobię w tym miesiącu gierkę na playkę, więc jak zakupię jeszcze wiedźmina, to żona mnie wyrzuci z chaty :)

PL_Storm87 
Kapitanleutnant

Kraj:
poland

#18  Wysłany: 30 Kwiecień 2011, 00:00   

Nie no, oczywiście, ja mówię o aktorach zawodowych, dla mnie aktor, to jest ktoś kto skończył szkołę teatralną, albo okazał się samorodnym, wybitnym talentem. Natomiast roloroby i statystów, o poziome gry wymroczków i cichopków to zbywam milczeniem. :)

P.S. Ponoć bonusy zależą od tego w jakim sklepie pre-order zrobisz. Każdy daje coś innego. :)

CHUDY 
Bootsmann

Kraj:
poland

Imię: Dominik

#19  Wysłany: 30 Kwiecień 2011, 09:55   

a mnie jakoś do wiedzmina nie ciągnie :|

Odpowiedz do tematu