Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Ferie w Tunisie"
U-Booty: VIIB (1942) lub VIIC (1942) weteran
Czas misji 1,5 - 2h 28.02.1943 g 16:30 Pogoda: średnie zachmurzenie
--- TŁO HISTORYCZNE ---
Operacja Torch w Afryce Zachodniej i zagrożenie walką na dwa fronty w niedogodnym terenie przekonało Hitlera i Duce, by wycofać się do Tunezji. Tam Rommel miał przygotować się do długotrwałej obrony by trzymać „afrykańską twierdzę” za wszelką cenę.
--- ODPRAWA ---
Nasza obecność w Afryce jest kluczowa dla losów tej wojny. Nasze samoloty wykryły konwój, płynący w kierunku portów zajętych przez Aliantów. Znaleźć i zniszczyć przeciwnika.
POWODZENIA!
PL_Cmd_Jacek
ver. 2 (22/08/2010)
W patrolu udział wzięli:
ORP_Baltyk - KIA • Small Merchant "S.S. Scottland" - 2 361 • Small Merchant "S.S. Dick Lykes" - 2 352 • Coastal Merchant "S.S. Black River" - 1 976 • Small Freighter "S.S. Saroena" - 2 161 • River Class "HMS Ettrick" - 1 250 • Flower Class "FS Commandant Drogou" - 950 • Small Merchant "S.S. Turner's Gap" - 2 411 • Destroyer Hunt II "ORP Krakowiak" - 1 050
---------------------------------------------------
Razem: 14 511 BRT
ORP_Orlik - SURV • River Class "HMS Helford" - 1 250 • Destroyer Tribal "HMS Eskimo" - 1 850 • Destroyer Hunt II "ORP Ślązak" - 1 050 • Bourrasque Class "ORP Burza" - 1 398 • Destroyer V&W "HMS Wizard" - 1 188 • Coastal Merchant "S.S. Solřy" - 2 048 • Large Merchant "S.S. Queen Anne" - 13 940
---------------------------------------------------
Razem: 22 724 BRT
Ciekawy patrol. Duża eskotra dała nam się we znaki, ale my im również. Działonowi namawiali do wynurzenia i ..... ulegliśmy pokusie.
Konwój przetrzebiony.
Dobra zabawa, dzięki za mile spędzony wieczór.
Raport zrobiony w im.ORP Orlika.
Nie mogę wstawiać zdjęć i nie wiem dlaczego ?!!!
_________________ Na morzu nic nie dzieje się dwa razy.
Ostatnio zmieniony przez ORP Sęp 26 Kwiecień 2011, 00:06, w całości zmieniany 6 razy
Też próbowałem wrzucić screeny do misji ale bez skutku.
[ Dodano: 26 Kwiecień 2011, 00:03 ]
[ Dodano: 26 Kwiecień 2011, 00:05 ]
nie wiem czemu nie da się wrzucić wszystkich załaczników odnosnie screenów
[ Dodano: 26 Kwiecień 2011, 00:07 ]
[ Dodano: 26 Kwiecień 2011, 00:11 ]
Dziękuję za pomoc w opracowaniu tego rankingu ORP_Sępowi:) Bez Niego by mi się nie udało tak sprawnie i szybko go zrobić.Teraz już będę wiedział jak użyć do tego generatora.
Pozdrawiam wszyskich klanowiczów.
Ranking.jpg ogólnie tak to mniej więcej wyglądało...
Patrolik mily , tylko ze omylkowo Rivera wzialem za Black swaina to gafa , a w C2 wpakowalem 3 cygarka i nic podobnie bylo zreszta z large tankerem. Ale dzialonowi wiedzieli co mowia . Mam tylko nieodparte uczucie iz to ogien z dzial naszych ubootuw rozerwal mego uboota na strzepy. Sledztwo trwa. http://img199.imageshack....0112119762.png/
Imię: Janek Pomógł: 4 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 318 Skąd: Cieszyn
#4 Wysłany: 26 Kwiecień 2011, 16:02
Jednak się wam udało wrzucić te tabelki . .
A co do misji , to mamy tu parę rekordów . Otóż C2 zatonął normalnie po trafieniu 2!!! torpedami .
ORP _Orlik w przeciągu 3 min rozwalił 4 DD !!!
Weszliśmy w konwój po cichu , a że potem rozpętało się piekło ... co na to poradzić . Jeden z naszych kapitanów ledwo co został odwołany z ciężkiego krążownika ,a wiadomo co oni potrafią najlepiej
_________________ " Jeśli słyszę bzykanie ,to znaczy ,że ktoś bzyka,a jedyny powód bzykania jaki ja znam to taki ,że jest się pszczołą"
Od kiedy "zwachalem" , sie z modem WSM V3.0 wiem , ze jestem . Nareszcie mam swe miejsce , i obiecuje iz jak bende w stanie plywac patrole atrakcji i akcji ala "dzialo" na patrolach nie zabraknie. Obecnie odbywam patrole i kampanie na WSM V3.0 , i jesli ktos chce wesprzec samotnego raidera zapraszam. Gwarantowane niezapomniane i nie do zatarcia wspomnienia z nutka nonszalancji. Pozdrawiam i lacze wyrazy szacunku ORP_Baltyk. Wielkie dzieki Janko za inspirujacy opis , to jest to co tygryski lubia najbardziej.
Ostatnio zmieniony przez ORP Baltyk 27 Kwiecień 2011, 02:14, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum