Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Atak rozpoczął się na powierzchni, kapitan poprowadził swój okręt na konwój, mijając po drodze linię kuszących, aczkolwiek neutralnych celów.
konwój wraz z eskortą był coraz bliżej. Zanurzenie pozwoliło minąć eskortę. Pierwsze torpedy niestety minęły celu, lecz kolejne już bezwzględnie kąsały frachte:
w alei tankowców torpedy siały śmierć i pożogę
która została uczczona przez aliantów za pomocą pływającego znicza
na koniec został dobity uszkodzony wcześniej tankowiec
Podsumowując konwój paliwa i wojska nie dowiózł - Janko zatopił liniowca. A nasze straty ? Tylko Sęp, który poległ w walce we ścigaczami.
SH3Img@6-5-2011_22.14.36_27.jpg
Plik ściągnięto 34 raz(y) 49.2 KB
SH3Img@6-5-2011_22.14.39_391.jpg
Plik ściągnięto 26 raz(y) 92.67 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 6 Maj 2011, 22:58, w całości zmieniany 1 raz
Żałuję, że rodzinka mnie do spraw ślubu brata wezwała... Więc za zgodą Jacka wyszedłem na obserwatora... Ale chociaż fajne focie zrobiłem... Następnym razem mam nadzieję coś potopić, bo mnie coś ściskało, jak Jacuś topił tankowce...
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#4 Wysłany: 7 Maj 2011, 17:26
Gratki Jacek 30k tonażu
A Sep znowu z eskortą się zabawiał
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Ja bym powiedział, że raczej eskorta z nim.... Przez te małe motorówki ściągnął DD, którego rozwalił w pojedynku na działa (ale aby oddać honor, to nie był pojedynek z DD, który "nie widzi, że jest atakowany", a walka z DD, który strzela. Sęp też kilka razy obrywał... No i potem DD zmusiły go do zanurzenia (żałuję, że tej torpedy nie widziałem... Już tylko eksplozję zobaczyłem, jak gnałem od Jacka)... I już wyglądało, że je wymanewruje... A tu bezpośrednia bombka... (jak ktoś spojrzy na screen to dodam, że Sęp cofał)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum