Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 12 Sierpień 2011, 21:19 Nowa edycja rankingu
Miło mi w imieniu moderatorów i adminów zakomunikować że
1-go października ruszamy z kolejną już edycją rankingu.
W tym wydaniu czeka nas kilka bardzo ciekawych niespodzianek!
Zapewniam ze panowie odpowiedzialni za ranking (oraz wszystkie
inne zaangażowane osoby) bardzo się starają (głownia ukłony w
stronę Jacka).
Co to za niespodzianki, kilka osób testowało, jest to kilka dodatków
które nadają smaczku i urozmaica rozgrywkę. Będzie tez kilka nowych
jednostek, wiec w tym momencie dla osób zainteresowanych robieniem
misji poniżej zamieszczam link z paczką nowych statków i okrętów.
Misje standardowo wysyłać do mnie na PW. A teraz pozostaje nam
cierpliwie czekać do października. Wszystkie pytania odnośnie rankingu
proszę pisać w tym temacie.
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 12 Sierpień 2011, 21:31, w całości zmieniany 4 razy
_________________ Ma Anglia Nelsona i Francja Villeneuve'a,
Medina-Sidonia w Hiszpanii żył,
A kto dziś pamięta Arenda Dickmanna?
To polski admirał, co z Szwedem się bił.
Wtedy to była masakra, zresztą jak mówię- starzy wręcz mi nad głową siedzieli i przez to mnie zdekoncentrowali. no ale jak widać Reaven niejedyny ma magiczne torpedy hahaha ale na ostatnim patrolu sporo się nauczyłem o ścieżce torpedowania i kątach- następnym razem będzie lepiej.
_________________ Ma Anglia Nelsona i Francja Villeneuve'a,
Medina-Sidonia w Hiszpanii żył,
A kto dziś pamięta Arenda Dickmanna?
To polski admirał, co z Szwedem się bił.
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#7 Wysłany: 13 Sierpień 2011, 11:10
Szczegolnie goraca zachecam do pobrania nowego pakietu jednostek i tworzenia nowych misji. Jednoczesnie, jezeli dodacie taka nowa jednostke do swojej misji, to prosze choc raz ja zagrajcie i sprawdzcie czy wszystko jest ok. W razie problemow wyslijcie PM'ke do nas lub po prostu naskrobcie cos na forum.
Kolejna sprawa. Jezeli chcielibyscie dodac swoja misje do jesiennego pakietu, to prosze wyslijce PM do jednego z moderatorow dzialu SH3: PL_Cmd_Jacek, PL_CMDR Blue R lub PL_tes(rekomendowany ), z zalaczonym plikem misji. Oczywiscie misje beda sprawdzane i ewentualne watpliwosci rowniez bedziemy wyjasniac sobie przez PM'ke.
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#9 Wysłany: 13 Sierpień 2011, 12:13
sOnar napisał/a:
ranking na UTW czy na czyściochu?
Dobre sOnar ,a tak przy okazji pobrałem nowy pakiet jednostek i naprawdę muszę przyznać dobra robota będzie naprawdę fajnie wziąć udział w nowej edycji rankingu.Co zaś do misji postaram się coś od siebie naskrobać .
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#10 Wysłany: 13 Sierpień 2011, 13:21
Mam akurat w nowym magazynie opisany konwój ON154 z opisanym posunięciami , może się pobawię z nowymi jednostkami.
Ps. Marco te 3 misje które Ci wysłałem , jest tam kilka błędów aktualnie mam je poprawione i teraz wyśle Ci je poprawione razem z nową misją okey?
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Mam akurat w nowym magazynie opisany konwój ON154 z opisanym posunięciami , może się pobawię z nowymi jednostkami.
Ps. Marco te 3 misje które Ci wysłałem , jest tam kilka błędów aktualnie mam je poprawione i teraz wyśle Ci je poprawione razem z nową misją okey?
Jasne, ale zachęcam może dodaj kilka nowych merchów dla urozmaicenia.
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#12 Wysłany: 15 Sierpień 2011, 09:26
Jako że wprowadzono nowe merchy (swoją drogą, wspaniała robota), mam prośbę do PL_Mirko, aby zrobił nową wersję programu do raportów, bo bardzo mi się przydawał, a bez nowych merchów ten program nie działa, gdy da się misję z nowymi statkami.
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#13 Wysłany: 16 Sierpień 2011, 17:25
Aby wszystko było jasne. Podana, przez PL_Marco paczka jest kompatybilna z każdą wersją SH3 ( a z pewnością z czystym SH3, czy też z GWXem. Bazuje na modzie Community Units + parę dodatkowych ciekawych jednostek.
Nie jest w żadnym razie jakimkolwiek patchem na mod autorstwa sOnara.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Jako że wprowadzono nowe merchy (swoją drogą, wspaniała robota), mam prośbę do PL_Mirko, aby zrobił nową wersję programu do raportów, bo bardzo mi się przydawał, a bez nowych merchów ten program nie działa, gdy da się misję z nowymi statkami.
A u mnie program działa
Jedynie nie wyświetla nazwy klasy i domyślnego tonażu, który często jest inny i tak trzeba go wpisać ręcznie.
Aby to naprawić nie musiałem kompilować na nowo EXE’ka.
Wystarczy podmienić stary plik „.\Data\classData.cfg” na nowy, dostępny pod skrótem poniżej.
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#16 Wysłany: 22 Sierpień 2011, 09:50
A tak w ogóle to Generator z działu download nie chce się pobrać, po naciśnięciu pobierania wyświetla się biała strona i na tym koniec
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#18 Wysłany: 22 Sierpień 2011, 15:58
PL_Hunter_Silent13 napisał/a:
A tak w ogóle to Generator z działu download nie chce się pobrać, po naciśnięciu pobierania wyświetla się biała strona i na tym koniec
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum