Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#82 Wysłany: 1 Październik 2011, 14:47
eee Sęp ja musiałem do Data instalować
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Drogi Szylol.
Pozwoliłem sobie zajrzeć do Twojej misji i trochę w niej ponykać.
Znalazłem parę nieobsługiwanych przez KOTA jednostek i lekko "odchudziłem" (6 szt) Twoją mapkę. Teraz śmiga, aż miło
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#84 Wysłany: 1 Październik 2011, 19:23
ORP Sęp napisał/a:
Drogi Szylol.
Pozwoliłem sobie zajrzeć do Twojej misji i trochę w niej ponykać.
Znalazłem parę nieobsługiwanych przez KOTA jednostek i lekko "odchudziłem" (6 szt) Twoją mapkę. Teraz śmiga, aż miło
Pobierzcie ją wszyscy i podmieńcie w Englishu.
Wielkie dzięki Sęp, proszę także wszystkich hostów, żeby ściągneli tą poprawioną wersję mojej misjiw razie, gdyby się wylosowała.
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Nie wiem na ile się uda przed 20:00 wklepać misje do losownika.
Prawdopodobnie dopiero po 20 się wyrobię. Więc jak bym nie dał rady
to wyjątkowo wolna ręka dla hosta.
Na razie dział gotowy (proszę raportujących w miarę możliwości pisać temat misji jak tam poprawiłem). Regulamin też gotowy, oprócz zmian typu "marzec na jesień", ilości instalowanych dodatków, to najważniejszą będzie jeszcze to ze za szpital jest odejmowany tonaż podwójnie. Była taka propozycja i uważam ze słusznie, te statki od jednej torpedy to nie toną, a oświetlone są jak bożonarodzeniowa choinka. Więc uważać na chorych i rannych.
Ranking trwa od 1 października do 31 grudnia, łącznie z patrolami rozpoczętymi przed 0:00 jakby się komuś nudziło w sylwestra |
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#87 Wysłany: 4 Październik 2011, 21:14
PL_Andrev napisał/a:
Jaka szkoła?
ta co ostatnio zabiera mi mnóstwo czasu - studia w Nowym Sączu
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#89 Wysłany: 5 Październik 2011, 18:43
PL_tes napisał/a:
Co? Cos Nowego Saczysz?
sączę ciągle i nieustająco
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Marek
Ulubiona Gra: życie
#90 Wysłany: 17 Kwiecień 2012, 19:09 propozycje co do eskorty
Jako ze gra SH3 ma takie wlasciwosci ze latwiej jest eskorte zatopic niz jej uciec, proponuje wprowadzenie ujemnych punktow za zatapianie eskortowcow torpedami oraz potrójne ujemne za zatapianie eskorty dzialami.
Gracz zatapiajacy eskortowce wokol siebie uwalnia sie od obowiazku zachowania ostroznosci i moze dodatkowo zatopic tyle merchow ile mu starczy torped. Nie ma to nic wspolnego z realizmem zmienia gre w strzelanke.
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#91 Wysłany: 17 Kwiecień 2012, 19:17 Re: propozycje co do eskorty
majama napisał/a:
Jako ze gra SH3 ma takie wlasciwosci ze latwiej jest eskorte zatopic niz jej uciec, proponuje wprowadzenie ujemnych punktow za zatapianie eskortowcow torpedami oraz potrójne ujemne za zatapianie eskorty dzialami.
Gracz zatapiajacy eskortowce wokol siebie uwalnia sie od obowiazku zachowania ostroznosci i moze dodatkowo zatopic tyle merchow ile mu starczy torped. Nie ma to nic wspolnego z realizmem zmienia gre w strzelanke.
Co do torpedowania.. A co jak ktoś ma akustyki? Dlatego tu jestem przeciw
Do zatapiania z dział wykorzystując bug, że eskorta nie widzi celu - ja z taką osobą po prostu więcej nie popłynę, a z tego co wiem klan nie popiera wykorzystywania bugów i wówczas taka osoba najpierw będzie ostrzeżona, a potem może być więcej.
Po przygodach z ORP powiedzieliśmy NIE dla topienia eskorty z dział.
Do topienia z torped zostaje tylko, że wtedy nie można tą torpedą zatopić nic sensownego.
Ja niezależnie nie popieram innego torpedowania eskorty, niż akustykiem.
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#93 Wysłany: 17 Kwiecień 2012, 20:10
Cytat:
Do topienia z torped zostaje tylko, że wtedy nie można tą torpedą zatopić nic sensownego.
1. Jeżeli w pobliżu jest tylko 1 DD i jest nim flower class a ja mam u-boota typ IX z działem 105mm, to niby dlaczego mam się nie wynurzyć i oklepać go z 5 strzałami???
Typem IX jest trudno uciec takiej korwecie, a z działa można sobie ułatwić życie
2. Dlaczego nie popierasz??? Ja znam dużo przypadków z historii torpedowania DD normalnymi torpedami, żadnych akustyków
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
1. Jeżeli w pobliżu jest tylko 1 DD i jest nim flower class a ja mam u-boota typ IX z działem 105mm, to niby dlaczego mam się nie wynurzyć i oklepać go z 5 strzałami???
Typem IX jest trudno uciec takiej korwecie, a z działa można sobie ułatwić życie
2. Dlaczego nie popierasz??? Ja znam dużo przypadków z historii torpedowania DD normalnymi torpedami, żadnych akustyków
1. Bo Realizm Pack nie jest dodany, który powodował, że działo miało historyczne parametry. 5-6 strzałów na wykończenie Flowera w prawdziwej wojnie? Śmiechu warte. Po 1 strzale to U-Boot tonął, a nie okręt.
Dlatego takie zachowania to dziecinada, która nie przystoi poważnym graczom. Dlatego jestem na NIE.
Co innego, jak ktoś będzie wykorzystywał błąd ze ślepotą eskorty. Wtedy to inna sprawa, bo to wykorzystywanie bugów.
Ale jak chcesz wynurzaj się i giń. Tylko nie psuj innym zabawy.
2. Bo w rzeczywistości nie dało się tak celnie strzelać. Jakbyś walił salwą z możliwością trafienia 10-20% to nie miałbym nic przeciwko. Ale jak masz 80-100% możliwej celności jedną torpedą, to sam odpowiedź, co nie pasuje.
Bo to wtedy nie Das Boot, a U-571. Dlatego nie popieram tego. Ale z drugiej strony tego nie neguję, jako nieprzystającego. Dlatego to dozwolone, choć nieprzystające i na pewno nie budujące opinii świetnego gracza. Bo co z tego, jak zatopisz 5DD i 30 000 BRT? Dla mnie gość, co zatopi 10 000 BRT jest lepszym graczem, który powinien pokazywać jak grać reszcie. Ja nigdy nie strzelam torpedą nieakustyczną do DD, choć potrafię to robić. Wolę zginąć, ale honorowo, niż zamieniać Das Boot na U-571.
Ps. Flower to nie DD. Bo DD = niszczyciel, a flower to nawet nie slup/eskortowiec tylko korweta
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#96 Wysłany: 17 Kwiecień 2012, 22:15
PL_CMDR Blue R napisał/a:
2. Bo w rzeczywistości nie dało się tak celnie strzelać. Jakbyś walił salwą z możliwością trafienia 10-20% to nie miałbym nic przeciwko. Ale jak masz 80-100% możliwej celności jedną torpedą, to sam odpowiedź, co nie pasuje.
W DDka? Chyba przesadzasz Finku.
DDk jest zbyt zwrotny i zbyt szybki żeby mieć celność na poziomie 80-100%.
Gdyby to była prawda to byłaby rzeź eskorty, a nie jest.
Od razu zaznaczę.
Storpedujesz DD. ja nie będę jechał po tobie. Po prostu dla mnie to kiepski patrol, bo nie potrafiłeś po cichu zaatakować.
Będziesz walczył z działa, też nie pojadę (o ile nie będziesz wykorzystywał bugów*). Dla mnie to będzie tylko kiepski patrol, bo nie potrafiłeś po cichu zaatakować.
A po prawdzie to historycznie przygotowanie działa 105mm do strzału zajmowało kilka minut po wynurzeniu.
Ale jak to cię bawi, to rób tak.
*z ORP właśnie były głosy o wykorzystywanie bugów.
@Andrev
Cytat:
W DDka? Chyba przesadzasz Finku.
DDk jest zbyt zwrotny i zbyt szybki żeby mieć celność na poziomie 80-100%.
Gdyby to była prawda to byłaby rzeź eskorty, a nie jest.
Pogadaj z sOnarem o tym
Ja kiedyś też dobrze potrafiłem, ale zrezygnowałem z tego.
DD nie unika torpedy, a idzie prosto, jak wykryje gracza. Więc zwrotność i szybkość nic mu nie dają, zwłaszcza, że wtedy idzie stałą i wpisaną w AI prędkością.
Imię: Marek
Ulubiona Gra: życie
#98 Wysłany: 17 Kwiecień 2012, 22:34
W Das boot jest dobrze pokazana atmosfera przerazenia gdy kapitan podejmuje decyzje o probie walniecia salwy torped w krecacy sie w poblizu niszczyciel. W straciu ubota z niszczycielem ubot zawsze jest trupem o ile nie wykorzysta zaskoczenia przeciwnika i nie uderzy pierwszy w niespodziewajacego sie DD.
Zadaniem ubotow bylo topic statki towarowe niedajac sie zlapac eskorcie, a gra to tak troche wypacza co jest zrozumiale, bo ludzie pragna miec szanse. Problem jest w tym tez ze zaawansowani gracze wyczuwaja juz odruchowo slabe punkty w AI eskorty i topia je seryjnie.
Wiec generalnie to pewnie zadne ujemne punkty nie przejda, ale mozemy sie umówic na nietopienie eskorty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum