POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Ranking nie wypał?
Autor Wiadomość
PL_gregory_11 
Stabsoberbootsmann

Kraj:
poland

Imię: Grzesiek
Ulubiona Gra: SH3, WoT, Assetto Corsa, Project Cars 1

Ostrzeżeń:
 1/3/6
 #21  Wysłany: 15 Październik 2011, 09:16   

Cytat:
Po pierwsze primo pogon za "Świętym Graalem" czyli 100% realizmem. Moim skromnym
zdaniem nowy gracz chcący z Wami popływać patrole nie ma co tam szukać !!!.

Dla ciebie płynięcie łatwej misji z doświadczonymi graczami też nie będzie sposobem na naukę (chyba, że będzie to misja szkoleniowa). Nim się zorientujesz, lepsi gracze będą w konwoju i go rozstrzelają. A bywało już tak, że nie uratował się żaden statek. Skoro giniesz po 10 min patrolu, to masz kłopot z cichym podejściem. Albo chcesz to zrobić za szybko (za duża prędkość), albo zbyt bezczelnie (np. peryskop cały czas na widoku, za duża powierzchnia okrętu wystawiona na eskortę). Może też być tak, że ktoś z kolegów na patrolu po prostu cię wystawił.
Proponuję uruchomienie KOTA +RP na singla, wgranie misji z rankingu i próbę podejścia do konwoju. Poszukaj sobie patrolu z lat 40-41. Podstawą gry w multi, u nas w klanie, jest ciche podejście do konwoju i tego sie musisz nauczyć. Masz jakieś wątpliwości pytaj na forum. Możesz też do mnie na PW. Ja w miarę możliwości odpowiem. Nie zawsze jestem - praca na zmiany.
Cytat:
Tak trudnymi patrolami stawiacie na gotowy produkt
(czytaj w pełni doskonały kapitan u- bota ) co nie do końca się zgadza z tym co można przeczytać
na forum , ze pomożemy , nauczymy itd. Było taki kiedyś hasło pozytywistyczne
" najpierw praca u podstaw " .

Więc pytaj.
Cytat:
P.s A z Ventrillo klanowym to jest tak ( przynajmniej w moim wypadku )
Widząc te sławy ,strach się odezwać nowemu (serio)

Nic się nie przejmuj ja też tak mam. :8) :8) :8)
A tak serio nie ma się czego obawiać. Ja nie spotkałem się jeszcze z ignorancją nowego, że tak napiszę, członka. Vento jest drugim sposobem na zdobycie wiedzy. Pytaj przed, pytaj po patrolu. W trakcie raczej ciężko, jeżeli jest to ranking. Takie mamy zasady, że po zanużeniu nie rozmawiamy o aktualnym patrolu.
Od poniedziałku będę miał trochę wolnego czasu więc jeżeli będę na Vento ok 20 i nie będzie rankingu możemy spróbować coś popłynąć. Pod warunkiem że będę mógł hostować.
Nie poddaj się, każdy kiedyś zaczynał i miał podobne problemy do twoich.
Ale się rozpisałem.

PL_Hrothgar 
Korvettenkapitan

Kraj:
poland

Imię: Sylwester

#22  Wysłany: 15 Październik 2011, 13:46   

Ja zawsze jadę na cichym podejściu około 1 węzła. Nie jade 2 czy 3. Jedyny problem to pilnowanie czy ci się nie wynurzy.
To polski admirał, co z Szwedem się bił.
Ostatnio zmieniony przez PL_Hrothgar 15 Październik 2011, 13:47, w całości zmieniany 1 raz  

janko175 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

Imię: Janek

#23  Wysłany: 15 Październik 2011, 17:32   

A może to kwestia reklamy . Kiedyś za czasów śp POLISH RUN na każdym forum np.:Gildia ,Sub Sim itp było info o prowadzonych grach . Grywali z nami nawet goście z za granicy .Jeśli stara gwardia z różnych powodów nie grywa ,to może najwyższy czas zatroszczyć się o nowy narybek. Ostatni post na SUBSIMe jest z 2006 :schock

PL_Mirko 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

Imię: Mirek

#24  Wysłany: 15 Październik 2011, 22:11   

Gregory!!
No po prostu szok. 300% Twojego standardowego postu. Ty jesteś na dobrej drodze, żeby powieść napisać :)
A poważnie - wiele cennych uwag w Twoim poście dla każdego początkującego gracza.
Dario napisał:
Cytat:
Teraz już możecie mnie wywalić z klanu

Nie masz na to szans! Dowództwo klanu jest wyjątkowo wyrozumiałe :) :)

Dobrze się stało, że opisałeś odczucia początkującego gracza na multi – tak dla przypomnienie. Każdy z Nas “to miał”. Ja mam to nadal, gdy wpadnę na patrol PS.

Moje zdanie jest takie - jeżeli chcesz na poważnie bawić się w SH3 na multi z graczami PS, musisz najpierw “pobawić” się sam na LAN’ie. Bez podstawowej wiedzy, grając w sieci szybko się zniechęcisz.

Przede wszystkim własna praca, trening indywidualny.
Zanim zacząłem grać w ranku PS, przez dłuższy czas czytałem wszelkie dostępne w internecie poradniki, przede wszystkim na forum PS. Jednocześnie sprawdzałem porady “w boju”, na singlu lub na LAN’ie.

Szybko znalazłem potwierdzenie porad: peryskop nisko + cicha praca= SURV. Banał - musisz najpierw przeżyć, aby coś zatopić :)
Przydała sie też umiejętność nasłuchu na hydro. To ostatnie można ćwiczyć przy długich podejściach. Dlatego nigdy nie krytykowałem autorów takich misji.

Na patrolach rankingowych PS znalazłem to co pomaga nowym dowódcom, styl „cichego łowcy”, pozwalający na stopniowe poznawanie tajnik gry SH3.

W grach rankingowych nie ma czasu na naukę podstaw. To jest bitwa - każdy chce uzyskać jak najlepszy wynik.
Nie zawsze uzyskasz podpowiedź innego gracza, bo po prostu może to być niezgodne z regulaminem rankingu.

Jeżeli chcesz pomocy, czekaj cierpliwie na Vento na kanale „PATROL SZKOLENIOWY”, może ktoś znajdzie trochę czasu. Ale to ty musisz chcieć, musisz pokazać, że Ci zależy.
Sam chętnie popłynę w sobotę lub niedziele ok. 21:00. Do 20:00 nie wyrabiam się i zwykle nie mam aż 2 godz. na pełny patrol.

Ostatnio zmieniony przez PL_Mirko 15 Październik 2011, 22:45, w całości zmieniany 1 raz  

PL_Hrothgar 
Korvettenkapitan

Kraj:
poland

Imię: Sylwester

#25  Wysłany: 15 Październik 2011, 22:21   

Ja nie mam nic przeciwko temu by grać- problem teraz mam taki, że na studiach nie mam kompa, a zjeżdżam do domu tylko czasami- ewentualnie mógłbym w piątki i tyle grać. No i mam maks 1,5 godziny około 1940 lub 2000.
To polski admirał, co z Szwedem się bił.

PL_Daritto 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Darek

#26  Wysłany: 17 Październik 2011, 09:12   

Ależ Dario - zacznijmy od przypomnienia podstawowej zasady rankingu - to jest ZABAWA, to jest GRA, to jest forma konkurencji, ale prawdziwie trzeźwo myślącego człowieka poznamy właśnie po dystansie do tego tematu :)

W Twojej wypowiedzi ubodło mnie tak naprawdę jedno - to stwierdzenie o tym, że masz tremę przed odezwaniem się na Vento gdy widzisz "Panteon Gwiazd" :) Powiem Ci, że Ci wszyscy wyżeracze i Profesorowie (to z kolei moje ulubione określenie graczy Top High) tylko czekają na to, by móc przekazać komuś rąbek swojej bezcennej wiedzy w temacie SHIII lub SHIV (no dobra - SHV też :P ). Nikt Ciebie nie wyśmieje, nikt nie popuka się w czoło, nikt nie zmiesza z błotem. Od kiedy ja próbuję swoich sił w SHIII nigdy, ale to NIGDY nie spotkałem się z takim zachowaniem. Inne przypadki, które mogłyby być tak zinterpretowany zostały bardzo drastycznie spacyfikowane przez adminów.

Powiem tak - daleko mi do wyżeracza, ale chętnie Ci pomogę przynajmniej w podstawach (te niejako opanowałem). Tak sie sklada, ze od dziś wylądowałem na L4, więc jeśli znajdziesz czas to zapraszam do treningu typu BASIC :) . Opanujesz BASIC i już masz solidne podstawy by ostro z nami konkurować w Rankingu. Reszta to jedynie kwestia doświadczenia :)

PL_Reaven 
Oberfahnrich zur See

Kraj:
poland

Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych

#27  Wysłany: 17 Październik 2011, 12:16   

Ja na początku też sie bałem że mnie wyśmieją jednak chłopaki okazali sie dojrzałymi i wyrozumiałymi ludzmi, jak czegoś nie wiedziałem to odrazu tłumaczyli, (a nie wiedziałem nawet że da sie płynąć z predkością 1W) wystarczy odrobina odwagi i uwierz tak jak napisał wcześniej Daritto nikt tu jeszcze nikogo nie wyśmial za brak wiedzy czy umiejętności gry, nawet jak przypadkowo zatapiałem inne ubooty i ktoś miał jakieś ale to w 99% było to w żartach (bo samo trafienie też nie jest przecież celowe).

ORP Dragon 

Kraj:
poland

Imię: Daniel
Ulubiona Gra: SH3

#28  Wysłany: 17 Październik 2011, 12:53   

Wczoraj lecieliśmy w pięciu misję rankingową więc coś się dzieję.

PL_Hunter_Silent13 
Kapitanleutnant

Kraj:
poland

Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak

#29  Wysłany: 17 Październik 2011, 13:36   

a kto pisze raporcik?
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny

ORP Dragon 

Kraj:
poland

Imię: Daniel
Ulubiona Gra: SH3

#30  Wysłany: 17 Październik 2011, 14:13   

PL_Hunter_Silent13 napisał/a:
a kto pisze raporcik?

ORP_Sęp natłukł najwięcej więc chyba on.

ORP Sęp 
Oberbootsmann

Kraj:
poland

Imię: Maciek

#31  Wysłany: 17 Październik 2011, 16:43   

Administracja forum zastrzegła sobie prawo do sporządzenia raportu z patrolu, więc ORP Sęp przed szereg nie wystawia nosa :kroliczek:

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#32  Wysłany: 18 Październik 2011, 18:08   

Do weekendu będzie pierwsza tabela rankingowa. Dziś skończyłem zasadniczy proces badań do pracy magisterskiej i teraz trochę czasu będę miał.
http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC

Odpowiedz do tematu