Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Marek
#1 Wysłany: 8 Październik 2011, 14:14 co zainstalować?
Witam zakupiłem SH wersja 1.0.5.0
-mam program Generic mod enabler
1)Moje pytanie brzmi co zainstalować zeby mi gra smigała z panelem sterowania z SH4 i jak to zrobić ?
2)Dodam ze jestem zielony jak woda pod kilem a jest od zawalenia modów i nie wiem co ogarnąc? jestem zarejstrowany na subsimie
a posiadam takie mody
-Hidef realistic interface V1.0 i V2.1 po zainstalowaniu jest nowy wyglad ale mapa rozkładana z dolnego lewego rogu przysłania 3/4 ekranu i jest cała biała na dodatek nie da sie zamknąc
3) -co skopałem?
4)mam NewUIs_TDC_6_8_0_TheDarkWraith podczas rozpakowania wyskakują błedy jak to zainstalować bo nie kumam angielskiego opisu w szkole był tylko rosyjski
5) co to są te pacze i gdzie je znajde bo połowa odnośników na forum otwiera mi jakieś kosmiczne strony?
6) co zainstalować żsebym miał na dole ikonki z możliwością wydawania poleceń ?
Pomóżcie mi proszę bo od dwóch dni siedze i kombinuje a nie gram jestem na skraju załamania psychicznego
Ostatnio zmieniony przez kukkapitan 8 Październik 2011, 14:27, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH III/ Moh:AA/ i wiele innych Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Paź 2010 Posty: 357 Skąd: Sosnowiec
#2 Wysłany: 8 Październik 2011, 15:00
Witaj, wszystkie ważniejsze mody i patche znajdziesz w dziale "Download" mody instalujesz poprzez niewielki program "JSGME" znajdziesz go w dziale download nie pamiętam już dokładnie w jakiej zakładce ale jak poszperasz napewno znajdziesz.
JSGME wrzucasz do folderu do którego zainstalowałeś grę, automatycznie zostanie utworzony folder MODS do tego też folderu wklejasz mody których będziesz używał odpalasz ikonke JSGME w oknie po lewej stronie będziesz miał mody które są nieaktywne za pomocą strzałek przenosisz mody na prawą strone i już
O ile sie nie myle to niektóre mody nie wymagają wcześniejszego wypakowania z biblioteki (jeśli sie myle poprawcie mnie)
_________________ "Najsłabszym pkt najsilniejszych jest ich niepohamowana pewność siebie..."
Imię: Elek Pomógł: 2 razy Wiek: 70 Dołączył: 07 Lis 2010 Posty: 101 Skąd: Warszawa
#6 Wysłany: 16 Październik 2011, 21:27
Pierwszy błąd, jaki zauważyłem u Ciebie to NewUIs_TDC_6_8_0_TheDarkWraith nie instaluje się z Hidef realistic interface V1.0 i V2.1 bo są dwa różne mody interfejsu i nie są kompatybilne. Musisz wybrać jeden z nich.
Polecam NewUIs_TDC_6_8_0_TheDarkWraith jest bardziej rozbudowany. Większość modów odwołuje się do tego moda.
Sprawa instalacji trochę skomplikowana. Trzeba pobrany plik rozpakować i dopiero poszczególne mody w nim zawarte dodawać za pomocą JSGME.
Warto zapoznać się z plikiem readmi. W prawdzie jest po „murzyńsku”, ale przy pomocy translatora dasz rade. Ja dałem, choć też w szkole miałem tylko rosyjski.
Polecam też poczytać o modach na forum Subsim.
Imię: Jacek
#7 Wysłany: 25 Listopad 2011, 18:25
Witam, wlasnie zainstalowalem sh5 i podobnie jak koledze wyzej ciezko sie ogarnac na poczatku. Troche grałem w sh3 wiec przeskok jest dość duży . Mam pare pytan, po pierwsze w dziale download jsgme nie znalazlem a to co tam jest jest w polowie nieaktualne/pousuwane- nie wiem. Po drugie, glupie pytanie ale w opcjach audio nie widze,,,gdzie mozna zmienic jezyk załogi na niemiecki. Irytuja mnie komendy w jezyku angielskim w grze ktora miala byc bliska idealu (na pierwszym patrolu zauwazylem ze sonar dziala na wynurzeniu...). Czy gdzies jest opcja zmiany jezyka na niemiecki w grze czy wymaga moda? z gory dziekuje za odpowiedz!
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#9 Wysłany: 25 Listopad 2011, 20:06
Trzeba przeinstalować niestety.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
#10 Wysłany: 25 Listopad 2011, 22:15
Dzieki za odpowiedz, tez tak pomyslalem i przeinstalowalem.Sadny dzien z tym sh5 bo wczesniej sam mi pobral aktualizacje (patche) a teraz niby sprawdzal ale ni instalowal aktualizacji a katalog i dysk z nowa instalacja inny. I tak sie zastanawiam czy nie z pod deszcze pod rynne- nie wiem czy mam te patche.Jakos nie moge sie odnalezc w tym sh5, troche gralem i modowalem sh3 ale to dawno a tu.. wszystko jakies dziwne-malo funkcjonalne, przejrzyste ale trzeba przyznac ze grafika i pomysl na rozgrywke super.
#12 Wysłany: 26 Listopad 2011, 10:18
Szczerze mowiac to czekalem dlugo na takie roziwazania jakie sa w sh5, zakup sh5 wiazal sie z innym zakupem-nowego kompa bo stary juz dogorywal ale mimo to sh3 latalo. Btw, na sh3 byl swietny mod do menu rodem standartowo z das boota ale byl swietny, W oknie w menu wyswietlaly sie fragmenty z filmow, muzyka wprost niesmaowita, czlowiek zatracal sie bez reszty...ach.... i tu wlasnie dochodze do sedna sprawy z sh5-otoz... nie moge sie zatracic w niej bo ciagle cos wylazi. wczoraj zainstalowem ok 16 i siedze do tej pory i probuje cos poprawic bo ciagle cos wylazi.... oesu-mozna sie zachlastac.
W zwiazku z tym HILFE!
1. Okret w zanurzeniu 80metrow, a moj oficer podaje: "zauwazono dym na horyzoncie", nie mam tak dlugiego peryskopu-bez podtekstow
2. radar, kaze radiomenowi wyslac komunikat o kontaktach/stanie patrolu a ten sie patrzy i nic-chyba ma to w d.
3.nie dziala gramofon! T R A G E D I A!
4.z mostka przez oficera wachtowego podaje rozkazy do oficerow-nic sie nie dzieje.
5 navigator nie oblicza zasiegu, nie podaje raportu o pogodzie, tylko robi sounding ale tez z panela, nie z rozkazow.
6.jak sie zalacza te tzw skrypty mam to w modach poinstalowany i nie wiem jak z tego skorzystac.
7.ranny oficer rozumiem jest ranny do konca patrolu...
8.system celowniczy mnie po prostu rozwala, gdzie te wszsytkie zegareczki z sh3?:(((
To byloby na tyle, amm poinstalowane wszsytkie patche +plus pare modow.Jezeli ktos zna sposob zeby pozbyuc sie w/w problemnow jakims konkretnym modem to bylbym wdzieczny jak diabli bo cierpliwosci juz mi zaczyna brakowac, pozdrawiam Ubisoft
Imię: Elek Pomógł: 2 razy Wiek: 70 Dołączył: 07 Lis 2010 Posty: 101 Skąd: Warszawa
#14 Wysłany: 26 Listopad 2011, 23:31
Aby mieć dobra a nawet bardzo dobra zabawę z SH5 musisz dużo poczytać na forum subsim. Są tam nowe mody, które całkowicie zmieniają SH5. Wersja „sklepowa” tej gry nadaje się jedynie do puszczenia jej w sedesie.
Podejrzewam, że masz nowy dobry komputer, więc nie będzie problemów z modami.
Ja niestety z uwagi na sprzęt wróciłem do SHIII, więc nie jestem bardzo w temacie, ale kilka miesięcy temu pojawiło się wiele bardzo ciekawych modyfikacji całkowicie zmieniając te grę.
Ps. Aby zmienić wersje językową wcale nie było potrzeba reinstalacji, jest gdzieś mod który to zmienia. Wiem na pewno bo też miałem taki problem.
#15 Wysłany: 27 Listopad 2011, 07:21
Dokladnie,mi oprocz tego nie miesci siew glowie jedna rzecz.Przeciez ubisoft nie jest laikiem wtej serii. Ja osobiscie przegralem miesiace w sh2 bez patchy modow i uwazam ze bylo swietne, potem sh3,z malymi modyfikacjami super. Natomiast juz sh4 doslownie uruchomilem pare razy i poszedl w kat. mi kompletnie nie podszedl i nawet nie mialem cisnienia zeby cos w nim zmienic. Nie rozumiem jak to mozliwe ze ponad rok po premierze sh5, wydaniu patchy trzeba zciagac konretny mod ktory rozwiazuje problem sonaru w wynurzeniu. Mowie dokladnie ze masz racje bo albo nad sh5 trzeba siedzec godzinami zeby bylo w miare(!) ok albo jest do kosza, grafila to nie wszystko, a kt pamieta czasy 688attack submarine, sh2, seawolf.na forach siedze od piatku praktycznie non stop i juz nie mam cierpliwosci, bugi jak byly tak sa. Ale dzieki serdeczne za pomoc!
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#16 Wysłany: 27 Listopad 2011, 08:16
Jezeli nie instalowales niczego do SH2 to naprawde sporo straciles. Wlasnie dzieki PATCH-a ta gra w trybie MULTI dopieropokazala co potrafi dodatkowo wlasnie dzieki PM103 zaczeli ludzie tworzyc misje, nowe jednostki, mozemy plywac nie tylko niemieckimi op. ale tez holenderskimi, wloskimi, amerykanskimi, angielskimi, japonskimi, ta gra wlasnie po patchach zyskala rumiencow ktore nie wydalo UBI.
Prawda tez jest ze saga SH nie jest sztandarowym produktem UBI ale chyba "ciagnieta" w ramach prestizu gdyz jest to produkt niszowy i byc moze wlasnie dlatego maja do tej gry podejscie jakie maja. Niestety prawda tez jest ze gdyby nie spora grupa ludzi ze swiata symulatorow w polsce a scislej piszac chodzi mi o klanowiczow PS, SH3 i SH4 zostala by wydana z kompletnie nie nadajaca sie do grania polska wersja jezykowa i znalazly by sie tam takie kwiatki jak wirniki glebinowe ktore poprostu sa sterami glebokosci.
subsim skupia wlasnie fanow i maniakow symulatorow i tam jest sporo wiedzy na temat patchy, modow itd polecam naprawde dobra lektura
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum