POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Patrol nr 5 "Piekło Atlantyku"
Autor Wiadomość
PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#1  Wysłany: 15 Kwiecień 2012, 11:35   Patrol nr 5 "Piekło Atlantyku"

Tu będzie patrol 5, tylko patrol 6 był wcześniej napisany, a musi być temat założony wcześniej, aby kolejność była właściwa.
http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 15 Kwiecień 2012, 22:30, w całości zmieniany 1 raz  

janko175 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

Imię: Janek

#2  Wysłany: 15 Kwiecień 2012, 13:14   Patrol nr 5 "Piekło Atlantyku"

Godzina losowania: 19:55
Start serwera: 14/04.2012, godz: 20:10

Cytat:
"Pieklo Atlantyku"
U-BOOTY: VIIC (1941) - Zawodowcy
CZAS MISJI: 2 godz.
15/10/1941 - Godzina 14:00

Mamy pazdziernik 1941. Atlantyk wciaz jest miejscem sukcesow Ubootwaffe. Trudna sytuacja w jakiej znalezli sie Anglicy ,zmusza do poszukiwan nowych rozwiazan. Na trasy konwoji wyruszaja wiec pierwsze lotniskowce.
Nikt niewie jeszcze jaki wplyw bedzie mial wprowadzenie tych jednostek jako eskorty konwoju, jednak wciaz zwiekszajace sie ilosci zatopionych transportowcow wymusza na Aliantach stosowanie co raz to nowszych taktyk.
Tak wiec rozpoczyna sie nowa era atlantyckich zmagan.
Cel wciaz pozostal ten sam, jednak sposob walki, od dzis bedzie juz czyms kompletnie nowym !

---ODPRAWA---
Nasze cele pozostaja bez zmian. Musimy zamknac wrescie stalowa petle zaciskana w okol Anglii.
Alianci wprowadzaja lotniskowce , ktorych samoloty maja zagwarantowac im bezpieczna zegluge... Zacisnijmy wiec ten stalowy uscisk i pokazmy wszystkim, ile wart jest kazdy z nas!
Powodzenia!
PL_Szczur, PL_David

W patrolu udzial wzieli:

janko175 - SURV
1/2 Illustrious Class "BR CV Illustrious#1" - 11 500
Tanker T3 "BR T3 Tanker#1" - 11 648
---------------------------------------------------
Razem: 23 148 BRT

PL_supertux - SURV

majama - SURV

HunterSilent13 - KIA
1/2 Illustrious Class "BR CV Illustrious#1" - 11 500
Auxiliary Cruiser "BR Auxiliary Cruiser#1" - 13 850
---------------------------------------------------
Razem: 25 350 BRT

Lutjens - KIA

Misja dla mnie całkiem udana . Przedarłem się przez kordon eskorty ,no nie tak całkiem ,bo z mojej prawej krążyło ok 4szt DD i z 2km oddałem dwa strzały do lotniskowca ,którego wcześniej kpt Hunter uszkodził . Następnym celem stał się T3 którego zatopiłem dwoma torpedami , choć nie miał długo ochoty zatonąć . Ostatnie 40min próbowałem wraz z kpt majamą wyprzedzić konwój i zaatakować jeszcze raz ,ale się nie udało .

SH3Img@14-4-2012_Rank.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 86.38 KB

SH3Img@14-4-2012_Szczegółowe.jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 87.88 KB

majama 
Leutnant zur See

Kraj:
poland

Imię: Marek
Ulubiona Gra: życie

#3  Wysłany: 15 Kwiecień 2012, 13:48   

Mogloby byc lepiej, tyle ze nie dostalem okazji do zaatakowania konwoju, wylosowalo mnie za daleko. Na starcie bylem z boku konwoju i stalo sie jasne ze wrog mija mnie gdzies na poludniu, moze bym cos zwojowal, ale po wyjsciu na powierzchnie i kilku minutach zblizania pojawil sie idacy do mnie niszczyciel, zidentyfikowany jako typ tribal. (Musial miec radar albo to zlosliwy dowcip tworcy patrolu. Pokrecil sie chwile zblizajac sie chwilowo na 1,5km i odplynal, ale zabral mi pol godziny co zdecydowalo o ucieczce konwoju. Konwoj byl dalej niz przypuszczalem. jak doszedlem jego trasy to juz tylko tylne straze moglem w gle zobaczyc. W środku konwoju widzialem jakies eksplozje i nawet ogien na wodzie, jakis statek musial plonac kilka minut zanim mi zniknal. Poczailem sie za konwojem liczac na jakis ich zwrot. W tym czasi nadalem do BDU komunikaty o spotkanych celach i mojej pozycji. Poza widzianym juz wczesniej tribalem naliczylem jeszcze 3 korwety i jednego hunta, wszystko z odleglosci 3 km lub wiecej.
Podjalem decyzje o obejsciu konwoju bo nic sie nie zapowiadalo aby oni zmieniali kurs wedrowki. Czasami musialem sie zanurzac bo cos z eskorty podchodzilo jakby w moja strone i unikalem zauwazenia. Potem juz na powierzchni gnalem pelna predkoscia. Po drodze przyłaczyl sie do mnie kpt. Lutjens który szedl az do konca ze mna dalej jakis kilometr za moja rufą. BDU odpisalo abym byl bardziej agresywny, ale ja niestety nie bylem agresywny tym razem, gdy do konca czasu gry zostalo 15 minut stalo sie jasne ze nie zdazymy wyjsc na pozycje, bylismy dopiero zrównani z tylnymi strazami konwoju i potrzebowalismy jeszcze z godzine lub dwoch do komfortowego zajecia pozycji.
Wiec wrócilem z pelnym pakietem torped.
Oczywiście grajac drugi raz ta misje od razu bym szedl peln apara na wschod i zdazylby, cos zaatakowac, ale nie moglem wiedziec ze tworcy dali mi taki marny wybor. Mimo wszystko bardziej lubie takie patrole niz takie jak ten nastepny gdzie byla szybka intensywna masakra i po grze, tutaj przynajmniej mialem czas i okazje sobie poplywac. Przyjemnosc z gry daja rozne aspekty, nie tylko zatapianie :)

P5 - trasa.jpg
trasa jaka zdolalem przeplynac w patrolu (1g:45min) widac pozycje pierwszego podejscia i planowane obchodzenie konwoju od polnocy
Plik ściągnięto 12 raz(y) 86.69 KB

P5 - cos widac.jpg
Tam są kapitanie ! - zaloga pokazuje mi wypatrywane na granicy widocznosci okrety z konwoju
Plik ściągnięto 7 raz(y) 71.33 KB

P5 - Lutjens idzie z nami.jpg
Nie jesteśmy sami w tym pościgu. To kpt Lutjens idzie z nami do ataku - morale załogi wzrosło :)
Plik ściągnięto 13 raz(y) 82.38 KB

P5 - cos nas powstrzymuje.jpg
- Spóźnilismy sie kapitanie - melduje mi wachtowy.
Po dojsciu do konwoju moglismy tylko obserwowac tylne ich straze i wysylac meldunki liczac na jakis zwrot akcji,
Plik ściągnięto 7 raz(y) 83.26 KB

P5 - wyglad zewnetrzny.jpg
Pamiatkowe ujecie, idziemy do boju. Przed nami wroga formacja, ostroznie naprzód, lada moment cos moze wyjśc z mgły.
Plik ściągnięto 12 raz(y) 93.78 KB

PL_Hunter_Silent13 
Kapitanleutnant

Kraj:
poland

Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak

#4  Wysłany: 15 Kwiecień 2012, 14:14   

Mi ładnie szło dopóki nie dostałem się pod ping 2 korwet i 1 fregaty.
Na 140m mnie dorwali :(
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny

PL_Andrev 
Konteradmiral

Kraj:
poland

Imię: And

#5  Wysłany: 15 Kwiecień 2012, 14:23   

majama napisał/a:
(...) pojawil sie idacy do mnie niszczyciel, zidentyfikowany jako typ tribal. (Musial miec radar albo to zlosliwy dowcip tworcy patrolu.)

:lol To lubię! :ok:

PL_supertux 
Stabsbootsmann

Kraj:
poland

Imię: Marcin
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#6  Wysłany: 15 Kwiecień 2012, 16:05   

Ja po dość długiej nieobecności, poczułem się jakbym pierwszy raz płynął :rejs: i nie do końca wiedziałem za co się złapać. Podjąłem tylko próbę ataku na C2 oraz small merchanta, obie bez powodzenia.
Gratuluję wyników, Panowie. :piwko:

P.S.
Fajne te zdjęcia i opisy.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi