Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Glasgow-Taniec ze smiercia"
U-BOOTY: IID (1943) - Zawodowcy
CZAS MISJI: 2 godz.
11/09/193 - Godzina 19:00
Nawet najwytrwalsi zwolenicy Hitlera zdaja sobie juz sprawe, ze wojna moze zakonczyc sie tylko w jeden sposob. Wciaz jednak powstaja smiale plany , ktore dadza niemcom chociaz nic nadzieji na odmiane tej beznadziejnej sytuacji.
Kolejnym takim planem bylo wyslanie w rejon portu Glasgow grupy okretow podwodnych , ktorych zadaniem ma byc zatopienie wychodzacego z niego konwoju. Nikt bowiem niespodziewa sie ataku przy samym wyjsciu z portu.
Akwen w okolicach Glasgow jest dosc plytki dlatego tez zostaja skierowane w ten rejon male ubooty typu II , ktorymi dowodza najlepsi z niemieckich dowodcow.
Anglicy przechwytuja jednak wiadomosc o planowanym ataku i do wyplywajacego konwoju dolacza teraz grupa skladajaca sie z trzech fregat. Doświadczonych w tropieniu i walce z okretami podwodnymi.
Rozpoczyna sie wiec taniec polegajacy na przechytrzeniu ruchu przeciwnika.
Doskradywałem się, gdy nagle wykryła mnie fregata. Goniła mnie przez pół konwoju i dopiero na koniec uszkodziłem jednego T2... Udało mi się uciec, ale bez sukcesów..
I zorientowałem się, że wysłałem Marco nie tą wersję tej misji, co miała być... Ojojoj...
Ale i tak misja dała masę radości z ucieczki przed Black Swanem
1.jpg Finek walczy..
Nieudany unik = powierzchnia Oraz Trafiony i tylko uszkodzony (dostał 2 torpedy)
Wychodziłem na peryskopową i nagle Black Swan przejechał obok i eksplozja spowodowała utratę kontroli nad okrętem i wyrzucenie dziobu nad wodę.
Ale to był fajny patrol. Z U-96 (na Vencie) przechwalaliśmy się, co mamy na gramofonie...
Ale reakcja Przemka na "My very best friend" {znany też jako My Little Pony: Friendship is Magic theme} była genialna
widze ze na obu serwerach brak zatopien, nie dali podejsc do celu?
ciekawi mnie ta misja
Dali, dali, choć przestrzeliłem konwój i musiałem strzelać z granicy zasięgu TII.
Czyli jak tylko miałem poniżej 3k (wystarczyło 2999 ) to odpalałem torpedę.
Pierwsza poszła do DDka bo mi akurat zagradzał drogę, a tak bym mógł szybciej podejść,
niestety - chybiłem bom trochę źle ustawił AoB cóż bywa.
Następna do C2 - trafienie, kupa dymu i płynie dalej,
kolejna do C2 - trafienie, płynie dalej,
Następna do C3 - trafienie płynie dalej,
i ostatnia do T2 - a;le tego trafia wcześniej Finek i tankowiec zwalnia
więc moja torpeda wtedy chybia...
Następnie cicha prędkość, zanurzenie 80m i cicho do domku odpłynąłem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum