Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Michał
Ulubiona Gra: Silent Hunter V
Wiek: 27 Dołączył: 29 Sty 2012 Posty: 23 Skąd: Z Polski - Ojczyzny Mojej
#23 Wysłany: 12 Wrzesień 2012, 15:50 Temat na subsim'ie.
Witajcie!
Jakbyście chcieli wiedzieć, utworzyłem nowy temat nt. mojego moda na subsimie. Naturalnie tam będę najpierw umieszczać aktualizacje, dopiero potem tutaj. Dla zainteresowanych:
#25 Wysłany: 12 Wrzesień 2012, 18:26
Hmm, witam was, drodzy podwodniacy!
Mam WSPANIAŁE WIEŚCI!!!
Udało mi się naprawić błąd z podwójnym ładowaniem - odtąd już cała załoga będzie w komplecie od pierwszego włączenia gry . Udało mi się również dodać nową załogę, oraz zrobić, aby załoga była wrażliwa na złą pogodę (ubierają inne ciuchy). Teoretycznie mógłbym już wstawić małą niespodziankę, ale produkt jest nadal niedokończony - nie ładnie tak oferować ludziom bubel . Najpierw zajmę się krytycznymi błędami, a potem szczegółami (kolejność - zamrożenia załogi --> wrażliwość na pogodę). Potem wyjdzie wersja 0.3.
Pozdrawiam, silentmichal .
_________________ Zapraszam do współpracy [modowanie SH5], oraz na moją stronę internetową poświęconą Silent Hunter 5. [silenthunter5.za.pl]
"Z pośród 40'000 marynarzy niemieckich okrętów podwodnych, 30'000 już nigdy nie ujrzało swej ojczyzny..."
#28 Wysłany: 23 Wrzesień 2012, 13:01
Witam wszystkich podwodniaków!
Hym hym hym..... Faktem jest, że ten wątek trochę... umarł . jednak nawiązałem kontakt z takim jednym modderem na subsimie. Wszystko mi tłumaczy . Postanowiłem zrobić moda (z nim - a tak właściwie to on to robi, ja mu tylko trochę pomagam), który zaimportuje jadalnię do SH5. Już nawet mi się to udało! Są jednak problemy z kompatybilnością i teksturami. Więc na razie zawiesiłem moda nad załogą ... teraz czas na jadalnię .
Pozdrawiam Was!!!
_________________ Zapraszam do współpracy [modowanie SH5], oraz na moją stronę internetową poświęconą Silent Hunter 5. [silenthunter5.za.pl]
"Z pośród 40'000 marynarzy niemieckich okrętów podwodnych, 30'000 już nigdy nie ujrzało swej ojczyzny..."
#31 Wysłany: 28 Wrzesień 2012, 22:47 Weekend
Witam wszystkich!
Z tego powodu, że nadszedł weekend, zabieram się do prac i poprawiam kod z krytycznych błędów . W najbliższym czasie wyjdzie beta 0.3 - postaram się zrobić screeny .
Wreszcie, wersja 0.3 mojego moda została wydana! Powstała dodatkowa (eksperymentalna) wersja dla interfejsu TheDarkaWraitha.
Poprawiłem trochę błędów, ale wciąż jest full do zrobienia. dodałem jednego członka załogi, przez co jest ich teraz 39. Misję wystarczy załadować tylko raz .
PS. Niedługo zredaguję post do tej wersji, wyślę do moderatora, a on to zaktualizuje .
Pozdrawiam, Michał.
[edit: usunięto linki na prośbe autora - mod wymaga jeszcze kilku poprawek do wydania. Dzięki na beta-testy!
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 13 Październik 2012, 13:14, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Piotr
#38 Wysłany: 8 Styczeń 2013, 08:19
Mod SUPER. Daje fajny klimat. Zwłaszcza gdy załoga stoi w dwuszeregu na pokładzie (port).
Jedyny problem jaki widzę, to brak zgody kapitana na wyjście załogi na pokład. Można, by to aktywować np. przez oficera wachtowego. Zgoda na wyjście załogi na pokład udzielana tak jak rozkaz obsadzenia działa. W końcu pokład U-boota to nie molo w Sopocie, by sobie spacerowali jak chcą i kiedy chcą...
No i niestety sam oficer wachtowy czasami zachowuje się dziwnie. Potrafi wziąć dubeltówkę i zejść ze stanowiska bojowego na pokład razem z załogą. Bywa, że akurat jest potrzebny na stanowisku... bo bez niego nie można obsadzić ani działa , ani p-lotki. Miałem taką sytuację gdy uzupełniałem zapasy w porcie w Dakarze.
Ostatnio zmieniony przez Xavier 8 Styczeń 2013, 09:00, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum